Tühi kott ei seisa püsti

Viimasel ajal tunnen, et jooksen lihtsalt energiast tühjaks. Ei oska öelda, et kas see kõik tuleneb sellest, et kolimisega oli päris palju pingeid ja sisse elamine tekitas palju stressi, aga mu organism justkui ei suuda enam taastuda. Magan ebanormaalselt palju...ööund on täiesti piisavalt (8-9 tundi). Hommikune ülesärkamine on minu jaoks täielik piin ja kui ma lõpuks suudan oma ahtrile kargud alla ajada, et minna kööki hommikusööki valmistama, siis on mul tülpimus ja tunne nagu läheksin piinamiskambrisse. Paar tundi tohkendan ja siis juba tunnen, et tahan jälle magada. Siis pikutan tund või poolteist ja siis tohkendan jälle edasi...seda kuni järgmise puhkepausini, sest siis võib mind taas leida horisontaalasendis lebotamas või täiesti sügavalt magamas.
Joosep teeb praegusel perioodil kodus enamus toimetusi, sest mina olen ju niisama ilus ja lihtsalt kasutu :D 
Täna vähemalt nägi veidigi mu päev elava inimese moodi välja, vastupanuks eilsele, kus ma suutsin põhimõtteliselt ainult hommikusöögi valmistada ja ülejäänud päeva ma enamasti lihtsalt unelesin.
Ärkasin, tegin hommikusöögi, pesin terve kraanikausi täie nõusid ära, läksin toidu-, ehitus ja tarbekaupadepoodi. Tagasi tulles eksisin veidi ära ja üritades õiget teeotsa leida, astusin ühe jalaga sügavasse kraavi, mille tulemusel oleksin peaaegu ninali lennanud...aga jäin siiski püsti- dadaaa! :D Lõpuks jõudsin peaaegu koduni, aga seda tõesti ainult peaaegu, sest siis tuli ületänava koer Robi meid jälle terroriseerima, mille tulemusel kaldusime taaskord õigest teeotsast kõrvale. Loomulikult ei saanud ma sellest koheselt aru ja nõudsin Džännult, et otsigu mulle trepikojauks. Džännu aga põikpäiselt putkis vastu ja tahtis üldse maja juurest lahkuda (mina samal ajal mõtlesin, et koer on peast puhta soojaks läinud). Lõpuks otsustasin Joosepile helistada, kellel oli muidugist telefon just sellel momendil väljas. Kuna minu meelest oleks antud olukorras suht nüri niisama seista ja "passida" ümbrust, siis proovisin veelkord ise orienteeruda selles segasummasuvilas, kuid seda tulutult. Tegin veel ühe hädise katse Joosepit telefoniteel tabada, kuid mitte essugi. Järgmiseks trükkisin talle Skypeisse sõnumi "Aita!!!" ja siis edasi hakkasin trükkima oma arvatavat asukohta, kui minu trükkimise katkestas seesama Robi peremees, kes pakkus oma abikätt ning juhatas mu õige maja ja trepikojani.
Jõudes koju, vahetasin riided ja hakkasin süüa tegema. Toidu valmistamise vahepeal saatsin ametlike kirju ja vastuseid laiali. Tegelikult pidin veel pesu ka kuivama panema ja tolmukaga elamise üle tõmbama, kuid selleks mul jaksu enam polnud. Kas ma hakkan vedru välja viskama või on tegu vananemisega või olen ma haige või mis minuga ometigi lahti on?
Igatahes on Joosep igati tubli, sest pikkade tööpäevade kõrvalt aitab hetkel mind ikka päris kõvasti. Näiteks ilma midagi ütlemata pani ise pesu kuivama ja võttis elamise tolmukaga üle. Eile tõi ta mulle ilusa punase roosi ja mu lemmik mahlajooki ning ütles, et soovib, et mul hakkaks parem :)
Ma ei tea...kui teil on mingeid soovitusi või nippe, mismoodi saada energiat juurde, siis kuulaks huviga nõuandeid.

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. Panen diagnoosiks lihtlabase stressi. Usun, et tasapisi läheb üle, aga kui tahad kiiremini, siis võta sõbrants kaasa ja mine õhtul välja. Joo paar jooki ja naera ja lobise. Aitab hästi. Vähemalt natukeseks ajaks.

    VastaKustuta
  2. Kas sul rauapuudus ei või olla? Minul näiteks annab selline seisund küll märku, et aeg jälle rauatablette krõbistama hakata. Muidugi annan eelnevalt perearsti juures vereanalüüsi, mis mu arvamust kinnitab. Samuti lugesin kuskilt, et Eesti kliimas elades peaks nendel kuudel, mille nimetuses on R täht, tarvitama lisaks D vitamiini.
    Aga ehk on lihtsalt sügisene kaamos, selle vastu võitlen mina ujumas käimisega ja sellega, et lubangi omale mõne sellise päeva, mil ei tee absoluutselt mitte midagi. Juba hommikul võtan plaani, et täna ei tee ma mitte midagi, siis ei ole süümekaid ka, ongi lihtsalt olemise päev.

    VastaKustuta
  3. Aitäh soovituste eest, ma kindlasti proovin neist midagi järgi :)
    See plaan, et täna ei tee ma mitte midagi kõlab niii hästi, aga ma kardan, et ma päris ilma mitte midagi tegemata ei saa olla....ma ei oskaks seda Joosepile selgitada, et miks mul selline päev on :D

    VastaKustuta
  4. Ma tundsin ka end eriti väsinult, tuli ka välja, et D vitamiini puudus :)

    VastaKustuta

Back
to top