Pimeda kõrvakuulmisest, pluss olen kleidiotsinguil

Nonii, olen sada korda üritanud alustada kuskilt otsast oma postituse kirjutamist, aga siiani kogu aeg kõik draftidesse ära salvestanud, kuna ümbritsevad helid on seganud mu keskendumist. Mul tegelikult juba nägijana oli keskendumisega probleeme. Ma alati imestasin, kui sõbranna suutis lärmi keskel õppida, see oli minu jaoks müstika, sest mina ei suutnud. Vajasin keskendumiseks enam-vähem alati haudvaikust. Peale nägemise kaotust on olukord absoluutselt hulluks läinud, sest ma kuulen ju neid hääli ka, mida nägijad tähelegi ei pane. Piltlikult öeldes kuulen ma isegi seda, kui naaber kõrvalkorteris salaja puuksu laseb.
Linnaruumis on pimedal kõikvõimalike helide tähelepanemine eluliselt oluline, aga kodus olles ajab see mind lihtsalt hulluks ja närvi. Eriti täna, sest ma olen mitut postitust alustanud nii, et panen kaks lauset kirja, siis kustutan ära, sest ma pole rahul, kuna see ei edasta mu mõtteid nii nagu ma tahan ja siis teen uue katse, selles ma ka loomulikult feilin ja nii miljon korda järjest. Lõpuks tundsin endas nii suurt rahulolematust ja pinget, et panin targu arvuti käest ja läksin küpsetasin vahelduseks ühe mustikakoogi valmis ja nüüd olen uuel katsel. Kuigi ma suutsin vahepeal juba uuesti korra ärrituda, sest Joosep kuulab arvutist üht sarja, mida mina ka eile vaatasin, aga seal oli nii palju negatiivset, et ma lõpuks loobusin selle vaatamisest, aga näe, poole kõrvaga avastan end ikka seda jälgimast. Böö, nõme. Nüüd panin Youtubest suvalise sound of nature käima ja palvetan, et see teeb imesid. Hehe, praegu on taustaks mingi veevulin ja see ajab konkreetselt mulle pissihäda peale. Ei ole ka minu elu kerge :D

Aga olgu, ma lähen nüüd asja kallale...
Ma olen juba pikemat aega mõelnud, et tahaks endale mõnd ilusat n-ö pühapäevakleidikest. Sellist casuali, millega sobib päevavalges ka kuskile kohvikusse / restorani einestama minna. Ma kujutan ette, et see võiks olla mingi 60date stiilis ja kindlasti täpiline (või no vähemalt üks kleitidest võiks olla täppidega). Üldine kleidi värv võiks olla must, tumesinine või sügav sirelililla ning täpid seal peal valged või roosad. Kleidi seelikuosa võiks olla kellukeselõikega, kroogitud või selline lainetav, aga kindlasti mitte liibuv. Materjal võiks ka olla tugevam, mis istuks seljas hästi ja hoiaks natuke vormi, mitte ei ripuks seljas nagu kardin riidepuul. Ahjaa, käised peavad ka olema. Eriti nunnud oleksid lühikesed kergelt kroogitud puhvkäised või äärmisel juhul tavalised või kolmveerandkäised.
Nonii, põhimõtteliselt ega muud ei tahagi, pole ju palju tahetud :D Kui ma leiaks kuskilt hea hinnaga sellises stiilis kleite, siis ma aja jooksul tahaks kohe oma 4-5 kleiti soetada. Mitte küll täpselt ühesuguseid, nagu Monkil oli kapis igaks päevaks samasugune ülikond, aga üldine stiil võiks olla sarnane. Mõni pidulikum ja mõni tavalisem, kuid siiski natuke eriline.

Mul tekkis selline soov seoses võimaliku peatse auto ostuga. Või no mis peatse, meil pole tegelt sentigi auto ostuks raha, aga vaikselt juba uurime maad ja siis ma kujutasin ette, kui vahva oleks end linna minekuks üles lüüa. Mitte küll Maximasse piima ja saia ostmiseks, aga no kasvõi sõpradega kohvikusse minekuks, selline suurem seltskond. Aa, muhvi tahan ka. No ühesõnaga seda tuustikut, kuhu sisse saab oma käekesed pista, kui külm sõrmi näpistab.

Saigi vist kõik kirja, vähemalt üks pikemaajalisem soov, mis on mul kuskil kuklas tiksunud. Aga ega mul pole mõtted ainult kleitide ja muhvide ümber keerelnud, vaid viimasel ajal olen tundnud tugevat soovi teostada ennast milleski. Juba mõni aeg tagasi tekkis mul mõte, et teeks purgikesed, kus on igaks päevaks üks positiivne soov või mõttetera. Mõtlesin ja mõtlesin, panin peas kõiksugu erinevaid variante kokku, et kui palju ma vajan kõrvalist abi nende tegemiseks ja kui palju saan ise tehtud ja siis avastasin, et see idee on juba ühe teise blogija poolt realiseeritud, niuks. Hetkel pole mul  rohkem uusi ideid ka juurde tulnud. Eile tuli sellepärast suisa nii suur kurbus peale, et hakkasin nutma. Mulle on alati ilu inimeste ümber ja sees olnud olulisel kohal ja mulle nägijana tohutult meeldis oma kätega nikerdada ja meisterdada, aga nüüd tunnen viimasel ajal nii selgelt, et see on miski, mis ei anna mulle rahu. Mul on tarvis end teostada, aga mida, millega. Aga võib-olla sellepärast ei olegi mul uusi ideid pähe turgatanud, kuna ma kogu aeg nii pinksalt sellele mõtlen. On äkki teil soovitusi, ettepanekuid või mõtteid? :)

See pilt minust on tehtud Joosepi lõpetamisel aastal 2013 ja siin on mul seljas üks minu pikemaajajalisi lemmik outfite, kuigi siin pole vist kleidi alumist osa näha... Sellel jookseb rindade alt õrnroosa siidlint, mille sai küljele slehviks sõlmida, jalas olid ka sama värvi roosad kingad ja roosa trühvelkotike. Tundsin end sel päeval nagu tõeline printsess või aadlipreili :) Kuid nüüd oleks aeg oma kleitide varusid täiendada ja natuke eakohalisemaks muuta.

CONVERSATION

25 kommentaari:

  1. Tere Kai! Mul on just sulle selline kleidike. Või noh peaaegu 😊 põhi on tumesinine, täpid on punased. Varrukad on siidist, õhulised, randme juurest ainult kleidiga samast materjalist. Materjal muidu selline mõnus ja ei kortsu. Pidulik ja samas pole ka. Aga lugedes tuli see kleit kohe silme ette mul. Ma heameelega saadaks selle sulle nt postiga kuna ma Nõmme lähiajal vist ei satu. Tervitades, Ele

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui Sul see kleidike niisama seisab ja pole kasutusel, siis võtan rõõmuga pakkumise vastu. Siin muidugi oleneb see ka, et mis pikkusele ja suurusele see mõeldud on. Ma 158cm pikk, rm 89 cm ja kaalun 52kg.
      Igatahes kirjuta mulle FB sõnumitesse vms.

      Kustuta
    2. Haha lahe, ma olen sinuga sama kasvu ja kaalu. :D

      Kustuta
    3. Wow, päriselt või!? Nii äge! Me machime :D

      Kustuta
  2. Selliseid armsaid 50ndate kleitie, millele veel ka nt alusseelikud saab alla panna, müüb Oh my! http://www.ohmy.ee/et/home . Ma ise olen neid hästi palju imetlenud, sest mulle väga meeldib see stiil. Kahjuks on hinnad seal ikka päris krõbedad. Ka Lindy Bop müüb seda stiili kleite, aga minule nad pole millegipärast istunud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo, aitäh vihje eest! :) Kindlasti viskame Joosepiga pilgu peale ja vbla tõesti leian sealt mõne nunnuka endale :)

      Kustuta
  3. Kuidas pimedatel sellise käsitööga lood on nagu heegeldamine ja kudumine? Sellised tooted hetkel ju väga popid. Saaksid omanäolise brändi luua. 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tean ühte noort pimedat, kes on sünnist saati pime olnud ja heegeldas teki suisa valmis ja sõbranna, kellel on küll väikene nägemisjääk, kudus pojale ja mehele sallid, nii et täiesti võimalik :) Ma nägijana kudusin ka salle ja isegi ühed sokid, labakud ja kapsuni kudusin valmis, aga pimedana pole veel kätt kudumises / heegeldamises proovinud.
      Aga mis see minu nišš oleks? Sest vaevalt inimesed ostaksid minu kudumeid ainuüksi sellepärast, et need on pimeda tehtud :) Aa, vbla ostaks ka, ega ma ei tea.

      Kustuta
  4. Parim valik 50-te stiilis kleite on minu meelest http://ladyvlondon.com/
    Seal on neid ka kõigis võimalikes suurustes. Ainult hinnad on suhteliselt krõbedad, niuks...

    VastaKustuta
  5. Üks päris mõnus nikerdamine on ka paberist (paberipulkadest) korvide punumine. Punuda saab tegelikult väga paljusid asju (nt kausid, kandikud, lemmikloomapesad, nukuvankrid ja -voodid, kõikvõimalikud anumad, pärjad, erinevad kaunistused ...) ja kui mõned põhinipid käes, ei ole see midagi ületamatult keerulist. Üle Eesti korraldatakse aeg-ajalt punumiskoolitusi ka. Guuglisse "paberist punumine" või "paper wicker" ja saab palju ideid. Tõsi, ma ei oska nägijana hinnata, kas punumise juures on asju, mida mittenägijana kindlasti teha ei saa, aga mulle tundub, et see võiks olla teostatav. Ei ole veel sellest blogist küll sellist muljet jäänud, nagu oleks palju asju, mida Sa teha EI saa :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hmm, olen kuulnud sellest ja isegi käes hoidnud taolisest tehnikast meisterdatud esemeid ja need on uskumatult ägedad. Ma pean uurima, kas mul oleks võimalik sellega iseseisvalt hakkama saada. No ja teades mind, siis ma loomulikult Sinu praegusest loetelust tahaksin kohe nukuvankri esimesena valmis punuda :D

      Kustuta
    2. Facebookis on täitsa paberist punumise grupp olemas, kus jagatakse nippe, pilte, õpetusi ning koolitusi. Nimeks ongi Paberist punumine.

      Kustuta
  6. Appi, Kai, mul on keskendumisega sama probleem. Juba lapsepõlvest peale. See on täiesti õudne. Peale keskendumise on veel tore asju edasi lükata. Selles võin ka vist varsti kuldmedali saada. Kõik toimub lõpuks viimasel minutil ja kui ora juba torgib tagumist otsa. Hilinemisest ma parem ei hakka rääkimagi :D .
    M.

    VastaKustuta
  7. Jätkuks eelmisele kommentaarile... ma kunagi katsetasin youtube'is mediteerimismuusikat või kongimuusikat. Sa võid seda ka proovida.
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma vist eraldi mediteerimismuusikat polegi kuulanud, aga viskan täna kõrva peale ja uurin. Kongimuusika pole vist päris minu tassike teed, tundub vähemalt praegu nii. Mulle meeldib selline mõnus mahe ja ilma suuremate kellukeste ja tinistamisteta rahustav muusika.

      Kustuta
    2. Minule enamus otsingutulemustest ei ole meeldinud. Pean silmas siis meditatsiooni muusikat. Ei teagi miks täpselt nii on. Küll aga mulle meeldib see: https://m.youtube.com/watch?v=qj0bAPY3tcA kuidagi nii hüpnootiline ja rahustav minu jaoks. :)Eks maitseid on erinevaid.

      Kustuta
  8. http://www.gamiss.com/promotion-winter-clearance-special-63/?lkid=25372&utm_source=Facebook&utm_medium=Ads_Sarahwei&utm_campaign=FB

    seal niii ilusad kleidid! pluss leidsin ka musta valgete täppdega, kuid sellel kolmveerand varrukad.

    http://www.gamiss.com/vintage-dresses-343/product187754/?special63

    VastaKustuta
  9. Hei, Kai!
    Natuke teises laadis idee, kuidas end teostada - kas Sa tantsimisega pole mõelnud tegelema hakata? :)
    Olen ise salli silmadele pannud ja tantsinud mitu (paaris)tantsu nii järjest ära. Täitsa hästi saab hakkama. Ja lõbus on ka :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ee, mul oleks sellisel juhul tarvis juhendajat, sest muidu ma teeksin mingi tantsunumbri valmis, kus ma vehin end oimetuks ja siis arvan, et maru hea tantsukava tegin, aga nägijatele paistab see seosetu kamasutrana :D
      Või mõtlesid Sa pigem peo- ja võistlustantse, kus mul oleks nägijast paariline? Sellega ma usun, et saaksin hakkama, aga mul pole kahjuks eratundideks raha, niuks.

      Kustuta
    2. Aga kas ongi vaja nägija jaoks seda? :D Neid kamasutraid ongi kõige vabastavam tantsida minu arust :D :D

      Aga muidu mõtlesin paarilisega tantsimist jap. Ise olen salsat nii proovinud, et sall silmadel. Eratunnid on kallid jah, täitsa nõustun.. :/ AGA! Mul on üks idee... Kirjutan Sulle varsti kas Facebooki või meilile sellest pikemalt :)

      Kustuta
    3. Okei, väga põnev, jään ootele! ;)

      PS. Kui ma väga palju ja ennastunustavalt kamasutrale sarnanevat tantsu hakkan vihtuma, siis ma võin end vastu seina oimetuks tantsida või otse lavalt maha :D

      Kustuta

Back
to top