Meie esialgne köögimööbli visand

Kui ma siin mõned päevad tagasi kirjutasin, et kuidas ma ulgusin ja halasin, et ma ei saa mitte kuskilt otsast alustada meie kodu sisustamist ja see läbi rahuldada oma naiselikku vajadust muuta kõik ilusaks ja hubaseks, sest pea kõik minu fantastilised ideed on Joosepi arvates puhas jamps. Kuid nüüd tundub, et natuke oli sellest nutmisest ikka kasu kah, sest juba järgmisel päeval otsis Joosep välja oma mõõdulindi ja kukkus kööki mõõtma. Ma sain koheselt aru, et tegeleb meie köögimööbli visandamisega ja kuna Joosepi üks paljudest hobidest on ka joonestamine, siis enam-vähem ühiselt panimegi köögi üldplaani paika. Või noh mina ütlesin, et mida ja kuhu ma täpselt sooviksin. Minu soovideks oli näiteks, et kindlasti osad ülemised kapiuksed oleksid klaasiga. Et oleks üks ühtlane täispikk tööpind (praegu lõppeb tööpind enne akend ära ja siis on peaaegu maast laeni kõrguv kapp, mis iseenesest on praktiline, kuid piirab päevavalguse langemist tööpinnale). No ja loomulikult oli minu sooviks ka kollane mööbel, aga see soov on tegelikult mul hetkel väga muutlik ja on täiesti võimalik, et lõpptulemusel on mul hoopiski punane, lilla või lihtsalt tumeda peitsiga üle võõbatud mööbel. No saa siis nendest naistest ja nende soovidest aru, eksole. Tahtmised ja soovid muutuvad kiiremini kui Eestimaa ilm.
Hetkel on joonestustelt puudu päris palju elemente, nagu näiteks praeahi, käterätikuhoidja (sest me pole veel kompromissini jõudnud, et kuhu ja mis kujul see võiks kööki sobituda) ja riiulid, mis peaksid olema kõige vasakumal pool, tööpinna all. Ma mõtlesin sinna need nunnud punutud korvikesed panna, millel on linasest riideäärised. Jajaah, ma tean, et see on mingi moeröögatus ja iga teine sisekujundaja läheb vaikselt närvi, kui kuskil kodudes neid korvikesi jälle kohtavad ja soovitavad inimestel antud korvihullusest juba ükskord ometigi üle saada ja uusi lahendusi leida. Aga mina küll ei leia, et peaks ilmtingimata otsima toimivale ja sobivale sisustuselemendile uut lahendust ainuüksi sellepärast, et see ajab kedagi juba oksele. Ja ma ei leia ka, et mu kodu peaks olema mingi viimase moeröögatuse järgi kujundatud, vaid oluline on, et me ise end selles hästi ja koduselt tunneksime. Ühesõnaga, nagu te vist juba isegi aru saite, siis minu meelest need korvikesed lisavad elamisse hubasust, aga mulle tundub, et Joosep on sisekujundajatega ühes mestis, sest ta ei teinud meie köögimööbli visandisse riiuleid koos korvikestega, sest ta ütles, et tema mingit korvi jerundaad ei soovi. Aga no küll me veel jõuame nendest korvikestest rääkida :D
Mnjah, no ega mul rohkem, peale nende joonestuste, midagi enamat lisada polegi. Meil on ainult nüüd suur dilemma, et mis värvi seinad võiksid tulla ja kraanikauss tuleb graniidist ja kindlasti mitte hall, nagu praegusel joonestusel on. Igatahes...kui teil on soovitusi, mõtteid või niisama tahate arvamust avaldada joonestuste kohta, siis andke tuld.
 


 

CONVERSATION

14 kommentaari:

  1. Mis programmiga need joonised tehtud on, kui küsida tohib? :D Ja väga ilus köök oleks selline, kuigi mu vaieldamatu lemmik on ikkagi kreemikas valge+puit! :p

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Trimble SketchUp + IRender nXt. Mõlemad on teatud variandis tasuta saadaval.
      http://www.sketchup.com/download
      http://forum.irendernxt.com/

      Kustuta
  2. Äkki võiks alumiste kappide asemel olla suured sahtlid? Meil on neli sahtlit kapi as

    VastaKustuta
  3. Jäi poolikuks. Meil on neli sahtlit kapi asemel. Palju praktilisem. Kraanikausi kohal ei paista ka nõudekappi. Kõik uksed-sahtlid võiksid vaikselt sulguda.

    VastaKustuta
  4. Jaah, see on hea mõte.
    Joosep tegi eile veel paar uuendust (lisas praeahju) ja selle alla sahtli. Kui ta suvatseb mingi aeg need pildid oma blogisse üles laadida, siis šeerin linki ka.

    VastaKustuta
  5. kindlasti alla eelkõige sahtlid, need on nii palju mugavamad kui riiulid!

    VastaKustuta
  6. See on muidugi maitseasi aga mulle meeldiks kui köögimööbel oleks ka "kraanikausi" ja "pliidi" vahel. Esiteks kuna see annaks jurde kaks nurgakappi kuhu saaks panna keerlevad riiulid, nii mugav hoiustada seal kõiksugused konteinerid ja kausid jne. Need keerlevad riiulid nurgakappides on väga mahukad! Teiseks eelistan, et kraanikausi kõrval (mõlemal pool seda) oleks tööpind, kus saan vajadusel pesematanõud koguda ja hiljem (nt peale pidu) pestud asetada.
    Mulle ei meeldiks kui pliit (elektriline siis) oleks seina ääres, lisa küürimine on minu jaoks needus :P Kindlasti kapp pliidi üleval peaks olema mitte nii sügav kui teised ja selle all venitlatsioon.
    Kindlasti minu köögis poleks avatuid riiuleid, mul kunagi olid ja jube töötu... esiteks asjadele, mis seal olid kogunes "rasv" ja niiskus ning seejärel tolm. Nüüd jääb mulje nagu ma jube laisk koristaja aga tegelt kõigest mugav.
    Samuti klaasiga kapp seinal oleks mul võimalikult kaugel elektrilisest pliidist.
    Mulle meeldib kui tehnika on nö köögimööbli sisse ehitatud, see natuke kallim aga ilusam ka :)
    Edu sulle!

    VastaKustuta
  7. Meil tuleb ka integreeritud pliit ja ahi ka vist. Ma usun, et kui päris tegemiseks läheb, siis tuleb veel päris mitu muudatust sisse ja hetkel olen püüdnud Joosepile sahtlite mugavust selgitada ning meil kraanikaussi ei saa väga nihutada antud plaanis, kuid plaanime kraanikausi kohale kindlasti nõudekuivatuskapi paigaldada. Aga tänud väärt mõtete eest, eriti see, et klaasiga kappe ei paigutaks pliidi lähedale. ;)

    Ma šeerin siia Joosepi blogi linki, kuhu laadis uuendatud versiooni meie köögist, isegi üks sahtel on juurde tulnud. :D

    http://majandusjavabadus.blogspot.com.ee/2016/07/kook.html

    VastaKustuta
  8. Mina paneks mõlemad pliidid ühele poolele ja need kõige seinapoolsemad kapi uksed võiksid teistpidi lahti käia (seina poole siis), endal mugavam. Või siis tõesti kasutada sahtleid. Sahtlitega on see mugavus, et saad asjad kege vaevaga kätte ja ei pea pooled asjad väljatõstma.

    Endale tahaks midagi sellist teha: http://tulekolle.ee/wp-content/uploads/2014/07/Tartu-ahi+pliit-012.jpg ja nende kohale kubu.
    pead hoolega ka järgi mõtlema, kas on mugav kui elektripliit on keset töötasapinda. Seda on tunda, siis kui teed midagi sellist süüa, kus kulub palju nõusid (ei pruugi ära mahtuda või nt mässad taignaga.
    Need muidugi ainult minu soovitused ei midagi enamat. :D Peaasi et teil endil olek mugav.

    VastaKustuta
  9. Aga pliidi kohale kubu? Lihtsalt sõbralik soovitus :)

    Muidu väga lahe uus köök ja see kollane on kena toon!

    Ja korvidega on see teema, et need koguvad jubedalt tolmu, sahtlid on lihtsalt niiii palju praktilisemad. Nojah, seda korvisisest riiet saab pesta, aga linane ja puuvill teatavasti tõmbavad pesus kokku :P

    VastaKustuta
  10. Ma ei tea, kas anonüümne kommentaar enne tuli läbi, aga proovin uuesti :)

    Kas teil kööki kubu ei tulegi? Lihtsalt üks asi, mille peale peaks ehk mõtlema.

    Korvid on küll armsad (mulle endale meeldivad ja mõned on asjade hoidmiseks), aga köögis või vannitoas näiteks seepärast väga ebapraktilised, et koguvad väga hästi tolmu! Muidugi saab seda korvi sees olevat linast/puuvillast kangast pesta, aga need materjalid teadupärast tõmbuvad pesus kokku :P
    Suured mõnusad sahtlid on igal juhul köögis väga head! Paremad kindlasti, kui kapp - ei pea küürutama ja kuskilt kapi põhjast taganurgast asju otsima :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, sahtlid on head aga ühtlasi seavad kohe ka mõõdupiirangud. Sahtlisse saab panna teatud mõõdus asju ja väga palju pisiasju meil ei ole. Lõpuks on ikkagi kastrulid, pannid, mikser, köögikombain jne asjad, mida sahtlisse ei paneks. Sahtlis on eelkõige söögiriistad ja natuke pisielektroonikat. Arvan, et neljast tavalisest ja ühest suurest sahtlist võiks täitsa piisata.
      Kubu peaks tulema aga selles osas on veel variandid lahtised.

      Kustuta
    2. Oleneb sahtlist :)
      Minu köögis on haudepott, suuremad ja väiksemad potid kapis. No veidi tüütu on näiteks seda rasked haudepotti sealt alumise kapiriiuli pealt välja kangutada (teised asjad peab eest ära tõstma). Panne hoian üldse ahjus.
      Ema köögis on suur köögisaar ja pliit seal peal ja pliidi all on suured sahtlid, kus potid-pannid :) Ääretult mugav!

      Aga eks ikka igaühele oma ja nii ruum kui eelarve seavad piirid. Hästi läbimõeldud köök on kodu süda :)
      Edu teile sellega ja lõpptulemusest ootan pilte.

      Kustuta

Back
to top