Mida head sai meie pulmas mekkida

Üks kõige enam küsitud küsimusi on eelarve ja toiduvalik. Kuna eelarvest, kui palju midagi maksis, kavatsen kõige viimasena kirjutada, siis räägingi hoopis, mida head ja paremat meie mõisapulmas süüa-juua sai.

Soe toit lauda toomisega
Klassikaline seapraad sinepimarinaadis, keedukartuli, küpsetatud köögiviljade ja bešamellkastmega
Ahjus küpsetatud lõhefilee, maitserohelisega rikastatud riis, värske salat spinatipadjal ja ürdikaste
Veganitele rataouille

Külmlaud buffeena
Salatid
Pardifileesalat granaatõunaga
Caesari salat lõhega

Suupisted
Röstbiif jõhvikakastme ja balsamicoga
Marineeritud seafilee küüslaugu ja mustsõstraga
Karbonaadi kanape
Pardirind apelsini marinaadis
Tiigerkrevetid tšillimarinaadis
Graavilõhe röstitud baguette-iga
Pasteediamps rukkileivakoorukesel
Külmsuitsulõhe-toorjuusturull saiakrõbuskil
Juustuvalik viinamarjadega

Taimetoiduvalik
Aedviljasalat avokaadokreemiga korvikeses
Kevadrullid köögiviljatäidisega
Metsaseene-leivalaevuke
Kodused kartulikrõpsud
Feta peedikreemi ampsuke
Marineeritud kurgi suupiste meega

Tervituslaual olid erineva kreemitäidisega makroonid, millest osadele oli peale kirjutatud: armastust, hoolivust, headust jms. Tervitusjoogiks oli Martini Asti ja alkoholivaba roosa vahuvein Pierre Zero Rose. Peo ajal said inimesed juua morssi, allikavett värskete marjadega ja mokteile, mis pärinesid sellisest kohast nagu Alkovabapood, kes samuti pani natuke õla alla meie pulmale, tehes soodukat mokteilidele ja kinkides kasti vahuveini.
Me murdsime nädalaid pead, et mida külalistele joogiks pakkuda, kuna otsustasime Joosepiga juba varakult, et meil saab olema alkovaba pulm. Tähendab, kutsega kaasas olnud kaaskirjas oli see meil sõnastatud sedasi:
Meie pulm on alkoholivaba ja noorpaari poolt alkoholi ei pakuta. Kuid kindlasti ei tähenda see seda, et me paneme käe ette neile, kellel oleks soov võtta kaasa endale väike kogus meelepärast keelemärjukest. Kuid palume siiski arvestada meie alkovaba pulma kontseptsiooni ja mitte vägijoogiga üle pingutada.

Muidugi leidus ka mõningasi skeptikuid, ent enamus olid väga toetavad ja tervitasid sellist julgust ja uudsust teha teistmoodi.
Muide, mokteilid pulmas olid nii kuum kaup, et meie Joosepiga ei saanud ühtegi proovida ning mitmed inimesed helistasid meile veel peale pidugi ja küsisid, et mis mokteilidega tegu oli, kust saite jne. Kuna meie pulmas laulis Marek Sadam koos pianist Tõnu Laikrega (Sadamasilla koosseisust), siis Marek proovis rumm koolaga mokteili ning kiitis ja uuris, et kust saab. Ja üks Joosepi kauaaegne rattasportlasest sõber kiitis väga gin toonikuga mokteili.
Vot selline igati positiivne tagasiside alkovabadele jookidele.

Kogu toiduvaliku eest vastutas Bravo catering ja šhampanja-mustika martsipanikattega korrustort pärines Viljandist – Heleni Torditoast. Ja ma pean lihtsalt ütlema, et peale selle, et see sai just selline nagu me soovisime – kaetud just äsja maandunud värviliste liblikatega, tiivad kergelt veel sirutatud, siis see maitses ka imeliselt. Soovitan! Helen ise on inimesena üli äge ja professionaalne ja täpne. Ühesõnaga võite kindlad olla, et saate täpselt sellise tordi nagu soovisite, ja kuna Helenil on ka jahutusega tordiauto, siis toob tordi ise kokkulepitud ajaks peokohta.
Tordi hinda ma kahjuks öelda ei oska, kuna see oli ämma kingitus meile, aga ma kahtlustan, et see võis ikka sinna 400 euri kanti küündida.
Cateringist pulmatoit ja kogu renditud inventuur – lauad, toolid, linad, seelikud, taldrikud, tassid, klaasid, lusikad jne, läksid kokku 2614,35 euri.

Mis teie pulmas pakuti, või mida tahaksite oma pulmas pakkuda? Mis cateringi kasutasite ja mis hinnaga?

See buffee viis lihtsalt keele alla…
Foto: Triin Müür

Meie imeline pulmatort Heleni Torditoast
Foto: Triin Müür

Kniks ja kraaps Sillele, nende oivaliste makroonide eest!
Foto: Triin Müür

Haha, vaadake torditüki suurust, mida ma üritan Joosepile sisse sööta…
See mees juba minuga nälga ei jää!
Foto: Triin Müür




CONVERSATION

1 kommentaari:

Back
to top