Jälle trennijutte, kuid seekord toitumisest ja spinningust mõtteid

Hah, kes mu blogi jälgivad, siis teavad, et ma alustasin mingiaeg mingisuguse enda leiutatud võimlemiskavaga trenni, aga ma pean ausalt tunnistama, et ma pole juba vist kolm nädalat trenni teinud. Jajah, ma tean, et rasv ise ei põle ära, aga kuidagi entusiasmi jääb väheks. Ses suhtes, kui üks lugeja soovitas kõndimisega alustada ja jälgida pulssi, siis tegelikult ma kõnnin päris palju ja mulle meeldib kõndida. Ma võin isegi kiirkõnnis mitu kilomeetrit maha kõndida ja samal ajal ka vabalt suhelda. Seda ma pean ka tõdema, et reie- ja kõhulihased on mul täitsa olemas, aga natuke oleks vaja rasvaprotsenti alandada...ma vähemalt arvan nii. Kuskil saab vist oma organismi parameetreid välja arvutada, aga see vist maksab hiiglama palju. Keegi teab midagi selle kohta?
Kuna meil Mariaga sama mure ja eesmärk, siis halasime üksteisele oma pekimurest. Küll me mõtlesime, et äkki peaks zumbatama või puusi võdistama nagu Shakira, aga see tundus liiga naljakas ja ma kardan, et sellest ei tuleks midagi normaalset välja, sest me hakkaks lihtsalt naerma ja kukuksime suurest naerust põrandale maha ja olekski kogu trenn. Aga siis tuli Maria sellisele mõttele, et võiksime sõbraliku mõõduvõtmise teha või no sellise võistluse, et kes saab esimesena oma kõhulihased trimmi ja ilusaks. Ja mulle täiega meeldib see mõte ja sealt edasi tuli järgmine idee minna vesispinningusse. Esiteks mulle nagunii vesi meeldib, teiseks pidi see vist palju sõbralikum olema lihastele ja kolmandaks vees treenimine on vist intensiivsema mõjuga...tundub nagu loogiline. Nii, et hakkame Auras vesispinningus käima. Ainult üks eriveider asi on see, et spinnigus saab käia ainult teisipäeviti. Ma ei tea, see on kuidagi väga paindumatu ja ebasõbralik klientide suhtes. Ma tahtsin alustada üldse trenniga 2x nädalas, aga nüüd pean leppima 1x nädalas spinninguga. Siis võiks iga päev kõndida vähemalt 5km. Muidugist peaks leiutama mingi hea marsruudi Tartu linna peal, sest niisama sihitult linna vahel seigelda pole üldse minu teema.
Toitumise kohapealt ma väga ei muretse. Ses suhtes, et kuna mul on neerupuudulikus, siis tegelikult on minu menüü suhteliselt piiratud, eriti valgu osas. Kuigi see valgu asi suti tekitab ikka muret, kuna lihas vajab ju kasvamiseks valku...samas Joosep arvas, et kui ma söön trenni ajal valku, siis see läheks otse lihasesse ja neerud ei saaks väga suuremat koormust. Ma ei tea kohe...pean vist arstiga konsulteerima. ja pmt piiritult võin süüa tatart, riisi ja hiina kapsast :D Kusjuures tatar ja riis mulle maitsevad ja kui sinna aedvilju juurde lisada, siis on vägagi nämm. Vedelikku pean ka nagunii palju tarbima, et neerud oleksid töös ja selleks ma joon mitu korda päevas taimset teed ja niisama vett, mis mulle väga maitseb. Ainus miinus on see, et ma pean hoiduma nendest toiduainetest, mis sisaldavad palju kaaliumit. Hah, aga nali ongi selles, et enamus toiduaineid sisaldavad kaaliumit :D Näiteks peet, tomat, banaan, sõstrad, kartul, viinamarjad, greip, apelsin ja veel miljon muud asja...kõik see, mis mulle vääga maitseb. Ahjaa, ja leivast on soovitatav süüa ainult peenleiba ja tavalist valget saia...nii, et säh Sulle tervislikud tera- ja mitmevilja tooted ning saib on üldse täiega keelustatud. Sinki ka ei soovitata, vaid kõige parem on keeduvorst ja viiner, mis on minu meelest ikka nii sürr, sest seal on ju lihasisaldus pmt olematu ja siis kõiksugu muu lisaained ja kondimass on siis neerudele tervislikum või? Meie organism on ikka üks imelik vigur ma ütlen.
Ma lasen Joosepil teha endast päevitustes ka pildi ja siis kui olen trenni teinud...ma ei tea...mingi 3-4 kuud, siis lasen uue pildi teha ja võib-olla, kui olen piisavalt ennastsalgav ja julge siis riputan blogisse ka üles, et siis saab näha before ja after tulemust. Ja püüan iga nädalalõpp teha ülevaate oma nädalast.
Ma ei tea, kui kellegil on veel mõtteid või soovitusi, siis andke julgelt märku. Aaa, või kui tartlased oskavad soovitada mõnda head marsruuti, mida iga päevaselt oleks hea trenniks kasutada, siis jagage teistega ka lahkesti seda infi.
Kui ma eile rääkisin Joosepile enda ja Maria sõbralikust mõõduvõtmise plaanist, siis Joosep ütles, et ja see, kes saab endale esimesena ilusad trimmis kõhulihased, sellega ma abiellun ja küsis lõppu järgi: "Kas juba väntad?" :D

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Nojah, nüüd selgus, et suvel vist spinningut Auras ei toimugi...mingi remont vms. Oskab keegi midagi seniks asenduseks soovitada?

    VastaKustuta
  2. Nagu Sa tead, siis mina räägin ikka oma jooksmise juttu. See on üks parimaid asju üldse mida teha, päriselt ka, küll Sa seda nautima lõpuks hakkad.

    VastaKustuta
  3. Sellisel juhul peaks ma jõusaalis lindi peal jooksma, kui ma ei taha vastu betoonposti või auto alla joosta :D Kuid, kuna ma olen varasemalt rääkinud, et ma olen maru s*tt jooksja, siis ma ei taha teiste nähes kops koos joosta, ise samal ajal näost siniseks muutumas. Kuid vist paraku nii saabki hakata jooksmist harjutama, kui jooksed alguses lühemaid distantse...minu puhul siis nt. alustuseks 100 meetrit aitab kah :D
    Igaksjuhuks mainin, et ma ei tee nalja ;)

    VastaKustuta
  4. Alustadki vaikselt, kasvõi nii et 30 sammu jooksed, 10 sammu kõnnid (ma täpselt seda rütmi ei mäleta), aga igatahes kui nii alustad, siis hakkad kõndimis aega aina vähendama kuni lõpuks ainult jooksedki. Muidugi alustada tuleks esmaslt sörgist (ma arvan)

    VastaKustuta
  5. Ma hakkan nüüd vaikselt kahetsema, et andsin oma jooksumasina ära ja siis selle masina müüsin ka maha, mille peale pead ronima, kätega ette-taha vehkima ja jalgadega ringe tegema vms.
    Aga selle toitumisega on ka mingi teema...olen kuulnud, et 2h enne ja pärast trenni ei tohi süüa, muidu läheb pekiks...ainult vesi lubatud.

    VastaKustuta

Back
to top