Uus aasta tuli

Kui siin mõned blogijad kardavad, et kui kohe uue aasta esimesel päeval ei blogi, siis võib juhtuda, et järgnev aasta tuleb blogipostituste vaene aasta või tuleb hoopis karma ja naksab kõik sõrmed ja varbad otsast ja siis ei saa ka enam never blogida. Minu jaoks on see jamps,sest ma pole ebausklik Ma ei hakka mingi sellepärast ka kilomeetrise ringiga minema või tuldud teedpidi tagasi jalutama, kui juhuslikult peaks samal ajal must kiška üle tee jalutama. Nagu misasja? Jumala eest, las jalutab. Ma olen liiga laisk ebausuks, sest sellega kaasneb liiga palju kohustusi ja rituaale: igal kolmandal sammul üle vasaku õla sülitamine, laua vastu koputamine, soola üle õla viskamine, hinge kinni hoidmine, tänavapostide vahel pendeldamine jms. Aga eks igal inimesel on omad uskumused ja hirmud.

Meie võtsime siis oma uue aasta vastu maal. Saime Joosepiga asjad klaaritud, Või õigemini selgus, et mulle oli veits vale infot edastatud ja et tegelikult Joosep polnud, ilma mind plaanidesse kaasamata, lubanud sõita aastavahetuseks maale. Seega oli olukord minu jaoks klaar ja saimegi kotid ja koerad pakitud ja põrutasime maale.

Meil oli plaanis rakette ka osta, aga jäime pool tundi müügipunkti hiljaks ja seega otsustasime, et teeme torusiili ja hõbepaberiga ise pauku.
Kui keskööni oli jäänud vaid mõned minutid, siis kõik kogunesime lauda räästa alla, sest paugumaterjal paigaldati teisele poole lauta ja mehed ehitasid sellise süsteemi, mida sai elektriga käivitada. Mulle anti siis au stepsel õigel ajal pistikusse susata ja kõik ootasid hinge kinni hoides kõmakat, sest mehed lubasid, et tuleb ilgem litakas.

5, 4, 3, 2, 1 ja pistsin stepsli pistikusse ja haudvaikus... Ainult vihmapiiskade poolt tekitatud pladinat oli kuulda.Nii me siis seal ööpimeduses kõik lauda räästa all seisime, kõigil ära ootavad ja veits nõutud näod ees ja siis kaks sekundit hiljem tegi keegi otsa lahti ja ütles: "Nojah, mis seal siis ikka, head uut aastat siis kõigile!"
Nii meil jäigi uus aasta pauguga vastu võtmata, aga selle eest tuterdasime vihmas ja poris ringi, kõigil säraküünlad näpu vahel särisemas ja naeratus näos head uut aastat soovimas. Joosepi sõber vehkis seal veel leeklambiga, millega süüdati säraküünlaid põlema, aga kuna see nii hirmsamat moodi mühises, siis ma kohutavalt kartsin. Pugesin kogu aeg Joosepile selja taha ja andsin koslepat, ise kisendades, et miks ei kaitse mind. Mul oli tõesti hirm, et mind vana kuusekändu pannakse varsti heleda leegiga põlema. Igatahes kogu see olukord oli naljakas. Selline akward olukord, kui pauku ei käinud ja siis inimestel oli selline ah tühja kah, head uut ikkagist.

Aastavahetuse pidulaud oli ka head ja paremat täis: marineeritud seened, maitsepähklid, kartulisalat, täidetud korvikesed, kodutehtud soe kringel ja kook, jäätist ja veel palju muud, mis mul enam ei meenugi. Alkoholi sai ka natuke pruugitud, aga mitte palju, sest eesmärk eraldi pole ju end seaks juua, vaid lihtsalt natuke napsitada. Mina võtsin neli pitsi Vana Tallinna jäätisekoorelikööri jääga ja aastavahetuse tervitusnapsuks oli meil Martini Asti, mille esimesed lonksud iga aastaselt joome traditsiooniliselt gloobuse jalast. Kokku jõin kaks pokaali ja rohkem ei tahtnudki.

Pärast tegime veel ühe Aliase ja Katani ja ma rämedalt kaotasin ja Katani lõpus ütlesin, et ma ühinen ka Joosepiga ja hakkan ka nüüd lauamängupõlguriks, sest mõlema mänguprotsess tõmbas moti nii alla, et Katani ei taha ma enam pikka aega mängida. Aliast mängisime eile veel korra ja siis olime Joosepiga paaris ja jäime vastasmeeskonnaga viiki. Sellega ma suudan leppida, aga ma olin tõsiselt pinges. Mul hakkas ruumis, kus oli 28 kraadi sooja, külm ja käed muutusid higiseks. Vot nii pingesse läksingi mängu viimastel minutitel.

Aga selline oligi siis meie aastavahetus. Kuidas teie vana aasta läks ja uus tuli?
Ilusat ja inspireerivat uut aastat, et kõiki teie ettevõtmisi saadaks edu. Et oleks armastust ja tervist ja kõike seda, millest puudust tunnete! Aitäh, et olete olemas olnud ja elate jätkuvalt minu tegemistele kaasa ja eks vaatame, mis see 2017 endaga kaasa toob :)

CONVERSATION

7 kommentaari:

  1. Mind pani muigama see musta kassi jutt sinu suust. Sa ei näe ju, mis värvi kass peaks sulle vastu tulema.
    Aga mis minu aastavahetusse puutub, siis istusin kodus ja läksin magama niipea, kui linna pealt kostvad raketipaugud võimaldasid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, ei näe jah, aga kui keegi peaks juhuslikult mulle mainima, et must kass lippas üle tee, siis ma ei löö sellepärast verest välja :)

      Kustuta
  2. SUUREPÄRAST UUT AASTAT!!!! Sinu blogi lugedes meenus sõbra pilt vana aasta õhtu kohta mille ta mulle saatis. Seal peal on käsna Kalle kantpüksist üks tegelane (ma ei tea mis ta nimi on). Pilt on jaotatud kolmeks blokiks. Esimeses blokis on kell 11:59 (öö)... tegelesel nägu mossis, suunurgad allapoole. Teine blokk- kell on 12:00 tegelane on rõõmus, lai naeratus näol. Kolmas blokk- kell 12:01 jälle nägu mossis ja suunurgad allapoole.
    Hakkasin mõtlema, et nii ongi nagu sel pildil. Elu läheb edasi, kohustused jätkuvad. Et positiivse noodiga lõpetada, siis sel aastal pole 2017 veel valesti kirjutanud :D :D.
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Uuh, mul see Käsna-Kalle sõbra nimi on keele peal, aga no ei taha praegu välja tulla :D Ma peaks otsima üles enda ühe lemmik episoodi Käsna-Kallest, see on minu arvates ülinaljakas.

      Suurepärast uut aastat Sinulegi! ;)

      Kustuta
    2. Kalmaari Kalmer ehk squidward

      Kustuta
  3. Rauno ütles, et torusiil on pehmodele.

    VastaKustuta

Back
to top