Eeltöö enne juhtkoera külastust

Kas teate, kui kohutavalt palju mulle meeldivad entusiastlikud inimesed (aga ainult siis, kui nad mulle närvidele ei käi). Antud hetkel kõnealune isik õnneks mööda mu närve ei sõida, vastupidi, ma tahaksin hoopis tuua selle imetabase ema kõigile eeskujuks. Ta on üks minu blogilugejaist või noh, olgu pealegi, mis ma siin ikka  hakkan pikalt keerutama...see on seesama lugeja, kes kutsus mind lasteaeda, kus töötab, lastele juhtkoerast rääkima ja näitama (noo, see potentsiaalne sarimõrvar, teate küll, eksole). ma vist suutsin esimesel kohtumisel endast normaalse mulje jätta, sest kui mina ja koer olime võõraste laste poolt ära testitud, siis sain kutse läheneda ka tema bioloogilisele lapsele ehk et leppisime kokku, et võiksin tulla külastama ka tema lapse lasteaiarühma koos Džännuga. Igatahes mulle väga sümpatiseerib entusiastlik ema, kes enne juhtkoera külastust teeb oma lapsele selgitustööd juhtkoera kohta. Ma ei pea siin silmas, et räägib sellist tuima ja igavat juttu, vaid jookseb neljakäpukil mööda elamist ringi, sest laps õpib ju kõige paremini läbi mängu ja nii mängibki ema juhtkoera. Kuigi, kui nüüd mõtlema hakata, siis ega ma päris kindel pole, et ema seda vabatahtlikult teeb...võib-olla ma siin ise olen hullult sillas ja jagan kõigile head õpetamismeetodit, kuid samal ajal vaesel emal on juba põlved veriseks jookstud, sest pole vahepeal püsti saanud tõusta, kuna laps hakkab röökima ja protestima, et miks emme enam talle juhtkoera ei mängi. Igatahes, kui  peaks juhtuma, et te tõesti  ei saa enam juhtkoera staatusest välja, siis ühe variandina võite proovida tal silmad kinni siduda, väites, et siis on mängureeglid ausad (nii palju, kui lapsed ausaid mängureegleid järgivad), et kui üks on juhtkoer, siis teine on pime, sest ainult pime inimene kasutab juhtkoera. 
Kas teie olete muidu oma lapselt kunagi küsinud, et kas ta teab, kes on pime inimene või juhtkoer? Ma tavaliselt lasteaedades küsin selliseid küsimusi ja no ausalt, sealt tuleb vahel selliseid pärleid ja need vastused on nii armsalt siirad ja samas ka naljakad, et mismoodi laps maailma tajub.
Mis te arvate, kuidas ma saan aru, et kas mul on õigest paarist sokid jalas?
Sa pead oma arstile helistama.
Kas te teate, miks juhtkoeral ei pea suukorvi olema?
Sest ta tahab vahepeal süüa.
Ma liigun juhtkoeraga, sest ma olen pime...
Aga miks Sa endale prille ei osta? Minu vanaema sai sünnipäevaks uued prillid ja näeb nüüd täitsa hästi.
Lapsed, kas te teate, mida kindlasti ei tohi teha, kui tänaval tuleb vastu juhtkoer?
Ära joosta ei tohi.

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Sooviks eraldi postitust pärlitest, mida lapsed Sulle on öelnud.

    VastaKustuta
  2. Ma pean siis päris kohe meenutama hakkama, et mida kõike on lapsed öelnud ja küsinud, et sellest pikemat postitus teha. Need laused, mis praeguse postituse alla kribasin, tulid ka täiesti ekspront meelde.
    Igatahes ma ei luba midagi, aga ma proovin millaski oma ajust need laused välja õngitseda :D

    VastaKustuta
  3. Nii vahva, et käid lasteaedades lastele elust juhtkoeraga rääkimas. Ma hea meelega kutsuks sind oma rühma ka aga ma kardan, et mul lapsed liiga väiksed, et millestki aru saada. Mis vanustes laste juures Sa muidu käinud oled?

    Ps. See on mu esimene kommentaar siin blogis, jee! :D

    VastaKustuta
  4. Jipikajeii, õnnitlused esimese kommentaari puhul minu blogis! :D

    Mis puutub lasteaia külastusse juhtkoeraga, siis käime rääkimas lastele vanuses 4-7, sest siis nad tõesti oskavad juba kaasa rääkida ja küsida. Kui on väiksemad, siis nad pigem on vaimustuses lihtsalt kui koerast, aga mitte juhtkoerast :)

    VastaKustuta
  5. Räägin sinust enda laste lasteaiarühmas ka :)

    VastaKustuta

Back
to top