Igati tervemõistuslik hommikumõte

Ma ei tea, kui paljud teist ärkavad hommikuti sellise mõttega, et oh,peaks koerale söögi ette andma, siis saaks ise ka peotäis krõbuskaid. Mnjaah, vot mina olen viimased paar päeva just selliste mõtetega hommikuti ärganud. Kujutan ette, et normaalne oleks mõelda hommikukohvist või teest, korralikust munapudrust ja hambapesust, aga eii.

Džännul on selline haigus nagu atoopiline dermatiit ehk ta on kõiksugu asjadele allergiline. Seega valime kuivtoitu talle äärmise hoolikusega. Ma ei tea, ma olen vist peaaegu kõik maailma koeratoidud läbi katsetanud, kuid ainult vähesed on meie allergikule sobinud. ..või noh, allergia mõttes sobiks vist enam-vähem kõik hüpoallergilised kuivtoidud, aga mõne toiduga tekkis meeletu karva väljalangemine, teine toit ajas peeretama, kolmandad mõjusid liialt šokeerivalt mu rahakotile ja neljas tundus lihtsalt mulle endale kuidagi niru ja lahja (kuigi ega mis Sa sinna kuivtoidu sisse ikka nii väga panna saad, kui tüüb on peaaegu kõigele allergiline).

Aga siiski-siiski...üks firma on suutnud meie südameisse jääda ja selleks on Hill's. Algus aastail ostsin korraliku koeraomanikuna iga kuu suure koti Hill's toitu ja konserve, aga ega see Hill's samuti just kõige soodsamate killast toit ole ja hakkas rahakotile. Otsisin alternatiivi ja mingi aeg söötsin Džännule sisse siis 1ST CHOICE allergikute toitu, mis on ka täitsa sobilik...nii minu rahakotile kui Džännu atoopiale.

Kuid nüüd oleme me jälle ära hellitatud, sest kui ma Džännuga emal külas käin ja juhtun sellele ajale, mil tema annab oma kutsidele süüa, siis ega minu nälginud labraator ei saa ometigi ilma jääda ja nii ostis ema talle alguses kahe kiloseid Hill's toite, aga lõpuks lõpetas selle kahe kiloste kottidega jändamise ära ja tellis 12 kilose koti. Noja, olgem ausad, kui 2kg toitu maksab 23 eurtsi ja 12 kilone maksab 74 eurtsi, siis tuleb ikka kõvasti soodsam osta suurem kott. Neid Hill's toite on ju erinevate lihade ja lisanditega...lammas, kalkun, hirv ja isegi vaesed hobesed pole puutumata jäänud...niuks. Ühe korra ostis ema väikese koti hobeselihaga kuivtoitu ka, aga siis ma pistsin kohe lärmama, et ärgu rohkem hobesega toitu ostku, et mul on nii kurb mõelda, et selles kahe kiloses pakendis on ka tükike hobust.

Aga mida te arvate, mis lihaga kuivtoidu ema tellis suure koti? Jep, õige vastus on hobuselihaga. Alguses oli häiritud, aga no mis ma ikka poigotin seda nurgas seisvat kotti, kui see juba ostetud on ja ega see enam hobust tagasi ei too ja pealegi Džännu vahtis mind nii näljase ja kurva ilmega, et noh, noh, anna süüa. Nii ma siis huvi pärast proovisin ka ise neid krõbuskaid, sest lõhnasid küll isukalt ja nüüd ma siin istun hommikuti, olles ise peaaegu sama elevil kui Džännu, et saaks juba hommikuse noosi kätte.

Aga millised on siis teie kõige esimesed mõtted hommikul, kui luugid avate?


NB! Ma pole mitte kellegi poolt ära ostetud ja keegi pole mulle sulli taskusse surunud, et kiidulaulu Hill'sile laulaksin, lihtsalt meil nii ongi.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top