Blogimisvõistlus- Eesti kuulsus, kellega ma tihti teed jooksin

Mulle vist hakkab tavapäraseks saama, et blogimisvõistluse kuuteemal blogin viimasel päeval ja suhteliselt viimaste tundide jooksul. Kui kuu alguses anti uus teema, siis rõõmustasin, et ohoo, kui vahva teema, sest:
1. mulle meeldib väga teed juua;
2. kuulsate eestlaste seas on niivõrd värvikaid ja huvitavate elulugudega inimesi, et kindlasti leian mõne põneva inimese;

Jõudsasti lähenes siis selle aasta märtsikuu viimane päev ja hakkasid mõningased probleemsed kohad kuuteemas esile kerkima:
1. tõelised intellektid ja mulle huvi pakkuvad inimesed on enamus manala teed läinud (Lennart Georg Meri, Kaljo Kiisk, Eino Baskin, Edgar Valter jt);
2. aina enam hakkasin ma endalt küsima, et kas selle inimesega on mul millestki rääkida ka peale kümne tassi tee joomist...
Mõtlesin mis ma mõtlesin, kuid välja mõtlesin. Lubage esitleda minu teeõhtute ja miks mitte ka päevade jutu- ja teejoomingute kaaslast - Ita Forever. Kas Teie teadsite, et Ital on ka teine eesnimi? Mina tunnistan ausalt, et mina ei teadnud. Tema täisnimi on Ita Ilse Ever. Ita sündis 1. aprillil 1931 Paides (Järvamaal) ning krapsakal Ital ongi homme sünnibäev, mil proua tähistab oma 84-dat eluaasta täitumist. Alates aastast 1953 on Ita Eesti Draamateatri tunnustatud ja palavalt armastatud näitleja ja lisaks mitte ainult teatrinäitleja, vaid ka raadio ja televisiooni . Ma uurisin natuke Draamateatri kodulehte ja vaadates repertuaari, kus Ita on mänginud ja milles mängib ka tänasel päeval, siis tõesti müts maha. Vaadake ise!
Kui internetis natuke ringi surfata, siis leiab Eesti teatrilavade grand old lady kohta piisavalt palju informatsiooni, et saada korralik ülevaade etendustest, filmidest ja teleteatritest, kus on mänginud. Kuid kuna Itale ei meeldi meediaga suhelda ega intervjuusid anda, siis teatakse Tema isikliku elu kohta üpriski vähe. Ma mäletan, et mõned aastad tagasi oli nõus Ita natuke juttu vestma, kui ajakirjanik läks suure kollase tulbikimbuga Itale sünnipäeval ukse taha (kollased tulbid on nimelt Ita lemmikud).
Niisiis ma valisingi Ita Foreveri, sest oleks nii palju kuulda, küsida ja õppida teatrielu kohta. Sooviksin teada millised raskused ja rõõmud on Itat eluteel saatnud? Miks on just kollased tulbid Tema lemmik lilled? Millal hakkas igapäevaselt külmaveevanne võtma? Millised mälestused on Temal sõja-ja okupatsiooniajast? Mida peab elus kõige väärtuslikumaks? Milline oli Tema ema ja isa jmt.? Ma usun, et Itaga oleks ääretult huvitav vestelda mõnusal päikesepaistelisel terassil, mida ümbritseksid kollased tulbid, kõrvu paitaks linnulaul ja pead silitaks mahe tuuleke.
Palju õnne, jätkuvat tervist ja rõõmu igasse päeva, armas Ita Ever! :)

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top