Kas olete kuulnud...

Kas olete kuulnud sellisest loomast nagu laiskus? Usun, et olete...ja kes ei ole, siis hästi vaikselt sosistades ütlen (me ei taha ju laiskust üles äratada), et laiskus on täiesti reaalselt eksisteeriv koduloom, kes armastab
pesitseda inimese läheduses. Laiskuse lemmik tegevuseks on mitte midagi tegemine ning eriti meeldib laiskusele, kui peremees ka midagi ei tee. Laiskusele meeldib, kui kõik on korrapäraselt pilla-palla laiali, kui leiduks siin-seal sodi ja prahti...natukene ehk leivapuru diivanil ja kappidel, laiskusele meeldivad kärbsed, sest kus on kärbseid, siis seal on üldjuhul midagi vääga mõnusat...ja laiskuse lemmik poos on üldjuhul horisontaalasend.
Laiskust on leitud kõikidelt mandritelt, laiskus on levinud Põhja-Jäämerest üle Lõuna-Aafrika Antartikani välja. Laiskus ei olene pikkus- ega laiuskraadidest, laiskus oleneb ja sõltub ainult passiivsusest ja seda leidub igas isendis, aga eriti inimloomades (loe: homo sapiensites), aga kuna inimesed on nii igapäevased ja neid kohtab igalpool, siis kirjutan hoopis laiskloomast.

Laiskloomade kehaehitus vastab nende rippuvale eluviisile, pikkadel tugevatel tagajäsemetel on kolm küünist ja esijalgadel on 2-3 küünist, küünised on neil kumerad, nende abil suudavad nad liikuda. Karvad kasvavad kõhult selja suunas, et vihmavesi voolaks maha ja karv kuivaks. Karvastik on tihe, paks ja hallikas-roheline, mis muudab laiskloomad märkamatuks.
Laiskloomade elupaigaks on troopiliste vihmametsade puud, mille otsas nad veedavad oma elu selg alaspidi lösutades ja ronides, maapinnal on nad abitud. Kuigi arvatakse, et laiskloomad magavad peaaegu 24/7, siis tegelikult see päris nii ei ole. Mina magan oma vabal päeval peaaegu sama palju kui laiskloom, ehk et 15h, mis on tegelikult üllatav...et ma suudan nii palju magada :D

Laiskloomad on taimetoitlased ja toituvad peamiselt:
marjadest, puuvõrsetest, õitest, viljadest ja värsketest lehtedest. Laiskloomad on ühed ääretult viisakad loomad ja naabri külmkappi sorama väga tihti ei satu (loe: väga harva lähevad naaber puule toitu otsima), või on siin viisakuse asemel tegemist hoopiski laiskusega...no mine ja võta Sa kinni...laiskloomad pidavat taluma hästi ka nälga ja ega kui viitsimist ei ole ning kui oma külmkapp on tühi, siis peabki ju kõhu korisemist oskama taluda.

Järglaste saamiseks toimub laiskloomade paaritumine puu otsas...väga ekstreemne. Tiinus kestab 5-6 kuud ja järglane võib sündida mistahes aastaajal, aastas sünnib 1 järglane, kes kaalub sündides 200-250g ja ema kannab poega oma rinnal. Laiskloomad saavad täiskasvanu suuruseks 2,5 aastaselt.
Laiskloomad on superhead ujujad, kuid pikatoimelised ja liigutused on mega aeglased. Kuna laiskloomad elavad selg alaspidi, siis on neil siseelundid teistpidi kui teistel loomadel, hingamine ja vereringe on väga aeglased.

Fakte
On üks aeglasemaid loomi maailmas, jookseb 250 meetrit tunnis, suurim kiirus 1,5 meetrit minutis
Sugukond: Laisiklased
Tüvepikkus 50-60 cm (lisaks saba 6-7 cm)
Kaal 2,3-5,5 kg
Pead saavad pöörata 270°
Magavad 15 tundi ööpäevas
Eluiga: umbes 20-30 aastat
 
Lõpetuseks lisan siia video, kus üks naine fännab ja armastab laiskloomi nii meeletult, et mees otsustas Talle teha ühe vägeva sünnipäeva kingituse.
 

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. haruldaselt hää sõnakasutus... nagu ei olekski Sinu kirjutet´.

    muahahaha :P

    VastaKustuta
  2. Kas Sa just praegu vihjasid, et kõik minu eelnevad postitused on olnud kehva sõnakasutusega või?! :D

    PS. Mul sai eile 1. septembril aasta täis blogimisest...äkki ma siiski olen arenemisvõimeline ja pealegi...olgem ausad...ma pean selle laiskuse ja lohakusega iga päev silmitsi seisma...nii et ma tean millest räägin ja laisklooma kohta otsisin netist infot, aga jutu panin ikka ise kokku, eks ole.

    VastaKustuta
  3. ei, mitte kõik :D muahahahaaa


    Aga laisikutest veel:

    - Laiskloomadel võib toidu seedimine võtta kuni kuu aega (pisut kauem kui labradoridel);
    - Laiskloomad võivad urineerivad/istet sooritada ka ainult 1 kord nädalas;
    - Laisikud võivad elada kuni 40 aastaseks;
    - On olemas 3 varbaga laisikuid ja 2 varbaga laisikuid;

    Ps. Ma unustasin oma telefoni koju täna... Well done, me!
    (emailitsi tabatav!)

    VastaKustuta
  4. Kas ma olen Sulle öelnud, et Sa ei meeldi mulle?
    Ei ole?
    Pane nüüd hästi tähele...ma ütlen:"Sa ei meeldi mulle!"

    Mul hakkas kohe palju kergem :D

    PS. Kas oled kuulnud, et kadedus pidavat inimesed roheliseks tegema? Ei tasu olla kade, et ma tulin sellise geniaalse looma peale nagu laiskloom...

    VastaKustuta

Back
to top