Videopostitus sellest, kuidas ma pimedana arvutit kasutan

Lõpuks ometi postitan kaua lubatud videopostituse sellest, kuidas mina pimedana arvutit kasutan. Kuna see on minu kõige esimene video, siis please go easy with me ja vabandused ette, et teie kõrvad peavad seda virtsa kuulama. See sai päääris rabe ja ma puterdan saja eest, olen närvis, naeran nõmedalt ja raudselt tundub teile, et mu arvuti peksab justkui koguaeg segast. Unustasin oma videos ära mainida ka seda, et kui ma kirjutan, siis kõnesünt Jaws ütleb hääleliselt igat klahvi, mida ma vajutan. Näiteks, kui vajutan "enter", siis nii ütlebki, kui lisan jutumärgid või küsimärgi, siis ütleb ka need. Erand ei ole ka tähtedega ja sellepärast võibki tunduda, et püha ristivägi, kui palju see läppar sonib ja häirib mõtteid kirjutamise ajal, kuid tegelikult on see kõik harjumise asi. Minu video kõnesündist ei pretendeeri mingisugusele teaduslikule tehnikakirjeldusele. Mul on hoopiski tunne, et ma peaksin ehk lausa uue postituse filmima, kuna ma praeguses videos olin nagu mingisuguste seente mõju all, kuna naeran iga oma kolmanda lause peale.
Ma siiralt loodan, et minu enesepaljastus oli seda väärt ja lugejad said natukenegi teadlikumaks või mingigi pildi endale sellest, et mismoodi mina blogisid loen ja ise kirjutan. Kuid mitte ainult seda, sest tegelikult teen selle kõnesündiga peaaegu kõike. Alustades e-kirjade saatmisest ja lõpetades aruannete kirjutamisest, mille vahele jääb veel feissbuukis likede viskamine ja kommimine jmt. Aga olgu, aitab lobast. Jään teie tagasisidet ootama.

CONVERSATION

31 kommentaari:

 1. Kai, tubli oled! Said hakkama!

  VastaKustuta
 2. Sattusin läbi Malluka fb lehe seda vaatama ja tunnen kohe, et pean kommenteerima. Nii vahva video ja südantsoojendavalt positiivne oled!

  VastaKustuta
 3. Sattusin ka läbi Malluka facebooki su blogini. Küsi küsida tohib, siis kas sa oled terve elu olnud pime ? :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ei, kaotasin nägemise peaaegu 8-aastat tagasi. Kuskil kirjutasin sellest ka pikad postitused, et miks ja kuidas. Sildid on abiks nende postituste otsimisel. Sry, ma hetkel ise ei viitsi neid otsida ja linke jagada :)

   Kustuta
 4. Väga tubli ja järjepidev!

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Mis mõttes järjepidev? Järjepidevalt pime :P

   Kustuta
 5. Tõesti, väga vahva! Nii tore et tehnika areneb! Lisaks kõigele muule oled sa ise nii särav!

  VastaKustuta
 6. Sa oled hämmastavalt tubli tüdruk ja mul on nii hea meel, et Mallukas millalgi oma blogis su blogile viitas. Nüüd on hea kohe kõikide postitustega kursis olla. Oled tõsiselt inspireeriv:) Ja su rääkiv arvuti on väga äge ja sinu naermine ka.:)

  VastaKustuta
 7. Hullult põnev! Hakkan nüüdsest kindlasti aktiivselt su blogi jälgima, tundub väga huvitav! Võtan eesmärgiks lugeda su blogi algusest peale ja ehk saan sinust rohkem teada kah:)

  VastaKustuta
 8. Sa oled nii armas :) Nii ägedat videot pole ma blogides vist mitte kunagi näinud! Tore, et tänapäeval on olemas ikka igasuguseid tehnikavidinaid.ä
  Liina

  minajamuud.blogspot.com

  VastaKustuta
 9. Appikene kui tubli sa oled! Nii vapustav!
  Soovin sulle edu ja kõike paremat- nii tore oled :)

  VastaKustuta
 10. Sa tundud nii lahe ja sõbralik- tahaks kohe sinuga tuttavaks saada! :) Kuidas sind bloglovin'ist leida?

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Mis asi see veel on? :D

   PS. Ma olengi lahe ja sõbralik :D

   Kustuta
  2. Bloglovin koondab blogisid, millele oled "follow" pannud. Ühesõnaga kui mõnel sinu lemmik blogijal tuleb uus post, siis bloglovin annab sellest sulle kohe märku. www.bloglovin.com
   No ja kuna sind seal ei olnud, siis sain addida su blogi lingi ja süsteem andis vastuse, et sind saab seal juba mõne tunni pärast "follow"-ida :D

   Pikk ja keeruline jutt, vast on mõistetav :P

   Kustuta
  3. Bloglovinist on ju väga lihtne blogisid leida, kirjutad lihtsalt otsingusse aadressi :D Miks seda blogi omaniku käest küsima peab, ma ei saa aru :D

   Kustuta
 11. Super!! Sa oled nii tubli!
  Tekkis ka nüüd selline uudishimu et.. 😃
  ... ma kohe võtan kätte sa tutvun lähemalt
  sinu blogi ja sinuga! :)

  Videost nii palju, et ma pole ammu midagi nii põnevat näinud ning jään huviga ootama neid teisi videosid :)

  Ole tubli ja jaksu ainult edaspidiseks!


  Päikest su päeva! 😊

  VastaKustuta
 12. Super!! Minu sees on selline põnevuse tunne ja uudishimu tohutult suur. Võtan südame asjaks lähemalt tutvuda sinu ja sinu blogiga! 😊

  Videost nii palju, et ma pole mitte kunagi näinud ja vaadanud midagi nii põnevat! Ausalt! See annab nii palju aimu kuidas asjad tegelikult on ning samas on see ääretult põnev ja vahva! 😊 Kindlasti jään ootama neid teisi videosid! :)

  Aitäh sulle selle VÄGEVA video eest!😊

  Päikest su päeva!

  VastaKustuta
 13. Vaatasin seda videot imestusega. Sa tundud nii positiivne ja tubli, tõesti, väga lahe! Ja ära üldse põe, su video oli tore. Polnud sel midagi viga. Väga armas oli vaadata. Ja su rääkiv arvuti on ka lahe. Tore, et tänapäeval sellised abivahendid olemas on. Jõudu ja jaksu sulle! :)

  VastaKustuta
 14. Mõtlesin alguses, et vastan enam-vähem kõigile, kes jagasid nii palju häid emotsioone, aga ma jään enne vanaks, kui selle tehtud saan ja seepärast kirjutan lihtsalt ühe ühise kommentaari kõigile. Aitäh, et olete nii armsad ja toredad ja mul on tõsiselt hea meel, et teile pakkus see video huvi ;)

  PS. Mul oli tegelikult päris suur kiusatus vastata natuke sarkasmiga, aga siis ma hakkasin pelgama, et äkki lugejad ei mõista minu huumorit ja ehmatavad veel ära, et äkki ütlesid midagi valesti mulle. Eriti tore oli see, kui keegi kirjutas, et ta pole juba ammu midagi nii põnevat näinud ja siis mul refleksist tuli vastus: "Mina pole ka ammu juba midagi põnevat näinud." (see ei tähenda seda, et peaksite vältima sõna "nägemist" või "vaata", sest see on täiesti normaalne, et sedasi vabalt suhtlete ja ei otsi eesti keele sõnaraamatust sünonüüme :D).

  VastaKustuta
 15. Järgmised Jawsid peaksid reklaami eest endale tasuta saama.:D

  VastaKustuta
 16. Mul ka tuttav kes on pime ning tal samamoodi see rääkiv arvuti.. Esimene aaasta kui ta meiega elas, oli nii imelik kuulata seda arvutit, sest ta rääkis nii kiiresti ja oli ka harjumatu elada koos reaalselt pimedaga.. Nüüd aastaid möödas, näeme ja suhteme, nüüd juba täitsa unustan ära et ta pime on, sest inimene on nii omaks juba saanud ;)

  VastaKustuta
 17. Millegipärast see on jah nii, et enda suhtes on inimene alati väga kriitiline. Nagu näiteks sina oma esimese video osas. Teistele aga ei tundu see üldse halb (nagu kommentaaridest näha võid). :)

  Minu meelest ka on see video väga tore ja vahva. Kõige rohkem meeldis mulle sinu soe sillerdav naer. Mõnel inimesel kohe on selline soe naer, mis teeb hingele pai. Sinu oma teeb.
  .
  Sarkasmi osas, anna kuuma! Pole midagi mõnusamat, kui üks (või isegi kaks) või isegi kaks toosi head sarkasmi. Nagu lugeda võib, siis seda sa oskad.

  VastaKustuta
 18. Millegipärast see on jah nii, et enda suhtes on inimene alati väga kriitiline. Nagu näiteks sina oma esimese video osas. Teistele aga ei tundu see üldse halb (nagu kommentaaridest näha võid). :)

  Minu meelest ka on see video väga tore ja vahva. Kõige rohkem meeldis mulle sinu soe sillerdav naer. Mõnel inimesel kohe on selline soe naer, mis teeb hingele pai. Sinu oma teeb.
  .
  Sarkasmi osas, anna kuuma! Pole midagi mõnusamat, kui üks (või isegi kaks) või isegi kaks toosi head sarkasmi. Nagu lugeda võib, siis seda sa oskad.

  VastaKustuta
 19. Sul on väga hea huumorimeel! Ole julgelt sarkastiline!

  Ahjaa... ja muidugi oled sa väga tubli ja ma pole midagi nii ägedat ammu näinud/lugenud/kuulnud nagu kõik teised juba öelnud on.

  VastaKustuta
 20. Mulle meeldib see video ja kui väga hoolikalt kuulata, siis saab aru ka, mida arvuti räägib :)
  Edu!

  VastaKustuta
 21. nii äge oled! :)

  VastaKustuta
 22. Ööh, paistab, et mina olen siin ainuke juhmakas, kes ei saanud ka hoolikal kuulamisel üldse aru, mis arvuti rääkis :D Ma proovin veel !

  VastaKustuta
 23. Kas tead, et kõige suuremad arvutiprofid ei kasuta ka hiirt, vaid ainult klaviatuuri ja navigeerivad klahvikombinatsioonidega. See on selline itiprofi värk - nii et oled arvutimaailmas sammuke teistest eespool. :)

  VastaKustuta
 24. See video meenutas mulle Tommy Edisoni videosid, stiilis "Kuidas pime inimene..."
  Oled seda vast näinud ka, aga siin on link huvilistele: https://www.youtube.com/user/TommyEdisonXP

  VastaKustuta

Back
to top