Spooky

Kirjutasin hiljuti siin ühe postituse, kus rääkisin enda ja Joosepi veidratest unenägudest, mis meil on uues elamises olnud. Alguses need unenäod muutsid minu küll ettevaatlikuks...või no, kui ettevaatlik ma ikka saan olla, kui korteris oleks tõesti enne miskit eriskummalist juhtunud või kui kummitab...ega ma ei saa endale eluks ajaks küüslauguvanikut kaelariputada ja kõik korterinurgad pühaveega üle pritsida. Ja kuna peale paari creapy unenäo midagi muud polnud juhtunud, siis viskasin teema peast välja...kuni tänaseni.
Mul on nimelt öökapil lamp, mis läheb käega puudutades põlema ning sellel lambil on kolm erinevat valgusrežiimi. Õhtul lähme magama, lülitan lambi välja, aga keset ööd ärkab Joosep üles ja teatab mulle, et ma paneks lambi kinni. See oleks täiesti mõistusega võetav ja okei, kui see oleks juhtunud korra, aga seda on mitu ööd järjest juhtunud ja mitu korda ühe ja sama öö jooksul. Lõpuks viskas mul see jamps üle ja otsustasin ööseks lambi stepslist välja tõmmata. Kuna mina lähen tavaliselt ennem voodisse, siis tuleb Joosep, kes natuke veel loeb foorumeid ja siis sätib ka end magama, aga siis ühel hilisõhtul ütles Joosep mulle taas: "Kai, lülita lamp kinni!"
Mina alguses naersin selle lause peale, et kammoon, nii kergesti mind ka nüüd konksu otsa ei tõmba ja ütlesin täie veednumusega, et lamp ei põle, ma tõmbasin ju selle vooluvõrgust välja. Nii me vaidlesime ja kumbki järele ei andnud. Mul isegi ei tekkinud vähimatki mõtet, et peaksin taganema, sest see on ju"tavapärane", kui pime ja nägija vaidlevad selle üle, kas toas tuli põleb või mitte :D  Ja ma "näen" ju enda meelest nii selgelt, et olin isegi valmis Joosepiga (loe: nägijaga) kihla vedama, et lamp on raudpolt kindlalt toas kustus.
Aga mis siis välja tuli?
Mis te arvate, mismoodi täiesti pime inimene tuvastab kas lamp on kustus või põleb? Üks võimalike variante on lambipirni katsuda ja seda ma ka tegin, sest oma käsi on kuningas ja Joosepi silmanägemist mina ei usalda. Selgus, et lamp tõepoolest põles, sest lambipirn huugas kuumust. Ma olin täiesti hämmingus, et kuidas on see ometigi võimalik, ma ju tõmbasin stepsli välja... Asja uuesti kontrollides selgus, et olin hoopis madratsisoojenduse välja tõmmanud ja sellega sai müsteerium oma lahenduse. Kuid sellest hoolimata pole saanud lahendust meie öised lambi põlema süttimised, kuna muul ajal lamp ei sütti iseeneslikult ju põlema. Eks ma hakkan nüüdsest lambikatseid tegema.

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Öösel oled käega vastu lampi läinud, kummitusi ei eksisteeri, ja kui ka eksisteerib, siis mille pärast peaks ta selle tulega jändama??? :D suht imelik viis pererahvast ärevile ajada :D Pane see lamp Joosepi kapile, siis näed et mul oli õigus ;)

    VastaKustuta
  2. Mkm, ma ei saa käega sellele lambile pihta minna, sest
    - esiteks...siis oleksin pidanud oma vee- ja mahlapudelid ümber ajama.
    - teiseks...ma ei oma gorilla jäsemeid, mis oleks nii pikad, et ma ulatuksin püsti seistes oma tallaaluseid sügama.

    Ma võin Sinu rahustuseks selle katse teha, et panen lambi Joosepi öökapile, aga ma olen üpris veendunud, et see ei muuda asja.

    VastaKustuta
  3. Kai, tee jah see katse ära ja jaga tulemusi :)

    VastaKustuta
  4. Kui see on sellist sorti lamp, mis puudutuse peale põlema läheb, siis see reageerib uuemat tüüpi elektriarvestiga (kaugloetav arvesti). Ka naabrite elektriarvesti võib mõjutada, kui endal on veel vana tüüpi arvesti.

    Panen paar linki, kus sellest asjaolust kirjutab http://www.ohtuleht.ee/661053/peen-laualamp-oli-maru-hea-aga-kui-naaber-sai-kaugloetava-arvesti-hakkas-lamp-oma-elu-elama-

    http://tarbija24.postimees.ee/3082087/ullatav-pohjus-miks-lamp-voib-kummituslikult-vilkuma-hakata

    Ei ole mingeid kummitusi :)

    VastaKustuta
  5. Ega need lambid lambist jah hakkavad jaurama, uhvode süü vist või midagi, vahel vihvi ka häirib seda ja paneb tööle lambist lambi.

    VastaKustuta
  6. Ma ei usu kummitustesse Kai!! Seega isegi kui Joosepi kapil ikka põlema läheb siis on ilmselt viga lambis!!

    VastaKustuta
  7. Ufo lendab üle ja paneb lampsid tööle :D

    VastaKustuta
  8. Kummitustesse võin ma uskuda, aga olles ise sarnast lampi olnud pean kurvastusega oma kogemusele tuginedes ytlema, et nende lampidega aja jooksul juhtubki nii. Midagi l2heb lyhisesse tolmust või niiskusest vms. Algas samamoodi, et alguses vahel l2ks p6lema ja l6ppes tykk aega hiljem sellega, et muudkui ketraski end režiimide vahet.

    VastaKustuta
  9. Nii palju arvestatavaid argumente, et mul pole vist enam tarvis katseid läbi viia :D

    VastaKustuta

Back
to top