C-vitamiinid

Suure ringi küsimus: kas teate millised miinid ei lõhke?
Alustasin see nädal C-vitamiini söömist  ja seda sel eesmärgil, et ehk aitab igasuguste tati-nohu-köha (loe: külmetusviiruste) jamade eest paremini hoiduda. Lisaks immuunsuse tugevdamisele, aitab C-vitamiin kaasa ka närvisüsteemi toimimisele, annab värskust ja reipust ning pidi ka rakke noorena hoidma.  Üks meditsiinialaselt tark inimene (loe: Mac) ütles, et C-vitamiinist ei ole võimalik üledoosi saada ja pistis mulle pihku neli C-vitamiini ning sama palju ka endale. Nii me siis need rõõmsalt ära krõbistasime ja kohe järgmisel päeval kamandasin ka Joosepi apteegi mulle C-vitamiini ostma. Mul on siis apelsinimaitselised Apoviti vitamiinid, aga isiklikult mulle maitsesid Maci omad paremini...palju paremini, sest nendel minu omadel on mingi kerge soolane mekk juures ja täna sain veel lisaks teada, et sisaldavad magus-, libestus-, maitse- ja värvaineid, pluss...see on nüüd Macile kohustuslik meditsiiniline kirjandus, kus selgub, et C-vitamiinist siiski on võimalik üledoosi saada. Aga siin siis link, kust saate erinevate ravimite kohta infot (alates valuvaigistitest, nahahaigusteravimitest ning lõpetades külmetusviiruste- ja unetusvastasteravimitega).

CONVERSATION

3 kommentaari:

  1. Bäh, üledoos või asi.. siis löön ka põhja alt, kui paljupalju õunu või mandariine vms sööd ju... Aga vahe on ju olemas, et kas võtan viis C-vitamiini või viis ibukat või viis vererõhuravimit vms...

    Sa ei pea igapäevaselt neid muidugi 4kaupa pistma, aga külmetuse puhul nt soovitatakse ;)

    VastaKustuta
  2. Sa kõlad nagu Joosep...ainus vahe on see, et Ta suhtub lihtsalt kõikidesse ravimitesse nii kergekäeliselt nagu vitamiinidesse (puuviljad ei sisalda nii palju lisaaineid).
    Ma olen ikka korralik ja tarbin ainult 1-2 tbl päevas. Muidu pärast olen üle vitaminiseeritud :P

    VastaKustuta
  3. Never ei saa üledoosi , ma ütlen. Väiksena saime ikka ühe mummu päevas, äärmisel juhul 2. Nüüs aga suurena vitsutan neid nii kuis jaksan. Ei üledoosi. Nii et anna aga minna.

    VastaKustuta

Back
to top