Uudne arbuusi serveerimisvõte

Minu aasta üks kõige lemmikumaid hooaegu ongi lõpuks käes, või no tegelikult on see hooaeg juba mõnda aega kestnud- see on arbuusi, herneste, murelite, maasikate ja kõiksugu muu värske kraami hooaeg. Kui saaks, siis ma sööksin herneid ja arbuuse aastaringselt. Üks tuttav rääkis mulle, et kunagi elanud Tallinnas üks naine, kes kasvatas aastaringselt arbuuse oma enese paneelika rõdul. Mitte küll hobikorras või rahateenimise eesmärgil, vaid naisel olevat olnud neerudega mingisugune kammajaa ja siis arbuus on ju teadatuntud "veepomm", mis suurepäraselt puhastab ja filtreerib neerusid. Mul võiks ka selline rõdu olla...arbuusi- ja hernerõdu. Istuksin seal oma mugavas tugitoolis ja blogimise vahepeal krõmpsutaksin herneid. Mnjah, aga mis me siin räägime, mul pole tavalist rõdugi, rääkimata arbuuside ja hernestega rõdust. :D
Käisin emaga paar päeva tagasi poes ja silmasime seal ka suuri ja võimsaid arbuuse, mis panid kohe neelud käima, aga me ei hakanud neid ise tarima, vaid milleks mul mees on, eksole. Andsin siis Joosepile korralduse arbuusid poest koju vedada- üks emale ja teine meile. Õhtul, kui Joosep arbuusiga koju jõudis, siis need suuremad neelud olid juba üle läinud ja nii see arbuus seisis meil niisama päevakese köögi kapi peal. Kuid järgmise päeva hilisõhtul, kui ma olin end diivanile sisse seadnud nagu tõeline kuninga kass ja blogisin, meenus mulle ühtäkki, et oo, meil on ju arbuusi.No ja milleks on meil siis elukaaslased, abikaasad, boyfriendid/girlfriendid, korterikaaslased, sõbrad jne, kes vajadusel ulataksid meile oma abistava käe. Tegin minagi siis nunnu näo pähe ja edastasin Joosepile oma soovi, et kui ta peaks kunagi köögi poole liikuma, et olgu nii armas ja lõigaku mulle arbuusist üks viilakas. Lisasin veel, et ärgu mulle ainult sellist viilu lõigaku, mille tulemusel ma olen pärast silmini ja kõrvuni arbuusimahalaga koos. Kuna ma oma arbuusitellimusega tuletasin talle ka ühtlasi meelde, et meil on köögis kapi peal selline imemaitsev rohttaim, siis suundus kohemaid asja kallale. Korra köögist hõikas ja küsis, kas ma tahaksin, et ta eemaldaks arbuusilt ühtlasi ka juba koore ja no mis mul saaks sellise teeninduse vastu olla, eksole. Ma juba kujutasin ette, kuidas lõikab mahlase viilaka mulle (vb isegi kaks), eemaldab koore ja tükeldab suupärasteks tükkideks ja mulle jääks seejuures ainult söömise ja nautimise vaev. Peale mõningast askeldamist ja tohkendamist köögis, tuli Joosep koos serveeritud arbuusiga ja oli enesega ülimalt rahul ja sõnas: "Kallis, Sul on nüüd väga hea ja mugav seda arbuusi süüa!" Ja ulatas mulle vot sellise lahmaka või oleks õigem öelda mahlaka või mahlaka lahmaka... :D
 
 
 
Kusjuures ma isegi ei ole päris kindel, kas trollis mind sihilikult või ta tõepoolest arvas, et mul on sellist maakera suurust lahmakat hea ja mugav järada. Ma kusjuures täitsa proovisin seda sellisel kujul süüa, aga no ausalt, peale paari ampsu nägin ma välja nagu ma oleksin endale vabatahtlikult arbuusi näkku hõõrunud ja arbuusimahl ulatus lõuaotsast kuni küünarnukkideni. Nähes, et ma olen ikka täitsa laps mis laps ja ülimalt saamatu selle steigi suuruse tükiga, otsustas ta mu peale halastada ja lõikus selle lahmaka suupärasteks tükkideks.

CONVERSATION

5 kommentaari:

 1. Järgmine kord Joosep pakub Sinule toidu aasiamoodi,keedetud herned võiga ja poolküpsad keedumunad, aasiamoodi loomalikult süüakse pulkadega. Esko

  VastaKustuta
 2. Mulle on kahjuks varem nii mõnelgi korral jäänud mulje, et Su Joosep on üsna kiusliku loomuga.. :/ Isiklikult sellist käitumist ei kannataks aga kui Sulle sobib ja võtad neid asju huumoriga, siis on hästi!

  VastaKustuta
 3. Meie lõikame arbuusi tavaliselt pooleks ja sööme siis koore sees supilusikaga. Nii jääb nägu puhtaks ja tulevad täpselt parajad ampsud :D

  VastaKustuta
 4. Ehh, ma arvan, et kui ta mulle aegajalt selliseid Tootsilikke vimpkasid ei viskaks, siis oleks mu argipäev palju igavam. :)

  PS. Ma arvan, et minu kõige paremate sõprade seltskonnas Sa saaksid siis vist krambid, kui näeksid ja kuuleksid, mismoodi nad mulle kogu aeg branki teevad. Ma ei tea jah, mul on naljakas. :D

  VastaKustuta
 5. hahahahahahahahahaha
  M.

  VastaKustuta

Back
to top