Natuke kiharajutte

2014 vana-aasta ööl andsin endale ühe uue aasta lubaduse- ma ei lõika oma juukseid viis aastat. Võib-olla tekib küsimus, et miks ma sellise lubaduse andsin ja kellele. No see on lihtne, lubaduse andsin endale ja see mõte tuli mul sellest, et kui ma väikese jõnglasena lasin, suure mangumise peale, oma tagumikuni ulatuvad kiharad maha pügada, siis pole ma üle 20-aasta suutnud oma juukseid tagasi pikaks kasvatada. Tavaliselt jõuan ma kuskile abaluudeni ja siis tuleb mul hirmus kihk peale muudatusteks. Kõige tavalisem, mida ma sellistel hetkedel endale pähe lasin kokku keerata oli karee sarnane lõikus, millel kukla pealt juuksed lühemad ja küljed pikemad ja potsiku täis punast värvi peale, sest kujutasin ette, et minu tumesiniste silmadega sobib see imehästi. Mis on ka tõsi, eksole :D
Kuid, eks selle lühikese sonksiga oli alati nii, et paar nädalat, heal juhul kuu, oli kõik vinks vonks, kuid siis hakkasin kahetsema, et nõrkusele allusin.
Igatahes nüüd, kui 2015 aastalõpp hakkab lähenema, siis mõtlesin, et oleks viimane aeg teha kokkuvõte esimesest aastast, et mil moel ma oma juuksekasvu püüdsin kiirendada ja suurendada, milliseid tooteid kasutasin ja kuidas on siis ikka selle lõikusega lood kujunenud.
Võin uhkusega kinnitada, et 2015 aastal on minu juuksed kääre näinud kahel ja poolel koral. Kahel korral lasin lõigata juukseotsi, mis olid katki ja see pool korda...noo, see oli pigem selline paari karva kärpimine, kui ma suvel juukseid patsi pannes avastasin, et mingi paar karva on kuidagi väga nukralt üksi patsisabast välja tolgendamas.
Juukseid olen pestnud Swartscopi šhampooniga, mida saab osta juuksurisalongist, ainult selle pisikese vahega, et mina ei osta endale neid juuksetooteid, kuna mu ema on juuksur ja omab oma isiklikku salongi. Seega varustab ta iga kell mind igasugu stuffiga...alustades šhampooniga ja lõpetades igasugu hooldusmaskidega ja sinna vahele jäävad palsamid, spreid, õlid.
Seda ma öelda ei oska, kui palju peaksid normaalsed juuksed ühe aasta jooksul kasvama...see on iga inimese puhul niivõrd erinev. Minul on aastaga kasvanud kuskil 10 cm, aga kui ma liidan juurde ära naksatud juukseotsad, siis peaks kuskil 15-16 cm tulema. Kuna juuksestruktuur on mul selline pehme, habras ja õhuke, siis ostsin endale ka esmakordselt Placenta-Activ tootesarjast juukseseerumit. Peaks ütlema, et vist täitsa mõjub, sest ma ise tunnen katsudes, et juuksed on tihedamaks muutunud ja seda kinnitab ka Joosep.
Ainus miinus minu poolt selle seerumi kohta oleks see, et kuna tegu on klaasampullidega, siis tuleb rätikuga ampulli pudelikael ära murda, mille tulemusena tekib sinna terav ja veidi sakiline klaasserv, siis peab seda seerumit väga ettevaatlikult peanahale kandma, sest muidu võib juhtuda nii nagu mul on paaril korral juhtunud. Nimelt võid kogemata need uued juuksehakatised, mida oled hoole ja armastusega kasvatanud, maha nülida, kui hakkad ampulli juuste vahelt ära tõstma. Kõige parem lahendus oleks sinna otsa sebida mingisugune pipeti taoline värgindus...ma isegi ei oska öelda, et miks tootja ise pole sellise pisikese detaili peale tulnud.
Kokkuvõttes olen ma selle aastaga super rahul ja olen saanud palju indu juurde, sest mul pole ammu juuksed nii pikad olnud. Jätkan ka järgmisel aastal samade protseduuridega ehk et paar korda nädalas teen juuksemaski, siis alati peale juuksepesu spreitan juustesse keratiini või niisutan juukseid makadoonia pähkliõliga (seda ma panen kusjuures igapäevaselt juustesse ja mis siin pattu salata...näkku ja kätele ka, sest see on nii mõnus ja teeb naha siidiselt pehmeks).

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. See Placenta Activ on tõesti hea kraam, aga mida ma veel soovitan proovida on Evonia kapslid, mida saab apteekidest ja mul mõjusid väga hästi. Mis minule veel hästi mõjus ja võimaldas lõpuks taaskord pikajuukseliseks saada, on palju vastakaid arvamusi tekitanud kuumakääri lõikus, mina olen nüüd 3 aastat ainult kuumakääri lõikust lasknud teha ja ma olen sellega hirmus rahul.

    VastaKustuta
  2. Ooo, aitäh infot jagamast! :) Mul saavadki varsti Placenta Activ ampullid otsa ja huvi pärast proovin ka siis neid Evonia kapsleid.

    VastaKustuta

Back
to top