SAAGE ÜLE!

Ma lihtsalt ei või kuulata kuidas inimesed, kes mind ei tea ega tunne või arvavad mind tundvat, et küll see Kai on ikka selline roosamanna nunnu ja selline trilla-tralla-trulla. Vot selline armsake ja nunnuke, pistaks taskusse või käekotti ja kannaks igalpool kaasas, las Ta seal tuksleb ja kui läheb vaja, siis näitame Tema kõige vägevamat oskust- olla nunnu nimelt. Tsiises, tõsiselt saage üle!

Kas tõesti hindate kõiki inimesi puhtalt ainult nende välise kesta järgi? Tema naerab palju, kilkab, kannab roosat ja valget, on aeg-ajalt ka lapsemeelne ja voilaa...diagnoos: tugevalt nunnu! Mitte, et mul oleks midagi nunnu olemise vastu, aga kui seda käsitletakse halvustaval ja mahategeval eesmärgil, siis pole see okei. Ei tasu ülemäära hindama hakata.
Mul ei tuleks surres ka pähe hakata analüüsima ja mõõtma kellegi halliilmelisust ja morbiidsust, sest ma tean, et olgu see inimene nii värviline või must-valge kui tahes, siis välise kesta all on midagi muud ja suure tõenäosusega kasutavad inimesed ikka oma aju ja mõistust millegi saavutamiseks.

Jah, ma olen nunnu ja ma olen uhke selle üle. Mulle meeldib kanda kleidikesi, erinevaid kõrvarõngaid, mantleid, kingakesi ja kui vahel lööb minus välja mingi teine meeleolu, siis vahetan natukeseks stiili, mis ehk annabki mulle värvikust. Minu kõik asjad (riided, ehted, tarbeesemed...alustades visplist ja lõpetades WC-poti harjaga) peavad olema praktilised ja ilusad, kui üks nendest ei täida eelpool nimetatud eesmärki, siis ma ei osta seda. Nii lihtne ongi!
Kui ma naeran, siis siiralt ja südamest ning kui seltskonnas olen vaikne ja kuulan tähelepanelikult, mida teised räägivad ning ei lausu väga palju lisaks, siis see ei tähenda, et mul pole oma arvamust, vaid suure tõenäosusega minu arvamus ühtib kõnelejate omaga ja miks peaksin sellisel juhul tühjalt sama juttu üle kaagutama, mida just räägiti?! Ma pigem olen vakka ja munen, selle ajaga, ühe korraliku muna...
Aitäh sõbrad, kes mind tõeliselt teavad ning peale selle roosamanna väärtustavad ka minu sisemist kraami!

Aga et hea tunde ja positiivsete emotsioonidega magama minna, siis tahan hõisata, et Joosep on ikka nii armas!
Kuna mu ninasprei (Sudafed ha xylo) sai täna päeval otsa, siis ma kõndisin mööda korterit ringi nagu vana turris siil, sest mu nina oli kapitaalselt kinni ja pidin suu kaudu hingama ja seda juba päris pikka aega. Tegelikult olin ma juba peaaegu pisarates, et kuidas ma küll öö mööda saadan, sest teised nohuvastased vahendid mulle ei sobi (isegi kodune küüslauguga õli), kuna need tekitavad verejooksu. Aga siis, minu kallis Joosu, otsis netist välja ainsa Tartus toimiva ööapteegi ja vuras mulle rohtu tooma ja ma saan jälle hingata. Halleluuja! Hingamine on ikka üks harukordselt hea tunne :)

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Natuke mõistujuttu. Kui see postitus siin on tingitud ühest teisest, siis too teine ei olnud sinust. See oli küll sündinud sinu sõbranna omast, seepärast just tollel päeval ja mitte siis, kui sa oma blogis tollest asjast kirjutasid või Facebookis, kuid ikkagi pole too postitus sinust. See on sellest, et toetuse küsimisel on kuskil piirid, nii üleliigses kui liiga vähese küsimise otsas, kuid kus, mina ei tea. Mingid asjad paistavad üle piiri olema, pean silmas just "paistavad", kuid neile üle-piiri-asjadele samm-haaval lähenedes on võimatu öelda, kus täpselt üle piiri minnakse, seda veel kõiki asjolusid arvestades, asjaolud on aga igal üksikjuhtumil erinevad. Aga noh, kui jutt on siin millestki hoopis muust, siis see ei ole kuigi haruldane, kui pimedatesse inimestesse suhtutakse või neid reklaamitakse väikeste nunnudena. "Mõtle, ta tegi ise võileiva!", "vaata, ta ei nuta hommikust õhtuni!" või "mul on tast nii kahju". Too USA pime, kes propageeris kajalokatsiooni, käis maailmas ringi ja õpetas seda meetodit ja puha, oli oma blogis väga vihane, kui mingi mammi lõi käsi kokku, kui ta üksi üle tänava läks. "Mõtle, ise ja täitsa üksi tuli üle tänava!" Mees käib pimedana jalgrattaga sõitmas ja siis kiidetakse sind üle tänava tulemise eest nagu 5a vana last, nii tubli nunnutükk.

    VastaKustuta
  2. Tundsid end puudutatuna...?
    Mina tundsin ka!

    VastaKustuta
  3. iPhone saamine ei olnud mitte selle EEST, et Kai on pime, vaid selle PÄRAST, et pime... Siin on väga oluline vahe...

    VastaKustuta
  4. See postitus ei olnud Kaist, võin veelkord kinnitada. Oma blogi on koht, kuhu inimene kirjutab seda, mida ta tahab ning sünnipäevasoovid on seal OK asjad,igast otsast, ning kus veel siis oma sõpradele XXI sajandil oma kingisoove teada anda kui Facebookis. Sõpradega suhtlemiseks see koht ju loodud ongi.
    Kui aga asi läheb "Hei teie kõik, jagage-jagage-jagage!, läheb asi minu jaoks juba natuke teiseks, siis hakkan muresid ja argumente ritta panema. Eestis on üsna kindlasti üle tuhande pimeda inimese, üle 10 tuhande vaese inimese (võib-olla ka oluliselt rohkem), nende hulgas on ka pimedaid. On inimesi, kes kraabivad vaid kuidagi moodi kokku raha vana arvuti ja aeglase interneti hankimiseks, et kasvõi kodus meile ja bussiplaane vaadata. Näiteks.
    Kõik need argumendid tulevad arvesse küll vaid siis, kui raha küsitakse võõrastelt. Ka heade inimeste rahakott on piiratud.
    Kuna ma aga teadsin,et kogu selle kampaania taga võib olla asju ja tõeliselt tugevaid argumente, mida kas ei taheta või ei osata välja käia, lõpuks olen ma ise pime ja tean väga hästi, milliseid probleeme võib olla ja mida iPhone suudab, saigi too postitus üldine. Ma ei anna hinnangut, tõesti, sest ma ei ole selleks pädev. Ma ei tea konkreetse asja tausta ja ei kavatse seda ka välja uurida. Kuid mul on sellegi poolest toetuse küsimisel mingid piirid. Ma mitte ei usu, ma tean, et minu piirid on valed, kuid need on siiski minu. Homme on need piirid kindlasti teised ja eile olid need ka veidi teises kohas. Ja mis siis? Ja mis siis,kui keegi läheb üle nende piiride? Mitte midagi. Ega see veel inimest halvaks nimeseks tee. Mulle meeldivad väga paljud inimesed ja eranditult kõigil neil on mõni külg või tegu, mis ei sära kui pühaku aupaiste.
    Nii et, ma olen valmis teisse mõlemasse suhtuma jätkuvalt positiivselt, seda isegi sellel teoreetiliselt võimalikul juhul, et te läksite antud asjas üle minu sisemise piiri, rõhutan, teoreetiliselt võimalikul juhul.
    PS
    Valdavalt eelistan ma inimesi, kes teevad midagi oma unistuste täitumiseks võrreldes nendega, kes räägivad aastate kaupa, et kui tore oleks, kui

    VastaKustuta
  5. No inimesed on sellised. Nad mõistavad kohut ja teevad palju muid patte. See on kurb, kuid see on reaalsus. Kumbki meist ei saa öelda, et oleme täiuslikud.

    VastaKustuta

Back
to top