Kollane mis kollane

Nädalapäevad tagasi sain Pärnus käies Pauskaga kokku ja esimene asi, mida küsida, kui pole sõpra pikka aega näinud on loomulikult ju:"Kai, miks Sa näost kollane oled?"
Loomulikult oli minu reaktsioon selline, et mis mõttes ma olen näost kollane, ise oled kollane ja otseloomulikult ma pole kollane, aga kuna kahtluseussike oli jõudnud põue pugeda, siis uurisin ettevaatlikult, ise samal ajal oma põski kätega siludes:"Aga kas ma ikka tegelikult ka olen näost kollane?"
Igatahes ma ei tahtnud Pauskat uskuda, sest ma olen peaaegu veendunud, et Ta on värvipime ja pealegi väljas paistis päike, mis võib ka ju näole mingisugust jumet anda...seega kõik nagu klappis minu jaoks...kuni järgmise hetkeni, mis leidis aset Tartus.
Istusime seltskonnaga kohvikus, kui üle seltskonna uurisin, et kuulge rahvas kas ma olen näost kollane?!? "Kuule oled jah nagu...", "Ma juba ennist vaatasin, kui tulid, et oled kahtlaselt kollane." ja sarnaseid vastuseid oli veel. Jep, ma olen näost kollane, aga miks või kui kollane, mul pole õrna aimugi ja maks ei tohiks ka nagu läbi olla. Pealegi ma olen vahepeal ikka arstitädisid ja onusid ka külastanud ning keegi pole poole sõnagagi maininud, et ma olen kahtlaselt Teletups Lala sarnaseks muutunud. Aga äkki teevad C-vitamiinid mind näost kollaseks?
Mõtlesin, et kõige targem oleks ikka Googeldada ja sisestasin otsingusse "näol kollakas jume" ja sain väga hariva jutu sellest, et miks muutub nahk kollaseks. Ma arvan, et mu diagnoos on:
 · Hemolüütiline ikterus- võib esineda aneemia ehk kehvveresuse ning mõningate nakkushaiguste (n. malaaria) korral. Bilirubiini tekib liiga palju ja see hakkab verre kuhjuma.
Kuna aneemia on mul olemas, siis vist klapib, aga nüüd peaks välja selgitama, et kas ma olen üleni kollaseks muutunud...lähen uurin Joosepilt, aga ma kardan seda vastust...nimelt kui peaks ütlema, et ma olen ainult näost kollane, keha on tipp-topp korras...mida ma siis peale hakkan?

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top