Kuidas taimetoitlane tuli ja vallutas nädalavahetuseks minu köögi

Nonii, nagu ma oma eelmises postituses reetsin, siis nädalavahetusel käis meil Maria külas. Eesmärk oli siis meie uus kodu ära kaeda ja niisama mõnusalt aega surnuks lüüa. Enamuse ajast me unelesime, magasime, jalutasime koertega, käisime metsas (mina kusjuures pimesi juhatasin Maria metsa ja sealt välja), tegime mu küüned ilusaks, käisime shoplemas ja kokkasime...ja vot sellest viimasest tegevusest ma tahaksin lähemalt ka teile pajatada. Maria on nimelt taimetoitlane, aga mina lihtlabane lihasööja ja nagu ma olen varem maininud, siis mina küll ei suuda end ette kujutada täis taimetoitlasena.
Aga kuidas siis taimetoitlane ja lihasööja ühte kööki ära mahtusid ühiselt toite valmistama?
Menüüs oli isetehtud pasta ja oa-seene kotletid (mina andsin neile nimeks Maria laudakotletid, sest Maria ise mõtles laudas olles retsepti välja).
Pasta valmistamiseks on vaja:
- durumjahu
- muna
- soola
- oliivõli
Kõike tuleks siis panna tunde ja koguse järgi. Meie panime maitseks ainult soola, aga tegelikult võib olla palju fantaasia rikkam ja lisada näiteks jahvatatud paprikat, tšillit, tüümiani jne.  Siis segad kogu selle kupatuse kokku ja mässid toidukile sisse ning viskad umbes 20 mintsaks külmikusse. Siis lõpuks, kui Sul on meeles, siis võtad  selle taigna külmikust taas välja, rullid taignarulliga õhukeseks ja lõikad endale meelepärase suuruse või kujuga pasta (kui Sul on muidugi kuskil kapinurgas pastamasin, siis võid ka seda loomulikult kasutada).Viskatoores pasta keevasse vette ja keeda seni, kuni pasta ei ole enam nätske. 

Oa-seene kotletide valmistamiseks läheb vaja:
- punaseidneerukujulisi ube (ma ei tea nende nime)
- karp kukeseeni või mingeid teisiseeni (soovitavalt söögi omi :D)
- 1 terve küüslauk
- 1 väiksem sibul
- porgand
Valad siis oad sõelale ja lased neil nõrguda, samal ajal haki küüslauk ja sibul. Siis vala oad suuremasse kaussi ja sõtku nuiaga oad katki, lisa seened, hakitud küüslauk ja sibul ning riivitud porgand. Muidu praetakse neid pannil, aga meie laisad inimesed vormisime parajad pätsikesed ja viskasime ahju. Kuna kotlett ei sisalda midagi sellist, mis vajaks hirmsat läbiküpsetamist, siis piisab täiesti, kui küpsetate neid kotletikesi eelsoojendatud ahjus 180C kraadi juures 20-30 mintsa.
Ma polnud never ever söönud sellist toitu ja mis ma siis oskan kokkuvõttes öelda. Isetehtud pasta meenutas natuke munanuudleid ja kindlasti oleks tahtnud see rohkem maitseaineid (aga õnneks me valasime lõpus pastale juurde tomati-basiilikukastme). Kotletid olid üllatavalt head- eriti meeldis mulle tugev küüslaugu mekk. Lihasööjatele julgen ma täitsa samu kotlette soovitada, aga täiendatud kujul. Näiteks pange lisaks kõigele muule ka muna, meelepärast liha (hakkliha või kana) ja riivjuustu. Juust pole ilmtingimata vajalik, aga ma ise olen hull juustusõber ja seega kõlab see täitsa isuäratavalt.

CONVERSATION

3 kommentaari:

  1. Mainin, et nisujahu ei kasutanud. Kotlettidesse juustu panna on väääga hea mõte!😊

    VastaKustuta
  2. Nonii, ajasid seal mind segadusse, kui omaette valjuhäälselt arutlesid, et kas peab panema või mitte :D
    Kokkuvõte ja järeldus:
    See on Sinu süü :D
    Aga nüüd on vähemalt asi selgem ja ma parandan kohe vea ära :)

    VastaKustuta

Back
to top