*Ka peanahk vajab hoolitsust

Postitus sündis koostöös Elisheva ja Shoshana´ga

Ilmselt ei mõtle me just tihti sellele, mis juuste all peanahas toimub. Vähemalt mitte seni, kuni sellega probleeme ei ole. Tegelikult on peanahk aga hoopis õrnem ja tundlikum kui näonahk ning vajab samuti hooldust ja hoolitsust.

Ma muidu pole loomult kade inimene, aga vot neid naisi, kellel on ilusad paksud pikad juuksed ja kes sisuliselt võivad ükskõik mida oma juustega teha, ilma, et neil hiljem viis miljonit peotäit juukseid peast välja kukuks, neid vaatan küll pisukese kadedusega, või isegi nukrustundega südames. Nad föönitavad, sirgendavad, tahavad     värvivad ülepea, tahavad triibutavad, lõikavad lühikeseks ja siis mõned kuud hiljem, laadidaa, on juuksed taas tagasi omas pikkuses ja mis kõige müstilisem – siidiselt säravad ja terved. Nagu möh? Kui ma niimoodi hullu paneks, ma jääks kiilakaks, päriselt.
Aga noh.. need ongi mingid imenaised Veenuselt, meie ei räägi täna nendest! Meie räägime täna hoopis nendest, kellel on probleeme peanaha ja juustega. Kes kannatavad kõõma, juuste väljalangemise, peanaha sügeluse, dermatiidi, psoriaasi või mõne muu sarnase asja käes.
    
Kui Elisheva ja Shoshana saatis mulle väikse pakikese testimiseks, siis olin ühtaegu väga õhinal kui ka skeptiline. Õhinal sellepärast, et kui lugesin, et nende magneesiumiga rikastatud tooted aitavad paremini sinna ladestunud kaltsiumisooladest vabaneda, mis pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist, siis teadsin kohe, et see on see, mida mu peanahk vajaks!  Eriti nüüd, kus vahetult enne dialüüsravi, kus mu kehas oli jääkainete tase väga kõrge, üritas mu organism igat kanalitpidi nendest vabaneda, sealjuures ka peanaha kaudu. Ma polnud ausalt öeldes selle peale varem isegi mitte uneski mõelnud, et see võiks kuidagi mu juustekasvu ja/või juuste väljalangemist mõjutada, ent nüüd mõeldes tundub see igati loogiline.
Kuid skeptiline sellepärast, et ikka ju mõtled, et kas tõesti saab üks Mendelejevi tabelis kükitav element olla nii kõikvõimas nagu lubatakse. Aga otsustasin siiski anda võimaluse ja proovida. Mis mul kaotada? Kui siis ainult oma juuksed, haha.

*etteruttavalt võin öelda, et juuksed jäid pähe

Mulle saadetud pakikeses peitis end siis aloega sügavpuhastav detox šampoon ja magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei. Millega siis täpsemalt tegu?
    Aaloega Sügavpuhastav Detox peanahahooldusšampoon normaliseerib peanaha rasueritust ning sügavpuhastab peanaha õrnalt vanast rasust, kõõmast ja jääkainetest. Nahasõbraliku pH- tasemega (pH 5.5) šampoon parandab mikrotsirkulatsiooni (peanaha verevarustust), tugevdab juuksejuuri ning aitab habrastel ja/või rikutud juustel kiiresti kasvada.


Aaloe on väge andev ja vitamiiniderikasvvõimas ravimtaim, mis suudab võidelda nii mikroobide kui seentega, mõnikord ka mitmete viirustega. Aitab kaitsta juukseid välissaaste, päiksepõletuse ning kuumakahjustuste eest. Šampoon võib aidata leevendada ka järgnevaid peanahaprobleeme: kiiresti rasuseks muutuvad juuksed, kõõm, juuste väljalangemine, psoriaas, dermatiit, seborroiline ekseem, sügelus, peanahaseen, vms.

Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei eemaldab peanahalt sinna ladestunud kaltsiumisoolad, mis pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist. Sprei imendub peanahale pihustades ülikiiresti, rakkudesse jõudmiseks kulub 5-15 sekundit. 10 pihustuses on 100 mg (28% RDA).


Sprei tuleb kanda niiskele peanahale ja hiljem kindlasti maha loputada!
Et ärge nii tehke nagu mina esimesel korral, kus ma lihtsalt kasutusjuhendit lugemata siirdusin otsejoones vannituppa, pesin  juukseid nagu ikka juukseid pestakse, ronisin dušši alt välja, mässisin räti ümber pea ja siis 15 mintsa hiljem pihustasin sprei peanahale, natuke hõõrusin ringjate liigutustega sisse ja läksin ära magama. Hommikul ärgates nägin ma välja nagu ma poleks kaks kuud vett ja seepi näinud. Ma esiti arvasin, et aa ei, see on raudselt raviprotseduuri osa, et ju poole päeva peale muutuvad juuksed imeväel järjest puhtamaks. Aga kui ei muutunud, siis läksin nagu vaene vallasant, pudelid pihus Joosepi juurde ja palusin kasutusjuhendi ette lugeda. Nii et jah, pika jutu point on see, et sprei tuleb nahalt ja juustest välja pesta!

Elisheva ja Schoshana tooted on 100% looduslikud, lõhna poolest hästi neutraalsed, peaaegu et lõhnatud ja juuksed püsivad kaua puhtana. Sobivad suurepäraselt allergikutele, beebidele, lapseootel naistele jne. Ja üks väike faktike teile veel siia: tegu on nimelt ühe Eesti naise loodud brändiga, mille lõi mõttega teha midagi head – hoida loomi ja loodust, elada säästlikult ja tarbida vaid naturaalset ja kvaliteetset,ning luua midagi koos oma kallite tütardega – Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana´ga. Minu meelest on see väga armas ja liigutav. Ning kui ma ei eksi, siis peaks selle brändi looja üks tütardest samuti olema allergiline kõiksugu asjadele, nii et võite päris kindlad olla, et kõik koostisosad on hoole ja armastusega kontrollitud ja valitud. Mina proovisin, jäin rahule ja kui ma oma Linea postituses vandusin nende vastu igavest armastust, siis nüüdsest kuuluvad ka Elisheva ja Shoshana peanaha hooldustooted kindlalt minu kosmeetikatarvete hulka. Armastan palju!

Lisaks on neil e-poes veel palju teisigi magneesiumiga kehahooldustooteid: erinevad vannisoolad, erinevate lõhnadega antibakteriaalsed seebid, magneesiumiõli. Seda viimast tahan ma kindlasti ise ka järele proovida, sest diabeetikuna vaevlen ma tihti väsinud ja rahutute jalgade käes. Ent magneesiumiturgutus sobib hästi ka rasedatele, (tervise)sportlastele või lihtsalt intensiivse füüsilise koormusega inimestele. Lihaskrampe ja väsimust võib ju meil kõigil ette tulla, olenemata tervisest, töökohast või eluviisist.

Kui ka Sinul on mõni neist eelpool nimetatud peanaha probleemidest, siis mul on Sulle hea uudis! Ma peagi loosin oma Instagramis välja ühe õnneliku, kes saab samuti proovida Elisheva ja Shoshana magneesiumiga rikastatud spreid ja aloega sügavpuhastavat detox šampooni. Kui aga loosiõnne peale lootma jääda ei taha, siis kasutades koodi „PUHTAPIME“, saad Elisheva ja Shoshana e-poes kogu ostukorvilt -10%. Soodustus kehtib kuni 30.06 ja koodi saad selles vahemikus kasutada korduvalt!

Elisheva ja Shoshana toodetefoto, mis on tehtud liivasel maapinnal käbide ja männiokaste keskel.
Foto: Ingeliina Kore

                
                                            

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Ega sul pole nt polütsüstilised munasarjad? Kilpnääret ja rauataset maksab ka kontrollida :) ja tsinki võib võtta... juusteprobleemid võivad nende asjadega seoses olla.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Raud on korras, kilpnääre peaks ka olema. Mis puutub munasarjadesse, siis aasta alguses diagnoosis naistearst mul mikrotsüstilised munasarjad, aga ega ma ei tea kui tõene see info päriselt on, sest kui kuu varem käisin, siis ta kontrollis ultraheliga emakat ja munasarju ning siis ta küll sellist avastust ei teinud... ütles hoopis, et ilusad ja normaalsuurusega munasarjad jne. Nii et mine ja võta siis kinni, eks.

      Kustuta

Back
to top