Ma olen lootusetu juhtum - Joosep sai sõbrapäeva kingituse kätte

Ma siin mõni aeg tagasi kilkasin ühe postituse lõpus, et ma tellisin Joosepile sõbrapäevaks kingituse ära ja et see on niiiii super äge, et ma ei jaksa enam ära oodata, millal see ükskord sealt kaugelt ookeani tagant kohale jõuab. Saadetise tähtajaks märgiti 23. jaanuar ehk friiking kolm nädalat enne sõbrapäeva. Minusuguse jaoks on see tõsine probleem, sest kuidas ma need kolm nädalat vastu pean, ilma et ma ei sügeleks kingitust üle andma, aga ega enam ma ei peagi sügelema või oma peakest vaevama, sest pakk saabus oodatust veelgi varem ja ma lihtsalt andsin Joosepile kingituse kätte. Ma ei saa sinna mitte kui midagi parata, olen kord juba selline tüüp, kes lihtsalt ei suuda enda orgunnitud üllatusi lõpuni saladuses hoida, vaid tahan KOHE ja praegu teisele inimesele rõõmu valmistada.

Kui sain sõnumi, et mind on postkontoris saadetis ootamas, siis võtsin jalad selga ja jalutasin peale jõusaali oma pakikesele järgi. See oli minu jaoks nii ülev ja rõõmus hetk ning kui sain oma pakikese kätte, siis ohkasin õndsalt ja pigistasin hellalt oma nunnukest. Kujutasin vaimusilmas ette, mismoodi Joosep võiks sellele kingitusele reageerida.

Tegelikkuses nägi mu algne plaan ette seda, et meisterdan sõbrapäevahommikuks kohvi kõrvale ühe maailma kõige lihtsama koogi ja siis hommikukohvi ajal annan oma imetabase kingituse koos kallide, muside ja õhupallidega üle. Ma isegi peitsin kingituse sellisesse kohta ära, kust Joosep poleks never ever osanud otsida ehk trennikotti - oma higiste trenniriiete vahele :D

Plaani algus oli igatahes paljulubav, aga kuna meil oli Joosepiga siin üks tuline vaidlus (ma isegi enam ei mäleta mis teemal), kuid kui olime oma kaklemised ära kakelnud, siis mul jäi hinge kuidagi kurb tunne sisse ja kui ma olen kurb, siis selle vastu aitab kellegi teise rõõmustamine. Nii mul tekkiski vastupandamatu soov Joosepile näidata või kuidagi sõnadesse panna, kui palju ta mulle tähendab. Ühesõnaga üks asi viis teiseni ja kui lepituseks kallistasime  (kusjuures me alati lepituseks kallistame) ja Joosep mu näo oma käte vahele võttis, et mulle musi anda, siis ma vaatasin talle oma veekalgel olevate silmadega otsa ja ütlesin, et tahan talle sõbrapäeva kingi kätte anda... ja ega Joosep ei lasknud seda endale kaks korda öelda ja nii ma juba järgmisel hetkel lippasingi oma trennikoti kallale, sest seal see imetabane ja unikaalne kingitus end peitiski ju.

Aga olgu, ma olen pool kilomeetrit teksti kedranud sellest, et miks ja kuidas ja millal Joosep oma kingituse kätte sai, aga sellest pole ma veel sõnagi kirjutanud, et mis selleks kingituseks siis lõppude lõpuks oli. Aga siin see on - LoveBook!


See on raamat, kuhu saad üles kirjutada kõik põhjused miks oma teist poolt nii väga armastad ja väärtustad. Iga tegevuse / omaduse juures on ka illustreeriv pildike. Näiteks minu koostatud raamatus on lõik, mis ütleb "Ma armastan koos Sinuga rattaga sõitmist" ja kui algsel pildil olid kriipsujukud ratastega, siis mina sain panna pildiks kriipsu-Kai ja kriipsu-Joosep tandemiga, sest no meie sõidame ju tandemiga. Või et "Ma armastan käia koos Sinuga jalutamas" ja siis on illustreeriv pildike meist jalutamas koos kollase ja musta labradoriga - no on ju täpselt nagu meie!? :)
Raamat peidab endas veel tohutult palju olulisi ja armsaid lauseid: ma armastan, et paned mind turvaliselt tundma! Ma armastan, kui teed mu ninaotsale musi! Ma olen uhke Sinu saavutuste üle! Ma armastan hommikuti Sinu kõrval ärgata! Ma armastan Sinuga kudrutada! Ma armastan Sinu antisotsiaalsust!

Lisaks pildikeste juures olevaid kriipsujukusid saab samuti vastavalt enda välimusele tuunida. No kui Sul on pepsini ulatuvad brünetid kiharad või oled blond kräsupea, siis saadki nais-Jukule sellised juuksed pähe tuunida ja täpselt sama geiss on ka mees-Jukuga.



 

Raamatule saab kümnete ja kümnete variantide seast valida ka sobivaima esikaane kujunduse ja ühtlasi ise meelepärase pealkirja ja sissejuhatuse kirjutada. Mina võtsin šnitti ühe meie lemmik laulusõnadest ja kuna me oma suhte algusaegadel kirjutasime üksteisele armastuskirju, siis võtsin kummagi kirjast paar erilisemat lõiku koos daatumitega ja lisasin sissejuhatuseks.

Tellides saad ühtlasi valida ka seda, et kas soovid pehmete või kõvade kaantega lovebooki, aga kuna hinnavahe oli neil kahel ainult mõni eur, siis mina võtsin kõvade kaantega - kuidagi soliidsem ja vastupidavam. Kokku tuli raamatusse 160 lehekülge, sest täpselt nii palju on tegevusi ja omadusi, mida ma Joosepis armastan. Kui teilgi on huvi kokku panna oma teisele poolele midagi sellist, mida ei suuda kohe sõnadesse panna ja tahaksite, et teine pool alati teaks ega unustaks, miks teda armastate ja väärtustate, siis minu meelest on see super äge ja mis veelgi olulisem - ainulaadne kingitus. Teist samasugust ei eksisteeri siin universumis. Tellida saab siit!





Kui ma oma koostatud lovebooki Joosepile üle andsin, siis istus sellega mu kõrvale ja luges selle algusest lõpuni haudvaikuses läbi. See vaikus oli nii pingeline, et ma suutsin vahepeal isegi hakata kõiksugu lollusi välja mõtlema, no et talle vist ikka ei meeldi see kingitus... aga kui jõudis raamatu lõppu, siis võttis mu käe ja tegi põsele pai ja ütles: "Kai, see on kõige armsam kingitus üldse, mis ma kunagi saanud olen!" :)

CONVERSATION

18 kommentaari:

  1. Awwwwwwwwwwwwwwwwww, nii armas! :) Imetore idee Sul!

    VastaKustuta
  2. Ja mitte poolt sõnagi selle kohta, et Kiku seda Sulle soovitas (loe: kilgates taevani kiitis) või seda 160 lehekülge kokku panna, tõlkida, valida, tuunida aitas. Mitte sõnagi! Prff

    *nuttes lavalt ära*

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mis Sa mulle nutmise kohta alati ütledki... Aaa, meelde tuli... Nuta pealegi - kused vähem! Lohutatud :D

      Kustuta
  3. Nii armas! Õigel päeval teed nüüd selle maailma kõige lihtsama koogi ja ongi hästi! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, aga teades mind, siis mul võib veel üllatusi varuks olla, kui ma miskit geniaalset välja nuputan :P

      Kustuta
  4. Aitäh, Kai! Sain nüüd hea idee, mida mehele kinkida! :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole tänu väärt, mul rõõm, kui said laheda ja armsa idee! Su mehele raudselt meeldib ka see ;)

      Kustuta
  5. Jaa, ma ka, tal päev enne sõbrapäeva synnipäev :)

    VastaKustuta
  6. See on üks kõige vahvamaid ideid üldse! Ma kinkisin Kristole selle aasta jõuludeks sellise! :) Samamoodi said raamatusse meie tulevane rosin, tuhkur ja kaks kassi. Niiiiii äge ja personaalne!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ma vaatasin Sinu jõuluvlogi ja no kuna ma pilti ei näe, siis jäi lihtsalt kõrvu, et kinkisid Kristole mingi asja, mille kohta ütlesid: "Siin on 100 põhjust, miks Sind armastan". Igatahes see lause jäi mulle meelde ja kui ma detsembri lõpus ise sõbrannaga LoveBooki tellima hakkasime, siis tekkis mul kuri kahtlus, et Sa vist kinkisid Kristole sama asja ja näe ma ei eksinudki :D
      Millise esikaane variandi Sa raamatule valisid? Küsin sellepärast, kuna mul endale jäi lõpus valikusse kolm erinevat varianti, mis mulle väga-väga meeldisid :)

      Kustuta
  7. Ma tegin ka enda kallimale selle. Hullult nägin vaeva, tegin lisalehti jne ning enne kui tellimiseni jõudsin, tegi leht ühel hetkel restardi ja oligi kõik kadunud. Peangi nüüd uuesti pihta hakkama, et aastapäevaks valmis jõuaks.

    VastaKustuta
  8. Ära saa valesti aru, Kai, kuid kurb tegelikult, et Joosep ise seda postitust ei teinud, sest oleks palju põnevam olnud, kui tema oleks sellest kirjutanud. Ta ju ikkagi kingi saaja. Inimene, kes kingi saab, võiks ise jagada lugejatega seda, mida kingiks sai.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, aga Joosepil on veel see võimalus ju täitsa olemas. Ma kindlasti edastan Sinu soovi ;)

      PS. Minu postitus oli ka oluline, sest Joosep ei tea, kuidas kogu selle kingituse protsess kulges ja kust tellisin jms.

      Kustuta
  9. Väga armas kingitus! Tellin oma elukaaslasele ka mingiaeg :P

    VastaKustuta

Back
to top