Seitse põhjust, miks piim tagasi Eestisse ei voola

Mõned päevad tagasi ilmus internetti järjekordne eestlasest tudengi vihane ja mahategev jutuke sellest, miks Tema ei plaani Eestisse tagasi tulla. Ma kahjuks või õnneks ei mõista neid inimesi, kes sellist juttu suust välja ajavad ja pläma kirjutavad. kui Sul on seal, kus iganes Sa ei ole, nii võrratult hea ja super, kõik hoiavad Su kätt, vaatavad Sind siirate ja soojade silmadega, aitavad Sul korterit otsida, suudavad suhelda argumenteeritud vestluses, keegi ei hinda Sind mingisuguse beibe välimõõturiga, siis miks ometigi küll Sa ei suuda vaiki seal toredas kohas olla??!?! See, et Sa sellise negatiivse pläma suutsid kokku genereerida pole mingisugune saavutus ega asi, mille üle uhkust tunda. Negatiivsust ja ebameeldivaid asju suudab iga inimene siin maamunal üles leida ja näpuga viibutada, aga kas oled proovinud äkki üles loetleda need seitse põhjust miks on Eestimaa ilus ja tore paik elamiseks? Kui ütled, et pole mitte ühtegi põhjust (mis mind sugugi ei üllataks, sest isegi laulu- ja tantsupidu pole Sinu jaoks mingine näitaja), siis oled kahjuks lootusetu juhtum ja ma loodan, et suudad ülesaada oma lapsepõlve traumast, mida see jube, hirmus ja paha Eesti ja selle rahvas on Sulle põhjustanud.
Minu meelest sellistest väljaütlemistest kuvab väga selgesti välja inimeste mingisugune puudujääk, rahulolematus, liialti madal / kõrge enesehinnang...ja neljas, viies, kuues põhjus. Mina armastan seda veidrate käänudega ja küngastega maad, kus elavad minu vanemad ja kus elasid minu vanavanemad. Ma armastan rahvast, kes siin elab. Ka neid, kes on turris ja trotsis, sest meil kõigil on oma lugu jutustada. Ma armastan kruusatee ääres seisvaid piimapukke, võililledega kaetud aasasid, lehmakarju, rapsipõlde, linnade ja asulate vanalinnasid ja kindluseid. Jah, on asju mis ka mulle ei meeldi, kuid kõik need asjad kokku, moodustavadki mu kodumaa.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top