Jabadabaduu

Ärkasin täna enda kohta väga vara, kuna pidin nefroloogi palvel viima analüüsid kliinikusse. Ma pole mitte kunagi varem sedasi pissiproove andnud. Sain ühe väikse topsi...ühe suurema topsi, mille kaanel oli kleeps peal ja kaks sellist jämeda pastaka taolist pulka. See väike tops oli nagu ikka ja erilist pinget mulle ei pakkunud, aga vaat see suur tops koos nende pulkadega oli kõige suurem küsimärk ja põnevusetekitaja.
Nimelt arsti õe õpetussõnad olid järgmised: võtad suure topsi, keerad kaane maha, täidad topsi uriiniga (see on väga oluline, kui mitte märkida, et see on üks oluliseimaid asju analüüsi andmises...), siis keerad kaane peale, eemaldad kaane ülaosalt kleepsu, võtad selle pulga taolise topsiku ja suskad auku ning see pulk tõmbab uriini vaakumiga endasse....kõlab keeruliselt, või nagu Joosep ütles, kui Talle seda protsessi kirjeldasin "See kõlab nagu hakkaksid autot remontima".
No mul oli mustmiljon küsimust:
a. kui suskan selle pulga läbi kaane suurte topsikusse, kas pean topsi teistpidi keerama ja kui pean keerama, siis kas uriin lekib kuskilt läbi?
b. mille järgi ma aru saan, et see pulga taoline topsik on täitunud õige koguse uriiniga?
c. ja kolmas küsimus pole sugugi vähem olulisem...kas kuidagi lihtsamini ei saaks või?

Ma usun, et Te ei ole väga pettunud, kui jätan seekord detailse kirjelduse vahele, aga nii palju ma ütlen küll (juhuks kui mõni pime peab veel sellise koduse ülesandega silmitsi seisma, aga võib-olla ei pea ka ja võib-olla teavad kõik kuidas selliseid anumaid tuleb täita ja mina olen ainuke loll siin), et kui suskad selle pulga taolise topsiku läbi selle suure topsiku kaane, siis ei pea topsi ümber keerama ja samal ajal, kui see tops end ise täidab, käib vaikne sisin-susin ja kui see lõppeb...dadaa, siis ongi valmis. Hetkeks suutsin kahetseda, et ma pole päris laborant, kuid see mõte kadus kiiresti, kui hakkasin laborandi tööülesannete peale mõtlema.

Üleeile, kui Kaja käis mu elamist küürimas, siis mainis, et kui duššinurga kahhelplaate pesi, siis võttis šhampoonide ja duššigeelide aluse seina küljest ära, aga tagasi ei osanud panna...et las Joosep igaksjuhuks vaatab üle...muidu kukub see veel Sulle pähe. "Jah, lasen kindlasti üle vaadata" kinnitasin ma Kajale ja nüüd võite kolm korda arvata, et kas ma tegin seda...muidugi tegin...lausa kümme korda tegin.
Hommikul läksin mina rõõmsalt dušši alla ja kui hakkasin šhampooni võtma, kukkus mu riiul kogu selle pesumajandusega alla. Mnjah, no Joosep sai täna oma äratuse lihtsalt kõigest 2h varem...naabrid ka...

Kuna mina ei oska veel oma juhtloomaga kliinikusse minna, siis võtsin Maci kaasa. Kõigepealt läksime taastusravi arsti ukse taha, aga nagu ikka, siis olime täiesti juhuslikult valinud päeva, millal taastusraviarst vastu ei võta. Tundus, et õnn on meie poolel :D
Sõitsime siis korrus kõrgemale, et lahti saada "extremly dangerous" kraamist (loe: kollane vedelik). Astusime liftist välja ja Mac teatab, et labor avatakse kell 8:00. Ma kookisin siis telefoni taskust välja, mis näitas 8:01 ja äkki kuulsin taustal sellist heli nagu tavaliselt toidupoodides lastakse, kui kassasse on vaja kassiire juurde (ting-tong-ting...Malle, mine palun kassasse nr. 4), aga antud juhul ei järgnenud mitte mingit teadet, vaid keegi kuskilt eemalt, summutatud häälel ütles:"Pange topsid sinna alusele."
Mnjah, Mac oli see vahva inimene, kes leidis mingi suvalise nupu seinalt ja otsustas seda vajutada...tüdruk, kas Sa ei tea, et igasugu nuppe ei tasu näppida...vedas, et me õhku ei lennanud selle kollase kraamiga. Ma ütlen, kui oleks lennanud, siis Sina (loe: Mac) oleksid selle kõik pidanud ära koristama...aga vähemalt saime lõpuks analüüsid antud.
Kliinikust lahkudes avastas Mac, et bussi väljumiseni on 6 minutit ja nii Ta haaras mu käevangu ja pistsime jooksma (loe: meie kiirkõnd). Äkki Mac seisatab ja ütleb rant (no see tähendab tavaliselt ühte astet alla või üles), aga tegelikult oli kolm astet alla...well that's Mac, aga seekord Tal ei vedanud ja ma ei väänanud ega murdnud midagi ära.

Õnneks täna Tartus vihma ei saja...vähemalt hommikul ei sadanud, aga kui koju jõudsime, siis tänu eelnevate päevade suurtele vihmahoogudele on õues päris suured porilombid ja natuke pritsis ikka liiva üles. No see poleks Janet, kui Ta ei üritaks mulle nabani pori pritsida, aga üldiselt oli täna seda saasta vähe ja seega oli vaja ainult Janeti tagumised porilauad puhtaks pühkida.

Kell saab kohe-kohe üks ja ma olen juba nii väsinud. Mitte et ma oleksin vahepeal erksust tundnud, aga praegu olen kohe eriliselt uimane. Tahaks magada, aga ei saa...pean linna minema. Kõik, kellel on võimalus praegu magada, siis tahaksin Teile öelda...olete nõmedad ja elu on ebaõiglane... :D

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. ding-dong-dingile ja "Pange sinna alusele" järgnes see, kui Mac vehkis oma käega aluse ees oleva klaasseina poole... ja käsi läks sellest läbi... ja Mac pomises "aaa, ma arvasin, et siin on klaas..."

    Feil.

    VastaKustuta
  2. Pikad juhtmed ja kehv silmanägemine ei ole häbiasi! Vaata kasvõi mind... :D

    VastaKustuta

Back
to top