Urrr...teetöölised

Läksin mina ju enne suure hurraaga linna. Pidin minema bussiga, aga kuna bussi väljumiseni oli 2 minutit, siis kahtlustasin, et vist väga hästi ei jõua. Otsustasin joosta kõrvaltänavasse, et võita kaks lisapeatust...polnud eriti tolku, sest jäin ka sealt sellest bussist maha. Läksin siis jalgsi ja otsustasin minna mööda Riia tänavat alla...väga halb otsus, väga halb...
Kuulsin juba kaugelt, et igavesti suur mürgeldamine käib ees, aga no ma olen nii loll ja ei karda midagi ning isegi kui kardan, siis oma jalgadele ma vastu ei vaidle ja lähen jalgadega kaasa. Mingi aja pärast tundsin natuke killustiku jalge all, siis tundsin mudasemat pinda ja äkki tegi Janet vasakpöörde, mis oli loomulikult minu vaimusilmas vale. Kamandasin Janetit otsesuunda jätkama...koer seisab nõutult, taarub siis vasakule ja paremale ning seisatab...mina jäärapäiselt nõuan, et läheks otse. Võib-olla polnudki see minu jäärapäisus, vaid hoopiski minu idiootsus, sest ma ei saanud aru, kui minu tark juhtkoer üritas mulle selgeks teha, et siit EI SAA otse minna. Mu juhtmed jooksevad ümber Eesti, vee alt läbi, üle põldude ja läbi metsade ja oh seda õnne...mulle jõudis siis ka lõpuks kohale, et otse tõepoolest ei pääse läbi (tegelikult ma helistasin korraks ka Macile, kuna Tema oli viimane inimene minu tutvusringkonnast, kes toda teed hommikul väisas ja Mac kinnitas ka üle, et ei saa otse minna). Minu mõistus tuli liiga hilja koju ja tundub, et nendel teetöölistel puudus see sootuks. Lisaks oma mürisevatele ehitusautodele, otsustasid nad, et paras aeg oleks võtta välja relakas ja hakata sellega niitma. Ma tänan, et minult lisaks ka kõrvakuulmise ära võtsite ja ma ei pääsenud sealt minema. Ma ei kuulnud enam kas autosid tuleb või ei tule, kas on ohutu ületada sõiduteed või mitte...ja inimesed!!! Kas Teil on väga raske tulla natuke appi? Ma oleks hea meelega ise tulnud Teilt abi küsima, aga no kui ei näe ja ei kuule, siis on hästi natukene raskendatud see olukord, aga ma tajusin Teid kõiki, kes Te minust tuimalt ja kiirustades möödusite. Ma olin niiii kuri, et kui mõni tunkedes ja porine teetööline oleks mu silme alla sattunud, siis ma oleksin teinud Tema tunkedest Talle lõhikutega traksiseeliku...aga kui läbi optimisti pilgu olukorda vaadata, siis panka ma jõudsin ikkagi...võib-olla küll natukene planeeritust sopasemana, kuid siiski jõudsin.

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Võib-olla nad seepärast ei tulnudki appi, et sa seisid seal vihane nägu peas. Pimedad on niigi üks kahtlane rahvas, vihane pime on topeltkahtlane. Tegelikult ka pelgavad osad inimesed pimedaid, sest nad ei tea, kas neid peaks aitama ja kui, siis kuidas ja mõni tahab midagi rääkida või küsida, kuid ei tea, kuidas. Vihaseid inimesi kardetakse aga isegi siis, kui nad pole pimedad ja suure koeraga, kellele on võimas rihm pantud. Vihased inimesed võivad sõimata või midagi inetut nähvata. mkm,ei taha, mõtlevad mööduvad inimesed.
    Kunagi lugesin aga pikka artiklit, kuidas pimedana abi kutsuda. See oli ammu ja palju ei mäleta, kuid põhipoint oli see, et pead kas seisma kohas, kus saad inimeste poole ise pöörduda, mis sellises lärmis poleks toiminud, või siis hüüdma, vehkima või muul moel oma abivajadusest märku andma. Miks mitte kasvõi sihitult ringiratast käima. Kui oled julge inimene, siis käega vehkima või täiest kõrist karjuma "ahoi, on siin kedagi?". Mina viimasega veel hakkama ei saa, kuid tean inimesi, kes saaksid vabalt.
    Neiu koeraga seismas, pooled inimesed ei tule isegi selle peale, et inimene võiks pime olla ja kui tulevad, siis selle peale, et tal võiks abi vaja olla. No seisab, ju ootab kedagi või nii. Võib-olla seisid mõne poe lähedal ja võis arvata, et mees läks suitsu ostma ja kohe tuleb. Sellises lärmis on ka teistel vastik olla ja tahaks kähku minema saada, hakka siin veel taoliste asjade üle arutama, et miks ta seisab.
    PS
    Kui ma ootan peatuses kedagi, panen ma küllalt tihti oma valge kepi kokku, et rahvas ei käiks küsimas, millise sõiduvahendi peale ma minna tahan :) Sul on koera mõnevõrra keerulisem tasku panna. :P Et ära nüüd inimesi nii hoolega ka abi pakkuma kutsu. Pärast pole võimalik tänaval sekundikski seisma jääda, ilma et pool tänavat kokku jookseks, et ehk on abi vaja, sina aga tahtsid ainult täpsemalt kuulata, mis lind see seal põõsas laulab.

    VastaKustuta
  2. Jep, kõlab nagu mina, aga ma polnud vihane, vaid turris, aga no see teeb tegelt sama välja, sest turrist naist peabki kartma :D

    PS. Mõnes mõttes oleks huvitav vaatepilt, kuidas pool tänavat jookseb minu abistamiseks kokku ja kusjuures seda "Ahoi!" asjandust olen paaril korral kasutanud ning eile kui linnast koju tulin, siis vehkisin ka sõidutee ääres käega, kuna otsisin toda posti, mis annaks bussi saabumise kohta infot. Valge kepiga oleks ehk lihtsam olnud, aga ma ei viitsinud seda kotist välja kookida :D

    VastaKustuta

Back
to top