Ma tahan endale ka sellist last

Viimasel ajal on nende võõraste lastega mingisugused armsalt naljakad olukorrad. Näiteks ümbruskonna maja lapsed mängivad õues mängu nimega "Kai, Joosep, Janet ja Python". Jagavad kõik kenasti rollid ära, et kes keegi on ja siis hakkab tuppa kostuma kõiksugu käsklusi ja hõikeid. Nagu näiteks "Joosep, tule kohe siia!", "Janet, fuh! Mine koht!" või siis lihtsalt vahepeal kutsuvad üksteist korrale öeldes a la "Eiii, Sina pidid ju Janet olema ja mina Kai...". Ja kui parasjagu ei mängita n-ö meid, siis on olnud selliseid hetki, kus ma lihtsalt istun grilliplatsil ja lapsed toovad mulle kordamööda lilli ja marju, mis nad ümbruskonna lähistelt heinamaalt ja põõsastelt kokku korjavad. Ja mitte ainult need majalapsed, kes aastaringselt siin elavad, vaid isegi need lapsed, kes on lihtsalt siia suveks vanavanematele külla sõitnud. Üks hästi armas hetk oli möödunud nädalal see, kui kõrvaltrepikojas elava naabri lapselaps, pisikene 3-aastane Jete tuli esimest korda minuga suhtlema ja lausus: "Kai!? Ma tõin Sulle lilli!" Pisikene Jete ei saa  muidugi veel aru, et ma ei näe, aga teised kohe olid kõrval agaralt seletamas, et kuidas peab mulle lilli ja marju andma (no et peo peale, sest Kai ise ei näe võtta) ja nii sai Jete mulle kenasti lilled pihku antud, milleks oli imepisikene kõrreliste kimbukene. Sama pehme nagu ta ise. :)
Pole ka need hetked harvad, kui ma keset õueala seisma jään ja siis hüppab mulle ootamatult naabri Martha sülle ja kukub kallistama. Olen saanud ka musisid ja armastusavaldusi. No ja näiteks, kui ma tahaksin korterist vaikselt ja märkamatult välja hiilida ja vehkat teha, siis seda juba nii naljalt ei juhtu, sest erilist vahet pole, kas me oleme Janetiga just parasjagu kuskile minemas või oleme tulemas, siis õuealale jõudes hõikab keegi lastest ikka "Kaiiii ja Janeeet!!!" ja piiravad mu ümber. :) Ühesõnaga lapsed on toredad ja tore on neid väänikuid vaadata ja mõelda, et ka mina olen neile kuidagi lähedaseks ja armsaks saanud.
Nii...ja kui lastest edasi rääkida, siis ma olen varasemalt jaganud siin oma sõbranna Maaru poja vahvaid ütlemisi ja nüüd tahaks seda jälle teha. Maaru pikutas koos pojaga ja siis ühtäkki teatab poiss: "Emme, Sa peaksid midagi oma kulmudega ette võtma!"
"Mis mõttes? Mis neil viga siis on?" päris Maaru pojalt, mille peale poiss vastas: "Need näevad välja nagu vanad hambaharjad..."
Ehee, mina ei tea kust lapsed selliseid vahvaid ütlusi võtavad või kust neid genereerivad, aga ega mul on sellest suht poogen, aga lihtsalt ma tahaksin ka endale kasvõi ühte sellist väikest präänikut, kes vaataks mulle oma siiraste ja suurte silmadega otsa ja ütleks, et  mu jalad on karvased nagu kääbik Bilbol ja mu kulmud näevad välja nagu vanad kulunud hambaharjad. :D
Mida toredat on teie lapsed teile öelnud?

CONVERSATION

8 kommentaari:

  1. 3A poja: emme su pepu on liiga suur!
    Mina: miks sa arvan nii?
    Poja: see ei mahu trussikutesse ju.
    😂😂😂
    stringide kandja lõbu😆

    VastaKustuta
  2. Haha, ma panin praegu hea kajaka maha. :D

    VastaKustuta
  3. Hahaa, vanad hambaharjad! :D :D

    Ma ei leia kahjuks üles, kus mul lapsesuu naljad kirjas on, aga meeles on näiteks see, kus laps imetles pikalt, kuidas juukseid kammin ja siis kiitis: "Emme, sul on nii ilusad juuksed, sa oled nendega natuke koera moodi."

    VastaKustuta
  4. Hah, nad on ikka nii vahvad. :D Aga Sina otsi kindlasti oma lapsesuu ütlused üles ja jaga meiega ka paremaid palasid. ;)

    VastaKustuta
  5. Laps õppis issi nime ütlema ja emme oli ikka emme. Pika uurimise peale hakkas itsitama ja "emme muu (lehm)", "emme tool" ja muid selgeid sõnu pakkuma õige nime asemel. Peale minu emotsiooni tuli lõkerdav naer ja uus pakkumine.

    Praegu on issi Gemmo ja emme Gamme.

    VastaKustuta
  6. "Mu suure varba sisemise poole nurgad on valusad" 6 aastane Liis

    VastaKustuta
  7. Minu 3 aastane ütles katkisõidetud tigude kohta, et helista issile, tigule peab plaastri panema, tal on ai ai. Õhtul tahtis tee peale vaatama minna, kas see issi ikka pani plaastri, ütlesin et pani ja teod läksid juba koju ära. Siis jäi rahule 😀

    VastaKustuta
  8. Minu 4a poeg kunagi, kes peale õueskäiku oli sukapüksteväel, patsutas oma sukapükste eespoolt ja teatas:"emme, vaata kui suur mägi mul siin on." Sõnatu emme ei osanud mitte midagi öelda. :)

    VastaKustuta

Back
to top