Köögitoimkond

Mul tuli täna jälle tuhin peale miskit head küpsetada ja seekord otsustasin keeksi kasuks. Ma oskan muidu ka ise keeksitaigent kokku segada, aga mugavam on osta valmis keeksipulber. Eelmine kord proovisin Vilma kodukeeksipulbrit,millega jäin väga rahule. Kuid seekord valisin Tartu Milli oma, sest see oli soodsam.

Valmistamine oli ääretult lihtne: valasin kogu pulbri kaussi, lisasin 250 ml vett (kuigi soovitatakse piim ja vesi pooleks, aga no mul polnud piima), siis segasin taigna korralikult läbi ja jätsin 10 minutiks seisma. Ma ei tea kas Tartu Milli keeksipulbril üldse peab laskma seista, aga kuna Vilma pulber soovis seda, siis järgisin samu reegleid. Kui kõik see eelnev oli tehtud, siis lisasin taignasse kirsse, piimašhokolaaditükikesi, metsapähkleid ja samuti tükeldasin krõbedaid vaniljemaitselisi küpsiseid sinna sisse. Tuli kuidagi selline fantaasiahoog peale :)

Siis võtsin oma silikoonist keeksivormi, mida on nii mugav ja mõnus kasutada, lisaks keeksi välja võtmine silikoonvormist on imelihtne ja vormi pesemine on lihtsalt super. Vormi määrisin seestpoolt taluvõiga kokku, valasin taigna sisse ja pistsin kogu kupatuse eelsoojendatud ahju, umbes 40 minutiks 180C ja voilaa – imemaitsev keeks saigi valmis. Joosep proovis ja kiitis :D

Minu fantaasiaküllane keeks

 

CONVERSATION

2 kommentaari:

Back
to top