Naised saunas rääkisid...

Sisustasin siin niisama kasulikult oma aega arvuti taga passides ja feissis ringi surfates, kui äkki peatus mu silm ühe armsa tuttava seinapostitusel, kus ta uuris teemaküsimuse kohta: kuidas suhtute teie avalikku segasauna, kus kõigil on kohustus olla alasti?
Sõbranne käis eile koos mehega veepargis (mainin etteruttavalt ära, et jutt käib Saksamaa veepargist) ja vaatasid, et oh väikese lisaraha eest saab sauna ka. Mina seda sakslaste saunakultuuri ei tea, aga seal vist pole väga populaarne ise kodus sauna omada, sest sõbranna kurtis, et nii suur igatsus oli sauna vastu ja seetõttu otsustasidki mehega sauna minna. Sisseminnes aga avastasid, et saunas kehtib selline kohustuslik reegel, Sa kas oled alasti või lähed ära. Tsiteerin sõbrannet: 
"No ausalt, ärge tundke ennast keegi puudutatuna aga ca 70% olid seal 50+ mehed. Noore naisena no ei tunne ennast meeldivalt meeste seas alasti olla. Tehke reegleid kui tahate aga mehed on mehed. Selle pärast kasutatakse alasti naisi ka reklaamides, sest see töötab!" (tsitaadi lõpp).

Ma olen täiesti nõus ja olen enam kui kindel, et kui seal saunalaval kükitavad oma täies hiilguses 50+ mehed ja sisse astub kahekümnendates noor ja silesäärne naine, siis ei vaadata teda kui ühte uut saunalist, vaid kui värsket liha, mis muudabki selle vastikuks. Nagu mis kuramuse reegel see selline on? Miks peaks kedagi häirima või segama, kui inimene soovib endale ujumisriided selga jätta? Kelle kuramuse asi see on? Palun, äkki keegi oskab mulle seda, professionaalse saunataja vaatevinklist lähtudes, lahti seletada... 
Äkki teeks kohustusliku villase kampsuni sauna ka lisaks ja kui kodukootud djelnjaskat seljas pole, siis vot siia meie sauna Sina ei tule. 
Mida teie seesugusest kohustuslikust reeglist arvate?

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Noh, tavaliselt ei ole need segasaunad, kuhu ujumisriietega siseneda ei tohi, seda siis ujumisriietest lenduvate kahjulike klooriühendite tõttu. Segasaunas on selline reegel küll pisut veider. Mind isiklikult see küll ei huvita, kui mina lähen sauna, siis mina lähen sauna, mina ei vahi seal kedagi ja kes mis näoga või mis põhjusel mind vahib, ise teab. Peaasi, et ta vahtimisega piirdub ja verbaalsel või muul viisil minu olemist ebamugavaks ei tee. Minu jaoks ei ole suvalises alasti inimeses midagi seksuaalset, ma tean, milline paljas mees või paljas naine üldiselt välja näeb ja mul pole mingit vajadust neid saunas või kuskil mujal vahtimas käia.

    VastaKustuta
  2. Miks ujumisriietega saunas olla ei tohi, sellest saan ma aru. Aga miks siis sellisel juhul kaks eraldi sauna ei tehta? Ulme.

    VastaKustuta
  3. Mul oleks savi ja ma marsiks sinna lihtsalt rätikuga sisse :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Keegi ei keela seda teha. Peab ainult meeles pidama, et Saksamaal peab rätik olema nii istumise kui jalgade all ehk leiliruumis peaks siis kaks rätikut olema. Olen paaril korral (paljudest kümnetest) näinud mõnda häbelikku rätik ümber leilis istumas, aga siis on tähelepanu 100% garanteeritud. Kümnete (suuremates leiliruumides sajakonna) alasti inimese seas garanteerib rätik kõigi tähelepanu.

      Kustuta
  4. Ma elan Saksamaal ja olen abielus sakslasega, kes armastab saunatada. Sellel pohjusel satume siinsetesse saunakeskustesse üsna tihti. Ja jah, kui saunad on eraldatud veekeskusest (mida nad enamasti on), siis kehtib alasti saunas käimise reegel (ka saunakeskuse territooriumil asuvates basseinides ja mullivannides). Saunast sauna liikumisel kantakse enamasti hommikumantlit voi rätikut, "julgemad" lasevad niisama paljalt ringi. Esimest korda sauna minnes oli küll üsna ebamugav, kuid praeguseks olen sellega juba harjunud. Paaril korral nädalas (tavaliselt ennelounal ja kellaajaliselt raamitud) on saunad avatud ka vaid naistele.

    Kertu

    VastaKustuta
  5. Hah, mullivannis ka või? Jessas, võib-olla ma kujutan seda liiga elavalt ette, aga päris ebameeldiv, kui ma istun mullikas ja keegi hakkab üle serva sinna sisse või välja ronima ja kas taguots või genitaalid rippumas minu näo kõrgusel...
    Ei noh, kui tahavad porgandpaljalt ringi silgata, siis kes neid keelata saab, aga see ei tohiks olla kohustus, et pead olema alasti. Võib ju kehtestada mingi seesuguse reegli, et saunatamiseks peab Sul olema mingi eraldi spets riie, mis pole kloorine vms.

    VastaKustuta
  6. See on nii minu teema. Mulle jäi see ka internetiavarustes silma ning ma mõtlesin esimese asjana, kas see inimene on rumal või blondiin. Sauna minnakse ju alasti!
    See reaktsioon seondus mulle pigem kui alaväärsuskompleksiga või et inimene ei arvasta oma keha. Mina võin terve päeva kodus alasti joosta, ilma et ma teeks sellest probleemi, ja mul on suhteliselt savi, mida mu naabrid arvavad. Ärgu vahtigu mu aknaist sisse, kui talle ei meeldi.
    Ja see, et tuntakse ennast kui lihturul, sest 50+ mehed vaatavad, no anna minna. Kas oli kartus, et üks neist lööb Su sinu mehelt üle. No sel on ju siis põhjus, miks nad vahivad, las vahivad.
    Ma olen meestele vaatamisväärsuseks nii riietega kui riieteta. Tegelikult on vaid üks, kes mind igapäevaselt alasti näeb. Ma pidevalt saan komplimente kui väljas käin ning neid kuuleb ka mu mees, kes mu kõrval seisab. Ma vastan aitäh, vahetan härrasmehega paar sõna, kui tal huvi on. Ja järgmisel hetkel unustan tüübi ära. Muidugi üks viimaseid komplimente, mis mu töökaaslane tegi, ei suuda ma unustada. Lihtsalt ma ei näe selles loogikat.

    B

    VastaKustuta
  7. Saksamaal ja muudes riikides, kus saunad on riieteta ja sega (Austria, Sveits, Holland, Belgia, Poola, Ungari, Tsehhi, Sloveenia, Leedu, ???) tuleks valida suuremaid saunakeskusi. Väikestes võib tihti juhtuda, et põhiseltskond vanemad mehed. Kui külastajaid on sadades (suuremates kohtades tuhandetes), siis on vanuse diapasoon ühtlane ning naisi-mehi suht võrdselt. Igasuguste kreemitamiste ja koorimistega leilitseremooniatel pigem naiste ülekaal. Üldiselt on pensionäre rohkem nädala sees ja noori nädalavahetustel, aga see sõltub koolivaheaegadest ja muust ka. Osades saunakeskustes on vanusepiirang (14 või 16). Enamasti on sealgi lapsi imikueast peale. Rahulikum on valida neid kohti, kus vanusepiirangut ka tõsiselt võetakse. Siis on lärmi ja märatsemist vähem ning saab rahus mõnuleda. Mõistlik on netis natuke luuret teha. Saksamaal ligi tuhat avalikku saunakeskust. Suuremates linnades igal pool mitu. Näiteks Vabali Berliinis (väke, aga hubane), Oase Bremenis ning loomulikult Therme Erding Münchenil lähedal (maailma suurim saunakeskus) julgen küll soovitada.

    VastaKustuta
  8. Muidugi ei ole see kellegi asi. Keegi ei saa käskida: riided seljast! Kui kehtib range nõe et ujumisriietusega ei tohi istuda, siis keegi ei keela istuda käterätik ümber. Sama on kümblemisega, ka kümblustünnis istutakse ujumisriietuses. Viisakas on oma auasjad ikka ära katta, mitte vastupidi. See on elementaarne etikett.

    VastaKustuta
  9. Oleneb riigist. Leedust lõunason etikett, et mingeid kaltse ümber ei ole ja kõik on alasti. Nii laval kui vees. Seal on räige etiketi rikkumine ujukatega kusagile ronida

    VastaKustuta

Back
to top