Loomade peal testitavatest toodetest

See nädalavahetus käis Maria meil külas ja kui õhtul määris endale Elisabeth Ardeni kreemi näkku, siis möödaminnes mainis, et ta luges ühte nimekirja, kus oli väljatoodud erinevad ettevõtted, kes testivad oma tooteid ja toodete tooraineid loomade peal ning et üks nendest ettevõtetest on ka Elisabeth Arden (mida ta loomulikult kreemi ostes ei teadnud).  Ma ise ei ole padu loomakaitsja ega taimetoitlane, kuid siiski on teatud teemad inimeste jaoks mõnevõrra emotsionaalsemad ja südamelähedasemad- nii ka minu jaoks. Igapäevaelus ma ei käi poes nimekiri näpus toodetest, mida testitakse loomade peal, aga kui kuskilt loen või saan teada, et vot just see toode on testitud loomade peal, siis ega naljalt käsi seda toodet ostma ei kipu. Või, kui poeriiulis on kaks sama eesmärgiga toodet eri firmadelt ja ühel on "hüppava jänese" pilt olemas ja teisel mitte, siis väga suure tõenäosusega ostan ma selle ""hüppava jänkuga" toote, mis annab garantii, et see toode on testitud alternatiivvõtteid kasutades ehk mitte loomade peal (ma küll ei suutnud välja uurida, et mis need alternatiivsed variandid võiksid olla, aga ju need on ikka loomasõbralikumad). Lugesin siis seda pikka nimekirja ja minu ebameeldivaks üllatuseks oli seal päris mitmeid ettevõtteid, mille tooteid ka mina kasutan. Ma ei teagi kohe...ega ma seda infot teada saades kohe oma kappe, sahtleid ja kosmeetikakotti käte värinal tühjendama ei jooksnud, kuid edaspidi jälgin nüüd hoolikamalt, et milliseid tooteid ma korvi pistan. Praegused olemasolevad tooted kasutan ära, aga siis vaatab edasi tiba hoolikamalt. Kusjuures imelik on see, et kui EL seaduste kohaselt on loomade peal toodete testimine keelatud, siis mismoodi saavad need ettevõtted oma tooteid EL riikides müüa...? See jäi mulle sutsu arusaamatuks.
Aga siin siis teile väike loetelu ettevõtetest, mida võib leida ka Eesti turult: Aramis, Avon, Bobby Brown, Bounty, Donna Karan, Dove, Elisabeth Arden, Garnier, Giorgio Armani, Herbal Essence, Johnson & Johnson, Kleenex, Lipton, L'Oreal USA, Lux, Max Factor, Maybelline, Naturelle, Neutrogena, Pantene, Revlon, Sally Hansen, Sensodine, Signal, Tommy Hilfiger, Whoolite.
Kuna mina tõin ainult just need ettevõtted välja, mida kindlalt tean müüdavat Eestis, siis need ettevõtted, mida ma loetelus ära ei mainind, leiate siit. 

Aga andke teada, et Kuidas on teil lood selle toodete testimisega loomade peal...kas teil on suht suva ja ei pööra sellele erilist tähelepanu või jälgite taolisi märgistusi teadlikult või vähemalt üritate jälgida?

CONVERSATION

3 kommentaari:

  1. Nad saavad müüa neid tooteid, mis on turule toodud enne seda, kui ELis jõustus loomade peal katsetatud toodete müümise keeld. Ehk siis kõik tooted, mis on toodud turule pärast selle keelu jõustumist (vist oli 2013. aastal) ei ole loomade peal testitud.

    VastaKustuta
  2. Aga, kui need tooted, mis on peale 2013 turule toodud, miks siis ikka leiab neid firmasid sellest nimekirjast? Ega nad ei tee ju spetsiaalselt Euroopa tarbeks teistmoodi testitud tooteid...(kui ma nüüd ikka õigesti aru sain, mida kirjutasid :D).

    VastaKustuta
  3. Näiteks Aasia turule toovad nad teistsuguseid tooteid, sest seal vist on lausa kohustuslik, et tuleb loomade peal testida (kuskilt mäletan nii ja ma liiga laisk, et seda guugeldada). Aga jah, kui nad Euroopas tahavad müüa, siis ei tohi testida. Aga nad seal nimekirjas sellepärast, et nad varem on ikka testinud ja need varem testitud ja toodetud asjad on meil ikka müügis. Ja ilmselt testivad praegu ka nende toodete peal, mis mujale lähevad. Mulle tundub see loogiline :D

    VastaKustuta

Back
to top