"Päästa üks lind on parem olukord, kui mitte ühtegi"- aitame Carolynal koju jõuda

Eile märkasin FBs postitust, kus selline hea inimene nagu Jana Oidermaa on võtnud nõuks ja eesmärgiks päästa Mustika Keskuses elav Amatsoonpapagoi. Kuna ka meil oli kunagi selline nutikas ja tore linnuke, siis tahtsin lisaks annetusele, veel kuidagi aidata. Mäletan, kui taiplik ja mitmekülgne oli meie Kiku: rääkis, tantsis, naeris, mjäugus ja tegi kõiksugu muid trikke. Elades pere keskel, siis õppis pidevalt uusi sõnu, teadis kuidas oma õrnust, raevukust, lõbusust, naeruväärsust jmt väljendada. Amatsoonpapagoid vajavad tegelemist ja ei ole mõeldud elama vangistuses. See ei ole normaalne, et need vaesed linnud ja loomad peavad pesitsema sundventilatsiooniga hoones, kus nad päevavalgustki ei näe. Ma ei ole mingi vihane loomakaitseõiguslane, kuid kuskilt maalt jookseb piir. Lihtsalt tõsiselt kurb on mõelda, et kui see linnuke peaks veel aastaid seal poekeses kükitama ja stressi all kannatama, isegi üks päev on juba liig. Mõelge ise mis tunne teil oleks, kui peaksite kolm aastat ühes ruumis olema, kus puudub päevavalgus ja privaattsoon. Päevast päeva jalutavad uudishimulikud inimesed mööda, lapsed koputavad puurile, lärm ja sagimine ümberringi.
Võtsin ka ise Janaga ühendust ja uurisin veidi asja. Papagoi maksab 1499 euri ja loomulikult ei ole Janal seda raha tagataskust võtta. Väike lootuskiir, et hinda lastakse alla näitab see, et müüjatega saadi kokkuleppele, et kõne alla tuleb juhtkonnaga arutamine võimaliku soodustuse üle.   Aga, et Carolyna päästmine ja oma koju jõudmine ei jääks siiski ainult cashi taha, siis Jana soovib pakkuda avalikult müügiks taskukalendreid. Ühe taskukalendri hind on 2,20 eur, mis sisaldab ka ümbrikku ja postmarki soovitud aadressile saatmiseks. Arveldusarve, kuhu omapoolse abi saate teele panna on: EE651010010060737018 Jana Oidermaa, selgitusse lisada oma täpne kodune aadress ja märksõna "taskukalender".Jana on kõigile südamest tänulik, kes aitavad Carolyna poevangistusest päästa ja kui saab linnukese enda juurde, siis lubab, et Carolyna tegemisi saab jälgida tema FB Papagoide grupis.
Rohkem infot selle kohta, et kes need Amatsoonpapagoid sellised on, saate lugeda siit. Ja Jana enda FB täispikkuses pöördumise leiate siit.

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Ehh, just hetk tagasi tuli teade, et taskukalendreid pole enam tarvis osta, kuna Jana ostis papagoi ära :)

    VastaKustuta
  2. Jana kirjutas täna mulle järgmise sõnumi privasse...

    Minu suurimad tänud kõigile, kes andsid panuse kalendri ostuga Carolyna toomiseks koju loomapoest, kus ta elas tervelt 3 aastat. Toimus sensatsiooniline hetk ja Carolyna sai koju vähem kui 24 tunniga peale avaliku postituse tegemist. See toimus tänu headele toetajatele! Suured tänud veel kord kõikidele headele inimestele!!! Tegin fb-lehe Carolyna tegemistest ja kutsun teid liituma siit: https://­www.facebook.com/­Amatsoonpapagoi-Carol­yna-1693315684245907­/



    Amatsoonpapagoi Carolyna
    Amatsoonpapagoi Carolyna

    Siin lehel saate lugeda ja vaadata pilte amatsoonpapagoi Carolyna tegemistest, keda päästeti loomapoest...



    VastaKustuta

Back
to top