Seda, teist ja kolmandat

Täna kuulsin raadio Elmarist ühte laulu, aga küsite, et miks ma tollest laulust juttu teen või millega see laul mu tähelepanu köitis? Asi on selles, et  olin suhteliselt kindel, et kuulsin ühte sõna refräänis totaalselt valesti (mul aeg-ajalt esineb tõepoolest valesti kuulmisi...koguaeg võtan hoogu, et hakata neid üleskirjutama, aga no siiani pole veel selleni jõudnud). Igatahes hakkas see mind nii hullusti häirima, et pidin lõpuks õhtul T-le helistama (kes siis töötab Elmaris ja võiks ju kõiki Eesti esitajate laule teada, mis mind painavad või mis mind huvitavad jmt), või no tegelikult helistasin Macile, sest pidin ju arvestama variandiga, et pean natuke laulma ja no olgem ausad...ma ei julgeks never ever T-le laulda...võib-olla ehk siis, kui mõni vabatahtlik mulle nuiaga pähe virutaks, mille tagajärel ma kaotan selle viimsegi mõistuse, mis mul veel oletatavasti on ja olgem ausad, kui T peab aeg-ajalt piineldes taluma Maci laulmist, siis mis ma ikka piinan teisest veel oma laulmisega.
Aga laulust siis nii palju, et kuulsin solisti laulmas "hei-hei-hei, tule jaama, võta kaasa tampoon..." Ma püüdsin ise sobivaid sõnu sinna leida, olin suht kindel, et õige sõna peaks olema "tromboon", aga kui raadiole lähemale läksin ja kuulasin eriti hoolikalt, siis ikka kuulsin solisti laulmas valjuhäälselt "võta kaasa tampoon...". Mõtlesin, et no sinna sobiks ka sõna šhampoon, aga no laulumõttega kohe üldse ei sobitu...
Igatahes sain teada, et õige sõna on siiski tromboon ja lauluks on Ivo Linna koos Apelsiniga ning looks on Vana lokomotiiv ja mina idioot sain nüüd veel ühe tarkuse võrra rikkamaks (ma ei teadnud, et lokomotiiv on vedur)...mnjah, inimene õpib kogu elu ja õnneks tundub, et ma olen arenemisvõimeline isend.
Eret käis reisul, aga no nüüd juba tagasi (saabus ööl vastu 7. juunit) ja täna sain mina Eretilt kaardi Sloveeniast...nii armas! Kusjuures täna pärastlõunal Eret veel helistas mulle, aga Ta isegi mitte poole sõnagagi ei reetnud, et mind peaks varsti üks vahva üllatus tabama...aii mulle meeldivad üllatused.
Kaardi toimetas mulle ukse taha naabrinaine, kusjuures Ta toob päris tihti posti mulle isiklikult kätte või siis teise variandina paneb uksematile. Mul endal pole halli aimugi, et kus meie korteri postkast asub. Väljas on küll üks postkast, aga see lukus ja võtit meil pole. Iseenesest pole mul selle vastu midagi, et sõbralik naabritädi toob posti, aga enda reklaami Ta võiks ikka endale jätta... me ei tee selle topelt koguse paberinutsuga suurt midagi, aga ei...muidu on meil väga toredad naabrid.
Ma olen viimasel ajal mõelnud, et nii huvitav kuidas üks uus asi hakkab oma elu elama...antud juhul on siis tegemist sõnaga: koon. See sõna tuli meie seltskonnas kasutusele 2011 sügisel, kui Joosep endale suvel koera võttis. Tema koguaeg kasutas seda sõna oma lausetes: "Ma lähen koonuga jalutama", "Annan koonule süüa", "Kas Sa tead kus koonu rihm on?", "Kuule ma käin koonuga korra ära ja siis hakkan tegutsema...", "Mängisin täna koonuga" jne. Kui ma aus olen, siis päris-päris alguses ei meeldinud see sõna mulle kohe üldse mitte, see tundus kuidagi inetu ja mittesobilik ühele armsale karvapallile (ühesõnaga täielik fuh-sõna). No aga ega sellepärast Joosep ei lõpetanud selle sõna kasutamist. Asi läks edasi hoopiski nii, et kui Mac meile ükskord külla sattus ja kuulis Joosepit kasutamas sõna "koon", siis leidis Mac, et see on ju nii hiiglama vägev ja lahe sõna ning et Tema võtab ka nüüd selle kasutusele. Tol hetkel ma ikka veel ei suutnud jagada taolist vaimustust, kuid kuskil aasta hiljem hakkas see sõna mullegi järjest enam meeldima ja nüüdseks on see sõna minu meelest üks marulahe sõna ning tundub, et ka teised inimesed jagavad seda arvamust, sest uusi kasutajaid tuleb aina juurde (näiteks viimane, kes on samuti hakanud seda sõna rohkem kasutama, on CH).
Aga ma tean vähemalt ühte inimest, kellele see sõna üldse ei meeldi ja sellepärast on järgmine blogipostituse rida pühendatud just Sulle, armas Marika: koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon, koon...
Kas nüüd meeldib? Kui meeldib, siis oled tubli, aga kui ei meeldi, siis vajuta nool alla ja kuula, mis ma Sulle sellepeale ütlen!
Koon, koon, koon, koon, koon ja veel palju koone.

PS. Mulle just meenus seoses üllatuste ja kingitustega see, et Marika tegi ka mulle 29. mail üllatuse ja kinkis mulle terve posu ninatäppe. Need siis erivärvilised, viie lille kroonlehega ning nad sädelevad päikese käes, mis on väga oluline, hihi. Aitäh, aitäh, aitäh! Mul on kõige bestikamad sõbrad ja mitte sellepärast pole nad bestikad, et teevad mulle üllatusi või kingitusi, vaid sellepärast, et nad võtavad mind sellisena nagu ma olen ja mina võtan ka neid samamoodi, sest meil kõigil on omad head ja vead.

CONVERSATION

8 kommentaari:

  1. Ma pean Sind, Kai, kurvastama. Lisaks sõnale koon, ei meeldi mulle ka sõna karvapall. Vähemalt mitte siis, kui seda kasutatakse koera kohta. Mitte, et koer oleks mingi püha lehm, keda ei tohi igasugu imelike nimedega nimetada, võid ikka. Ütle ta kohta kasvõi potensiaalne kirbupesa või kõrvavaik. Minu jaoks on koer lihtsalt koer. Aga Sina oled ikka armas ja tore sõber, sellest hoolimata, et siin korrutad seda koonu.
    NB! Teadke kõik, milline kiuslik inimene on see Kai. Muig. Niipea, kui ta oli selle postitusega valmis saanud, andis ta mulle sellest teada. Usun, et hõõrub praegust suurest heameelest käsi kokku , et sai mind natuke kiusata. Hahaa..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sulle karvapall ei karvapall meeldi karvapall sõna karvapall karvapall, karvapall kui karvapall seda karvapall kasutatakse karvapall koera karvapall kohta? Karvapall ma karvapall pole karvapall kindel, karvapall et karvapall kas karvapall tahan karvapall teada, karvapall et karvapall mida karvapall või karvapall keda karvapall Sina karvapall karvapalliks karvapall kutsud…
      Koon ma koon olen koon eilsest koon saati koon vahetpidamata koon oma koon käsi koon kokku koon hõõrunud koon ja koon Sa koon ei koon kujuta koon ette, koon millist pahatahtlikku koon naeru koon ma koon praegu koon naeran…koon muahahaha koon!

      Kustuta
    2. Appiiiiii!!! Kaiiii!!! Ma ei suutnud Su juttu jälgida. Muig. Nagu oleks istunud pühapäeval ühes teatud kohas ja kuulanud ühe teatud inimese tead küll mida. Hahahaa. Nii et palun tõlget. NB! Mul tekkis ka nuiaga virutamise tunne, nii et võid mind rakendada.

      Kustuta
    3. Hmm... Miks mulle tundub, et Sul on keskendumisega raskuseid?

      Ps. Oled lisatud nuigaga-virutamise-soovijate-(pikka)-listi :)

      Kustuta
  2. 1. Mis puudutab nuiaga löömist, siis ma võin vabalt see vabatahtlik olla.

    2. Mugistan kurja naeru ja teatan, et vajutasin eile telefoni kõlarile, nii et sa laulsid seda tampoonilaulu ikkagi nii mulle kui T.-le.

    3. Ah sealt see sõna "Koon" kuligi. Kusjuures ma ei mäletanudki absoluutselt :D Lihtsalt oli mingi hetk Koon ja Koonuks ta jäi. Mäletan vaid, et blogides kaalusin alguses, et kas panna hüüdnimeks "Koon" või hoopis "Saba"... vaevalt, et viimanegi neist Marikale meeldiks :P
    3.1 Üldse, Koon on ju niiiiiii nunnu nimi. Marika vist minestaks, kui kuuleks, et ma vahepeal Koonu hellitavalt Kirbikuks kutsun, mis siis, et kirpe pole... samas Kirbukott kõlab solvanguna... saa must siis aru :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 1. Okei, ma usaldan selle vastutusrikka ülesande siis Sinule, aga vaata, et mööda ei viruta…
      2. Jep, seda ma kahtlustasingi…vähemalt saite T-ga pärast teki all mõnusasti naeru kihistada…
      3. No Sinu mälu juures ma ei imesta mitte millegi üle ja ära muretse Mac…Marikale ei meeldi mitte ükski sõna, kuidas koeri kutsutakse, sest võtkem kasvõi Tema poolt pakutud nn. potensiaalsed koerale sobivad nimevariandid: kirbupesa ja kõrvavaik (tsiises, see viimane on ikka eriti ränk solvang).
      PS. Oot-oot, mis see koeraporri netiaadress oligi…www.puudlinibud.com? :D

      Kustuta
    2. 2. Tegelikult pean pettumusega tõdema, et see juhtus see ÜKS JA AINUS kord maailmas olema, kui Sa suhteliselt okeilt laulsid, nii et ei olnudki üldse naljakas ja hiljem arutelu ei tekitanud... njäu
      PS. www.poodleboobs.com :D (ma ei julge isegi kiigata, kas selline asi tegelikult ka olemas on :D)

      Kustuta
    3. Esiteks: Poodleboobs.com on Marikale kiikamiseks, las Ta pärast räägib, mis Ta seal nägi :)
      Aitäh selle elu esimese komplimendi eest, ma nüüd lähen nutan natuke rõõmust

      Kustuta

Back
to top