Proovisin selfit teha...useless!


Seoses oma nägemise kaotusega tunnen ma kõige rohkem puudust...
a. ristsõnade lahendamisest
b. päris raamatu lugemisest ja selle lõhnast
c. joonistamisest, maalimisest, nokitsemisest ja pildistamisest

Just sellest pildistamisest ma tahangi rääkida. Kuna sõbrad ja tuttavad on enam-vähem kursis minu pildistamismaaniaga ja et ma soovin, et  tulemus tuleks ikka võimalikult hea, või mis hea? Ikka ligilähedane sellele, nagu nägija oleks pildistanud...pole ju võimalik, et ma ei saa sellise asjaga hakkama. Niisiis soovitas üks tuttav sellist äppi nagu Selfiex (loodan, et kirjutasin nime õigesti). Maksis see äpp siis 0,99€ (ei midagi katastroofilist). Kuna parasjagu istusin autos ja ootasin Joosepit poest tagasi, siis mõtlesin, et oh, teeks endast ühe ilusa selfi ja ühtlasi saangi ära proovida ka oma uue äpi. Kui olen varasemalt, ilma mingisuguse juhendamiseta, proovinud teha selfit, siis pmt olen pildistanud kas...
a. oma pealage ja taevast
b. lõuga ja ninasõõrmeid
c. paremalt või vasakult mööduvaid inimesi ning pool oma nägu
Ükskord juhtus ka selline lugu, et kui tahtsin teha Joosepi toodud tulpidest pilti, siis hullult sättisin ja katsusin, et kas kaamera on ikka lillede peale suunatud ning kui olin veendunud, et nüüd peaks üpris head klõpsud saama, siis tegin paar pilti ära. Kindluse mõttes saatsin need sõbrantsile ülevaatamiseks, kuid kuna ta ei vastanud, siis helistasin ja palusin pilgu peale visata. Kõne ajal avas siis sõbrants pildid ja kukkus täiega naerma...muudkui naeris, isegi ei suutnud rääkidagi. "Jaah, väga tore. Rääginüüd mulle ka nalja...noh, mis valesti on?" pärisin uudishimulikult. Sõbrants suutis läbi naeru uurida, et mida ma omastarust pildistasin.
"Lilli," oli minu kiire vastus.
"Kai, Sa ei ole lilli pildistanud, vaid endast selfisid teinud ja appiii, need on niii naljakad!" lagistas sõbrants täiest kõrist naeru. Ta polnud nende piltide kirjeldamisega sugugi kitsi ka ja siis seletas, et mismoodi mul on hullult keskendunud nägu peas, keeleots suust väljas, juuksed olid nagu nässakal jmt. Isegi Kiku ütles, et need on nii õudsad. Käskisin sõbrantsil kõik need n-ö selfid ära hävitada ja ma siiralt loodan, et tegi seda for real. Kuigi väike kahtlus on, et need on ikka kuskil alles ja siis kui minust juttu tuleb, et kes see siuke pime Kai on, siis see on nagu profiilikas, mida inimestele näidata. Sest nagu me kõik teame, siis esmamulje on ju äärmiselt oluline ja just nende piltidega saangi ma endast kindlasti jätta ju "suurepärase" mulje...töllakas :D
Igatahes võtsin siis oma iPhone ja avasin äpi. Äp peaks siis toimima nii, et kasutab ainult backfront kaamerat ja kui teha selfit backfront kaameraga, siis ei saa ju teloekraanil jälgida, et kuidas Sa pildile jääd. ja just sellepärast on äpil hääljuhis, et teaksid kuhu suunas pead kaamerat liigutama, et jääksid kenasti keskele vms.
Nonii, suunasin siis kaamera enda näo poole ja tädi telefonis hakkab reipal häälel juhendama: "Down." Ma siis liigutasin telefoni sutsu allapoole, kuid tädi polnud sellega rahul ning ikka jätkas seletamist, et down ja down. Kui alguses vaatasin üles ja kaamera oli ka suunaga ülevalt alla, siis lõpuks ütles see tädi nii palju kordi "down", et telefonikaamera oli mul juba peaaegu kleidisaba all, kuid ikka ütles tädi rõõmsatujuliselt: "Down."
Korraks keerasin kaamera teise suunda, et kontrollida, kas ikka päriselt töötab, või mängib lolli, võinäen ma tõesti välja karvane nagu ahv. Kuid töötas, sest nii kui ümber keerasin, hakkas tädi räuskama: "I can't see you!"
Keerasin kaamera enda poole tagasi ja jälle hakkas kamandama, et libista ikka kaamera allapoole ja allapoole, kui olin jälle peaaegu kleidisaba alla jõudmas, ütles lõpuks tädi: "Say cheese!"
Hetke olin liikumatult, sest ma polnud kindel, kas teeb ise pildi või pean ise tegema, kuid paar sekundit hiljem, hakkas tädi uuesti samamoodi kamandama. Lõpuks ma ei viitsinud jaurata selle perversse äpiga ja panin torisedes selle kinni. Ma nüüd ei teagi, et kas mina olen loll või on äp tõesti vigane.

CONVERSATION

5 kommentaari:

 1. Hahaha! Ma tõesti südamest naersin selle postituse peale, väga hästi kirjutad :D

  VastaKustuta
 2. Noh, need pildid on hävitatud minu meilboxist (vist). Ma nii õel ei ole, et kellegile neid näitama hakkaks, aga... Jep oli küll nii naljakas :D
  Mis sellesse äppi puutub, siis see on tõesti perverstne, ma ei kujuta ettegi mis sellest pildist välja tuli.

  VastaKustuta
 3. Vist??? Mis tähendab vist?!

  VastaKustuta
 4. Ma alles sattusin su blogisse ja küll siin saab huumorit (mitte halvaga) :D Sai ikka kõvasti nüüd naerdud :D Jätka samas vaimus! :D

  VastaKustuta

Back
to top