Trenn ja toitumine- esimene nädal

Mõtlesin ja mõtlesin, et kuidas oleks kõige parem, mõistlikum ja hästi jälgitav postitus teha minu ühe nädala toitumisest- ja trenniplaanist. Kõigepealt ütlen alustuseks, et kuna mul on endiselt neerupuudulikus, siis ma pean oma menüüs hetkel vältima liigset valku ja kaaliumit. Arvan, et kui keegi tahaks proovida samasugust sarnast menüüd, siis peaks kindlasti valgusisaldust tõstma.
Kurb on see, et ma ei tulnud selle peale, et mõõdulindiga ära mõõta oma reite, puusade, keskkoha ja käsivarte ümbermõõtu. Kaaluda ma õnneks ei unustanud end :D
Muidu ma olen küll selline frukt, kes ei suuda poole nädala pealt midagi alustada- kõik peab hakkama ilusti esmaspäeviti, kuid seekord tegin erandi ja mõtlesin, et alustan parem kohe. Seega tegin algust laupäeval.
Esimene nädal 26. juuli kuni 1. august.
Enamuse nädalamenüüst moodustaski siis tatar, kas keedetult või praetult ja portsjonid olid korralikud. Toon siia ühe päeva näidise:
Hommikul ärgates jõin taimset teed ja pool tundi hiljem sõin keedetud tatart piimaga.
Lõunal sõin ühe võileiva, mis koosnes: peenleib, kergelt määrdeks toorjuustu, singi-šhampinjonivorst ja kõrvale jõin taimeteed ja kaks värsket kurki.
Õhtul jõin taimset teed ja pool tundi hiljem sõin röstitud kaerahelbemüslit värskete aiamaasikatega, peotäis mandleid ja mõned amplitomatid.

Müslit ja võileiba ma väga paljudel päevadel ei söönud (võib-olla ainult paaril päeval nädalas). Enamus oli ikka nii, et hommikul tatar ja õhtul tatar ning lõunal midagi kerget (ube, herneid, maasikaid, vaarikaid jmt). Söögikorrad on ka mul enam-vähem rutiinsed ja õhtul peale seitset ma ei ole söönud. Ükskord tuli selline meeletu näksimise isu, siis võtsin pool peotäit mandleid ja see aitas enam-vähem seda näksimisehullust maha suruda. Mõni õhtu olen ka taimeteed veel lisaks joonud, kuid üldiselt muul ajal tarbin lihtsalt vett. Kui keegi tahab täispikkuses nädalamenüüd, siis võib mulle kirjutada ja küsida ning jagan lahkesti ka huvilistega.
Kuid nüüd siis ka kaalunumbrist. 26. juulil, kui alustasin, siis näitas kaal 54,5kg ja nädal hiljem olin 52,7kg. Ehk, et nädalaga kaotasin 1,8kg.
Minu eesmärk ei ole tegelikult niivõrd kaalu alandada, vaid põletada ja ära kasutada liigne rasv ning kui see on saavutatud, siis hakkan lihast kasvatamaja siis tõstaks menüüs tasapisi valgusisaldust.
Trenni osas mul hetkel väga valikut ei ole, kuna selgus, et Tartu Auras ei olegi enam kavas vesispinningut (ma olen niiiii pettunud!) ja siis olen piirdunud lihtsalt kõndimisega, kõhu- ja seljalihaste trenniga ning igapäev teen istessekükke (umbes 40-60tk 3-4 seeriaga). Seljalihaseid pidavat sellepärast tegema, et kui teed kõhulihaseid ja seljalihaseid ei treeni, siis mingi aeg  pidavat hakkama selg valutama. Ma hakkasin siis ka suurest hirmust seljalihaseid vehkima- ega see mööda külge maha ei jookse :)
Kui kellegil on siis soovitusi, märkusi või niisama küsimusi, siis võib julgelt kommentaaridesse jätta ;)

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top