Taaskord spordijutte ja suveplaanidest

Ma olen alates pühapäevast teinud sellist pisikest trenni. Ei midagi erilist, lihtsalt natuke kõhu- ja käelihaseid ning lõpetuseks reied ja tuharad. Mul pole muidugi õrna aimu ka, et kas teen harjutusi õigesti. Oma jõupunnitustest videot ma hetkel üles ei tahaks riputada, kuna ma olen kätekõverdustes ikka eriti nõrk. Teen neid naistekaid...põlved maas :D
Võib-olla ongi nii hea, või siis lihtsalt alustavad ainult nõrgad sedasi trenni. Kui ühel päeval enam ei pea põlvedele toetuma, siis saan arengut näha. Õnneks on midagi positiivset selle trenni juures ka...nimelt suudan ma vähemalt arvestaval kujul kõhulihaseid vihtuda. Aga siin on mul jälle mitu küsimust...näiteks olen ma kahevahel, et kas peaks päris istukile tõusma või jään poole peal seisma? Mul on nagu aeroobikast meeles, et piisab poole peale, siis hoiad mingi 5 sekundit ja lasend end alla tagasi.
Hingamisest ma ka ei tea suurt midagi, automaatselt hingan ma istukile tõustes välja ja ma ise arvan, et nii on õige ka, sest ega organism ei hakkaks ju iseendale vastu töötama. Seda ma jälgin ka, et enne ja peale trenni oleks söömisest 2h vahet, vähemalt üks mu tark sõber teadis rääkida, et kui kahte tundi vahele ei jäta, siis läheb kõik rasvaks. 
Ühesõnaga sellega ma siis tegelengi päevast päeva iga õhtu kinnise magamistoa ukse taga :D
Ma kusjuures olen mõelnud, et kui Kilingi-Nõmme kolime, siis ma isegi hakkaks statkal jooksmas käima, kuna seal on uus ja korralik staadion. Issake, mida ma ometigi räägin, see ei kõla üldse minu moodi :D
Mul on isegi sportimiseks kaks täisvarustust olemas. Üks on musta ja fuksiaroosaga Nike jooksupüksid, särk, tuulekas ja papud ning täna ostsime veel ühe spordikomplekti - musta ja sellise maheda oranžiga. Sportlandis olid suured soodukad :D
Käisin ka Pärnu  endises Kungla Keskuses, kus nüüd on end sisse seadnud hiinlased koos oma värvilise, kirju ja soodsa kaubaga ning sealt sain endale väikeste litritega kaetud ketsid ja lihtsalt ühed siidised

vabaaja jalatsid. Kuigi need mustad näevad eriti prostad välja, siis nende kasuks võin öelda, et jalas on eriti mugavad ja no need saigi võetud koeraga jalutamas käimiseks. Kokku läksid kaks paari jalatseid 25,98€. Baleriinasid vaatasin ka, sellised musta lillelise pitsiga, aga need jäid ostmata, kuna hiinlaste 36 number jäi mulle üllatuslikul kombel suureks...mis on nagu nii imelik. Mul on alati kingad 36 sobinud ja kui arvestada seda pisikest fakti, et hiinlannad on ise juba pisikest kasvu, siis oleks võinud need mulle valatult sobida.

Spordijuttude lõpetuseks ütlen, et suvi on mul juba igasugu matkasid täis tikitud. 1-3. juuli olen ma kanuumatkal, kus terve matka kanuutame Lätist Eestisse. Ma küll lootsin igapäev teha väikese videopostituse blogisse, aga see vist jääb ära, kuna me ei ööbi kuskil majakestes, vaid telkides. Samas võib-olla teen väikesed videoklipid ja siis lapstööjõud Linda miksib need kokku ja viskab blogisse üles...see muidugist eeldab interneti olemasolu.
7-9. juuli toimub juhtkoerte ja nende kasutajate suvelaager Pranglil, siis lähen kohtuma oma heade sõpradega Ameerikast ja siis tulevad pikad suvepäevad, mis on ka täis sporti ja siis Joosepiga suvematk ja soov oleks veel teha väike rännak Eestimaa Ida-Virumaa linnades ja alevites...and that's about it.

CONVERSATION

9 kommentaari:

  1. Oleneb, mis sportimise eesmärk on. Kui nt kaalulangetamine, siis tea, et kõhulihaseid ei tohiks teha, kui kõhuke ees on (ma pole Sind nii ammu näinud, vb oled vahepeal paksuks läind :P), sest lihased tekivad siis lihtsalt kaitsva kihina peki ja kõhu vahele. Vot.
    Ps. Suveplaanidesse mahtugu kontsert ka! (10.07 siis. 9.07 on nad mu teada Pârnus)

    VastaKustuta
  2. Eee, ma ei saanud mitte jessugi aru...vist. Kas tahad öelda, et kui tahan kõhupekist vabaneda, siis ei tohi kõhulihaseid teha? Kust Su tarkus pärineb? Mida ma siis nüüd teen, ajad mul kogu mu kodukootud treeningkava segi :D

    Kontsert vist mahub ainult 9. juulisse, kui olen peale suvelaagrit veel adekvaatne vms. Annan endast parima ;)

    VastaKustuta
  3. :) Tubli, et tahad harjutusi õigesti teha! Välja hingamine peaks toimuma pingutuse ajal ehk siis tõesti istesse tõustes. Vahelduseks võiksid proovida selili lamades jalad täisnurksesse asendisse tõsta, käed kõrvade juurde panna ja niiviisi ülakeha maksimaalselt maast lahti tõsta (kui jalad kusagil ääre taga ei ole, siis tõmbad sa end kõhulihaste abil üles mitte jalgade). Igasugune jõutrenn põletab rasva nii et edu (ma tean, kui raske on kõhupekist priiks saada :D )!

    VastaKustuta
  4. 9. Juulisse Pärnus??? Tartusse ei tule???? Wtf?!
    Fysiolt pärineb. Esmalt kôhupekk toitumise ja liikumisega (kônd, jooks, ujumine (?)) maha ja siis sile kôht lihastesse.

    VastaKustuta
  5. Hmm, ma proovin esialgu Krista antud nõuannet...tundus läbiproovitud ja toimiva variandina :P

    VastaKustuta
  6. Tere!

    Ei taha üldse pealetükkiv olla, aga mõtlesin, et täpsustan veidi treenigu efekte. :) Jõutreening tõesti "põletab" rasva, aga efektiivsem on kõndida/joosta/ujuda vms. Kui enne ei ole treeningu mõttes ühegagi neist tegelenud ehk kui eelnevalt ei ole olemas vastupidavuse baasi, siis võiks alustada kõnniga. Tegelikult on välja arvutatud ligikaudsed pulsivahemikud, mida peaks treenimise ajal jälgima, et efektiivselt "põletada" rasva ehk vähendada rasvaprotsenti. Kui on rohkem huvi, võin siia edaspidi kirjutada või kirjutage mulle ise. :)
    Jõutreeningut võib niisama ikka teha, sellest ei ole midagi halba. Lihtsalt, kui rasvakiht on ees, siis jõutreeningu käigus saavutatud tulemus ei paista välja.

    VastaKustuta
  7. Sa ei ole sugugi peale tükkiv. Mida rohkem nõuandeid, seda parem. Ma kõnnin kusjuures päris palju, kuna juhtkoer vajab juba liikumist. Kuid mingitest pulsisagedustest ja rasvapõletusest ei tea ma miskit. Jalad on mul tegelikult suht vormis, kuid kõhupekist tahaks lahti saada ja kätesse rohkem jõudu :)

    VastaKustuta
  8. Kui pulsikella ei juhtu juhuslikult olema, siis võiks kõndida/joosta nii, et kaaslasega saab normaalselt rääkida, st lausetesse ei tule sisse hingetõmbepause. Algul on see kaaslase variant kindlasti efektiivsem, aga lõpuks tekib taju, mis tempoga peaks jooksma või kõndima.
    Keha kulutab rasva igalt poolt võrdselt, aga selleks kulub päris kaua aega. Lihtsam on see rasva kogunemine, kahjuks. :D

    VastaKustuta
  9. Hmm, kuna olen pime, siis ma isegi ei oska öelda, et kas kõnelevat pulsikella on...pean uurima ja siis leidma ka kaaslase, kes minuga jookseks, või äärmisel juhul statkale koos juhtkoeraga jooksma minema.

    VastaKustuta

Back
to top