Seksuaalhälve või lihtsalt igapäeva elu

Täna hommikul, enne, kui me üldse oma koivad viitsisime voodist välja vedada, luges Joosep mulle ette tänase päeva suurimat skandaali. No seda samust, et Priit Toobal seksis 15-aastase poisiga. Ma ei tahaks seda isegi kommenteerida, sest see on niiii haiglane värk, aga avaldan siiski oma arvamust. Ainus, mis ma selle uudise peale oskasin kosta, oligi see, et see on värdjaslikult haige ja et miks ei võiks see maailm vähe normaalsem paik olla. Miks ei võiks olla nii, et on naine ja on mees ja traditsiooniline perekond, kus pole mingisuguseid selliseid päevavalgust kartvaid saladusi, mille avalikuks tulemisel lahvataks enneolematu skandaal. Ma ei tea, nagu oli see lugu Saksamaal, kus insestist isa hoidis aastaid oma tütart keldris pantvangis ja tegi selle aja jooksul mitu titte oma lapsele taha. Või kus alles hiljuti tuli päevavalgele lugu, kus Tartus hoidis keegi mees puudega naist 5-aastat rõskes ja pimedas keldris kinni ja elatus tema pensionist. Kõige mõistuse vastasem on see, et naabrid olid sellest täiesti teadlikud, aga ei iitsatanud sõnakestki, sest kõik kartsid oma üüripinda kaotada, nagu päriselt või? Inimesed, kuidas te elate sellise teadmisega? Kuidas te suudate õhtul mõnusasse pehmesse ja sooja voodisse pugeda, kui teate, et selles samas majas, kuskil keldris kükitab inimene,kellel puuduvad igasugused inimväärsed tingimused ja vabadus, kuidas!? Lõpuks ei üllataks enam kedagi selline uudis ka, kui kuskil peaks kirjutatama, et vanaisale meeldis end rahuldada lapselapse hamstreid vaadates- igapäevane ju.
Kui selle seksi juurde tagasi tulla ja arutada selle üle, mis on sünnis ja mis mitte, siis mina arvan, et kõik seksigu ikka omaealistega. Noh, mitte nüüd selles mõttes omaealistega, et 12-aastased nahistagu omavahel, 20+ aastased leidku partner omale oma ealiste seast ja 60-aastased põrutagu omavahel vaikselt kodus teki all jne. Ma pean siin silmas hoopis seda, et kui inimene, kes on näiteks 35-aastat vana ja seksib endast 20-aastat noorema inimesega (kes ausalt öeldes on täiesti laps) või nahistab endast 30-40 aastat vanema kortsus penskariga (kes võiks vabalt olla tema vanaisa/vanaema), siis minu jaoks pole mitte mingit erilist vahet, sest see on haigus. Minge ravile. Ma isegi ei tea, kas kaasa tunda või hukka mõista, kuigi ma vist just tegin seda... Lihtsalt ükski peast normaalne inimene, kui saab aru, et tal on pederastiale kalduvusi, ei otsi endale internetist alaealisi, keda oma jutuga ära osta, et oma haiglaslikke vajadusi rahuldada. Ja sellepärast ma ei oskagi selle kohapealt kaasa tunda, kes selle haiguse all kannatavad ja abi ei otsi. Ma arvan, et see on tegelikult nii õrn ja valus teema ja täiesti võimalik, et selline väärastunud ja viltune seksuaalvajadus on seotud kuidagiviisi lapsepõlvega. Ma lihtsalt ei usu, et lambist keegi peaks hakkama tundma vastupandamatud iha ja soovi olla endast nii palju noorema inimesega seksuaalvahekorras.Kuhu see maailm jõudnud on. Või noh, tegelikult on see rumal küsimus, sest tegelikult pederastia on vääga ammune probleem, mis ulatub tagasi antiikaega, kus noori poisse ära kasutati või praegused Araabiamaad, kus elatakse selles usus, et naised on laste saamiseks ja väikesed poisid lõbutsemiseks. Jälkus. Ma lihtsalt tahaks uskuda, et neid inimesi on siin enamuses, kes mõistavad samamoodi, et kogu see kamarajura on väärastunud ja kohutavalt värdjaslikult haige. Aga nohjah, kui alaealiste ja loomade väärkohtlemine ja ära kasutamine välja jätta, siis ega tegelikult pole üldse minu asi, kes kellega seksib, koos elab või millised on nende fetišid.

CONVERSATION

12 kommentaari:

  1. Muidu mõistlik jutt, aga miks rõhutada, et perekond peab olema "traditsiooniline" - ehk ainult mehe ja naise vahel eksisteeriv suhe? Hetkel jääb arusaamatuks, kas arvate, et homoseksuaalsus on hälve?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Homoseksuaalsus on ju hälve. Samuti, nagu on hälve loomadega seksimine, laste pilastamine jne...
      Jumal lõi inimese meheks ja naiseks, mitte ei loonud inimesele paariliseks looma või teist meest. Seega on kõik teised kooseluvormid patt või, kui tahate, nimetagem seda hälbeks. Igatahes see Toobal on üks kõlvatu inimjätis(andku Jumal mulle see sõna andeks). :(

      Kustuta
    2. Inimene on siia maailma sattunud evolutsiooni teel, mitte mõne väljamõeldud vanapapi käe läbi. On ju piisavalt teaduslikku tõestust, et inimene on välja kasvanud ahvidest?

      Kustuta
    3. Homoseksuaalsus on tõesti hälve, sest kui kaks täiemõistluslikku inimest on otsustanud üksteist armastada ja teineteisega seksuaalsuhtes olla siis siis see on tõesti ütlemata rõve :D
      Kulla Elve, loomad on loomad ja inimesed on inimesed. Homoseksuaalsus on kahe inimese omavaheline valik ja soov, loomapilastamine on hooooopis teise kategooriasse kuuluv asi või on meil loomi, kes sinuga vestlusesse laskuvad ning sinuga maailma asju kaasa oskavad rääkida?
      Jumal lõi? Oh jeeber, see kaart on nüüd küll nii vana, et pole enam mõtet lauale panna. Elad sa oma elu kristlike vaadete järgi, loed piiblit ja käid kirikus? Kui ei, siis jumala kaart jäta ikka neile kes päriselt usuvad :)

      Kustuta
    4. https://www.youtube.com/watch?v=VBd3jcZ3U-4#t=50
      http://www.apollo.ee/taevas-on-pariselt-olemas-dvd.html
      http://www.apollo.ee/taevas-on-pariselt-olemas.html
      See, et osad inimesed arvavad, et Jumalat pole, ei tähenda veel ,et Jumalat pole. Lugege ja kuulake seda videoklippi. Mul seisab see raamat raamaturiiulis ja ma üldse ei kahtlegi, et Jumal lõi maailma ja inimesed ja Jumal on olemas. Mina usun ja olen ise seda ka kogenud.
      PS! Kai, ma loodan, et sa lased mu kommentaari läbi.

      Kustuta
    5. Mina nüüd edaspidi tean, et Elve suguse kommentaare enam läbi ei lase. Edu sulle ja su jumalalale, hälvik.

      Kustuta
    6. Ja mina nüüd tean, et Mallu suguse blogid pole väärt lugemist. Hälvik oled sina, Mallu!

      Kustuta
  2. Ei, ma ei arva, et homoseksuaalsus on hälve, sest sellisel juhul peaksid olema kõik delfiinid, šimpansid, koerad jt loomad ka hälvelised. Kuid, mis puutub oma seksuaalsuse reklaamimisse, nagu näiteks kõik need homo ja hetero paraadid, siis need võiksid küll olemata olla. Nagu ma postituse lõpus mainisin, siis pole see kellegi asi, et kes kellega seksib, kui see ei puuduta just lapsi ja/või loomi. Võib-olla poleks tõesti pidanud end päris niimoodi väljendama, et ainuke normaalne perekond on traditsiooniline, kui tegelikult on meil siin ju kõiksugu kärgpered ja mis pered veel. Minu jaoks on lihtsalt kõige olulisem see, et nõrgemad ja need, kes ei oska või ei suuda end kaitsta, et neid ei kasutataks ära. Ülejäänu, kui see on täiskasvanud inimeste omavaheline, vabatahtlik ja kokku lepitud, siis go for it.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle tundub, et Sa oled omavahel segamini ajanud kaks mõistet: pederastia (kirjutatakase i-ga) ja pedofiilia.
      Pederastia on seksuaalne suhe kahe meessoost isiku vahel. Nõukogude ajal oli see kriminaalkoodeksis kirjas ja oli karistatav (samas seksuaalsuhe kahe naissoost isiku vahel karistatav ei olnud). Tänapäeval kutsutakse sellist suhet lihtsalt homoseksuaaalseks suhteks ning on ühiskonnas aktsepteeritav.
      Pedofiilia on seksuaalne kiindumus lapseealistesse. Kehtiva karistusseadustiku järgi on karistatav seksuaalne tegevus noorema kui neljateistkümneaastase isiku suhtes. Pedofiilia ei ole haigus selle klassikalises tähenduses, vaid on psüühiline häire ning kui palju või kui hästi seda ravida saab, ei ole tegelikult teada. Arvatavasti enamik sellise häirega inimesi surub lihtsalt oma kirge alla, et normaalset elu elada. Pedofiile on nii homo- kui heteroseksuaalsete seas ning kui arvestada seda, et heteroseksuaalsus on maailmas tugevas ülekaalus, siis on pedofiile heteroseksuaalsete inimeste seas tunduvalt rohkem, kui homoseksuaalsete hulgas (ehk nagu Sina väljendad: pederastiale kalduvaid). Kahe täiskasvanud inimese omavaheline vabatahtlik seksuaalsuhe, olgu nende vanusevahe kasvõi 60 aastat, ei ole kellegi asi ega kellegi arvustada ega kellegi hukka mõista. Inimeste vaba valik. Üsna samamoodi võiks ju mõni tarkpea teatada, et tema meelest on haigus see, kui keegi füüsiliselt terve inimene ihaldab seksuaalselt puudega inimest.
      Üldiselt olen tähele pannud, et mida tuntumaks blogijad saavad, seda enam hakkavad nad virisema, õpetama, kritiseerima ja näpuga näitama, justnagu peaksid nn. "arvamusliidrid" olema alati kritiseerijate rollis. Ja alati tuleks endale kõigepealt selgeks teha, mis see on, mida Sa kritiseerid. Praegune postitus on nagu pudru ja kapsad: internetist alaealist otsiv "pederastja kalduvustega" on paha-paha, kuid kui sõna-sõnalt võtta, siis samasugune heteroseksuaalne pedofiil on ok? Haridus ei anna haritust. Ennast harida ja sinlmarigi avardada on võimalik igaühel, kui tahtmist on. Soovitan Sul seda teha, kui järgmine kord hakkad arvamust avaldama mõnel teemal, mis Sulle väga tuttav ei ole.

      Kustuta
  3. Homoseksuaalsusest ma ei viitsi üldse rääkida, see on täiesti mööda teema, mul on ükskõik kas nimetada seda hälbeks või haiguseks või milleks iganes, minu jaoks on see lihtsalt ebanormaalne ja ma ei vaeva oma pead sellega, kuidas seda nimetada.
    Aga mis puudutab seda kui vanad inimesed omavahel seksivad, siis siin olen ma Kaist natuke tolerantsem, kui oma vabast tahtest ja miks mitte ka suurest armastusest on lähedases suhtes 20 ja 45 aastane inimene, siis mind ei häiri see sugugi. Ma olen selles veendunud, et ka pealtnäha suure vanusevahega paaride vahel võib olla tõeline armastus ilma mingisuguse hälbelise varjundita, siiski ma arvan, et sellised suhted võiks jääda täiskasvanute pärusmaaks, mitte nii, et 15 aastasega võib juba seksida ja siis 40 aastane võtabki sõnasabast kinni.

    VastaKustuta
  4. Pederastja? Mõtled pedofiiliat? ja Araabiamaade kohta tehtud üldistus on ka liigselt karm (just väikeste poiste asjus).

    VastaKustuta
  5. Lugesin kõik kommentaarid läbi ja ma ei hakka eraldi igaühele vastama, vaid püüan kõik ühte kommentaari ära mahutada.
    1. Ei, ma oma teada ei ajanud pederastia ja pedofiilia terminit omavahel segamini. Tänapäeva ühiskonnas on tõepoolest levinud sõimata või kasutada sõna "pederast" homoseksuaalsete paaride suhtes (eriti geipaaride puhul), kuid siinkohal kiputakse unustama sõna "pederastia" ajalugu ja tegelikku päritolu. Vb on minu arusaam ja lugemisoskus tõesti vilets ja ma ei saa korrektselt aru, mida järgmise lingi all on öeldud:
    https://et.wikipedia.org/wiki/Pederastia

    2. Pealkirjas kasutatud sõna "seksuaalhälve" kasutasin just selle suure Toobali skandaali kohta. Kõik teised vahekorrad (olgu need 20- aastase ja 90-aastase inimese vahel pole minu asi halvustada, kuid mul on õigus avaldada arvamust ja öelda, et minu jaoks on see veits mööda. Võib-olla sain ma selle tõrksuse nähes ühte BBC saadet, kus üks 70-aastane ja 25-aastane paarike väga mahlakalt eksponeerisid oma tundeid jne. Kuidagi sellise ebameeldiva maigu jättis... Ja kindlasti ei soovi ma endale siin mingisugust arvamusliidri positsiooni võtta, kuna olen blogija. Ja mis see siia puutub, et kas blogija on tuntud või mitte tuntud, ma avaldaksin oma arvamust ka vähem tuntumana. Ma pole kellegi ema, et viibutaksin siin etteheitvalt sõrmepahandust teinud lapsele. Nagu ma postituse lõpus kirjutasin, siis tegelikult pole see üldse kellegi asi kommenteerida, kes kellega seksib ja seda seni, kuni tegu pole laste ja/või loomade ära kasutamisega. Aga arvamust võin ju ikka avaldada, või mis?
    Samamoodi nagu kõik lugejad, kes on siin kommenteerinud, siis see on nende nägemus ja keegi ei saa neil keelata nii tundmast, mõtlemast ja arvamast.

    VastaKustuta

Back
to top