Muusika minu ümber ja mu sees

Seekordne blogimisvõistluse kuuteema on ääretult lihtne, sest kui lühidalt öelda, siis muusika minu ümber, mida ma pean igapäevaselt kuulama ja tihtipeale ka välja kannatama on dubstep, mida Joosep kodus programmeerimise ajal kõlaritest kuulab. Ma ei saaks öelda, et kõik dubstepi lood ajavad mu ihu- ja kuklakarvad püsti ja karedaks, kuid suurema osa lugudest ma tõesti ei oska lugu pidada. Kui üldse, siis meloodiline- ja chilldubstep on täitsa okey taustamuusika, aga see kangem dubstep tekitab mul le küll tunde nagu keeginokiks mu trummikiled kõrvast välja, keeraks need sõlme ja siis üritaks need nina kaudu tagasi asetada.
Joosepile meeldivad siis lood, kus on rütmi ja aegajalt teeb ka siis sõrmedega rütmi järgi. Pean kohe ära mainima, et tal on oivaline rütmitaju ja tunnetus. Vahel teeme challenge, et tema teeb rütmi ja mina üritan seda ka kätega järgi teha, kuid ürituseks see jääbki, sest ma lihtsalt suvaliselt patsutan ja plätserdan kätega. Ma lihtsalt ei suuda isegi löökide arvule pihta saada, rääkimata rõhust jmt. Seega teeme rohkem sellist teamworki, et tema teeb rütmi ja mina laulan.
Lisaks dubstepile meeldib Joosepile ka ooper, klassikaline muusika, väga valitud agressiivsem muusika (ma isegi ei tea stiili nimetada), Scrillex, Pendulum jmt.
Mina kuulaks aga päeval parema meelega raadiot või siis sellist playlisti, mis sisaldab 80-de muusikat, 90-de diskot ja tänapäevaseid poplaule (võib-olla mõni üksik lugu ka sinna vahepealsesse perioodi). Minu jaoks on ääretult oluline laulu sõnum, siis viis ja meloodia. Kui keegi küsiks minult, et mis on Sinu lemmik bänd, siis suure tõenäosusega jääksin vastuse võlgu, sest ma pole siiani avastanud mitte ainsatki bändi, kelle kõiki lugusid ma eranditult palavalt armastaksin ja kaasa oskaksin laulda. Kõige lähemale sellele on jõudnud Termikas ja Blink 182. Termikast on mul ikka terve posu lemmik lugusid, mida oskan täiesti vabalt kaasa hüürata ja võin hommikust õhtuni kuulata. Näiteks Portselanist Tüdruk, Millest On Tehtud Väikesed Tüdrukud, Sinu Juurde Tagasi, Torm, Muinasjutumets, 4B, Kuutõbine jt. Blink 182 bändil on samuti palju lugusid, mille järgi hüpata ja kaasa laulda. Näiteks Feeling This, Stay Together For The Kids, First Date, Jolie, All The Small Things jt.
Kõikides lauludes on mingi sõnum, mis on mulle oluline ja puudutab mind. Oeh, neid lugusid on ikka vääga palju ja arvatavasti teen praegu liiga teistele oma lemparitele, aga no kindlasti võib veel mu playlistist leida Bianca Moon, Hannah, Mari Jürgens, Spaceballs, Põhja-Tallinn, Jonny Cash jpt. samuti tahan ära märkida lugu Kosmikutelt, Kuidas Tuli Pimedus Mu Tuppa. See on kuidagi eriti tõsise sõnumiga lugu ja tavaliselt ma kuulangi seda räige depreka ajal. Aga kui olen sellises melanhoolses ja mõtlikus meeleolus (mõtlen kõiksugu maailma asjade peale), siis läheb sajaga peale Hans Zimmeri Pearl Harbouri sundtrack Tennessee lugu. Üleüldse mulle meeldib Hans Zimmeri looming ja tegelikult ma imestan siiani veidi, et miks kooli muusikatundides räägitakse ainult surnud heliloojatest, aga mitte ühestki elusast talendikast heliloojast....nagu seda on Hans Zimmer???
Kui ma saaks, siis mina läheksin küll kohe Zimmeri kontserdile ja teine muidugi oleks Blink 182. Ma isegi kunagi kirjutasin neile, et ma olen neid üle 15-aasta väikestviisi fännanud ja oodanud Eestisse ja suure ootamisega olen isegi vahepeal pimedaks jäänud ja neil oleks nagu viimane aeg Eestisse oma koivad vedada...enne kui ma veel äkki kurdiks ka suvatsen jääda. Ühesõnaga hullult tahaksin külastada Zimmerit ja Blinki, siis see oleks lihtsalt täiesti super hull värk ja ma võiksin pmt peale seda rahus surra.
Kui veel muusikast rääkida, siis endiselt on üks minu suurimaid unistusi õppida mängima tšellot, aga enne pean ma tšello endale hankima, mis maksab loomulikult roppu raha. Kui ma tutika peaks endale soetama, siis arvatavasti peaksin ülejäänud elupäevad kartulikoori närima. Aga ma lepiksin ka kasutatud variandiga ja uurisin, et Inglismaalt saaks praegu osta kasutatud tšello mingi 240 naela eest...aga noh...ega mul pole sedagi raha tagataskust võtta. Seega lükkub see teadmata kaugusesse.

CONVERSATION

1 kommentaari:

  1. I have to thank you for the efforts you've put in penning this website.

    I'm hoping to view the same high-grade blog posts by you in the future as well.

    In truth, your creative writing abilities has encouraged me
    to get my very own website now ;)

    VastaKustuta

Back
to top