Palju ma siis sentimeetreid kah kaotasin

Kes vähegi mäletab ja on mu blogi püsilugeja, siis ma lubasin anda ülevaate oma trenni- ja toitumistulemustest. Seda just sentimeetrite kohapealt. Praeguseks ajaks pole ma oma varbaid üle spordisaali ukse tõstnud juba kaks kuud ja ei, mitte laiskusest, vaid mais ei klappinud meil Riinaga ajad- mina käisin koolitustel ja Riina tööl. Juuni-juuli-augusti suhtes otsustasime, et ei lähegi spordisaali, sest suvel on juba niigi palju liikumist ja toimetamisi.
Aga enne, kui ma avalikustan oma enne/pärast tulemused sentimeetrites, siis värskendaks korraks mälu. Ma alustasin trenni ja tervislikuma toitumisega täpselt selle aasta 1. veebruaril, kus ma jätsin oma toidusedelist välja kõik nisujahutooted (sai, pastad, küpsised, koogid), suhkur (kommid, shokolaad, magusad müslid / hommikuhelbed), halvad rasvad (näiteks kartulikrõpsud) ja alkohol. Kui alguses olin ma vääga pedantlik ja korralik ning isegi ei hinganud nende eelpool nimetatud toitainete poole, siis tänase seisuga olen ma ikka aegajalt ühe või teise ainega patustanud (nt nisujahu, küpsised, shokolaad). Saja protsendiliselt olen ma tõesti vältinud ainult kartulikrõpse, kiirtoitu, ja alkoholi. Selle üle olen ma eriti uhke! Ma arvan, et kuna olen super tubli olnud, siis olen selle igati ära teeninud ja vahest võin oma meeli ja vaimu poputada tükikese shoksiga. Näiteks praegu blogimise kõrvale joon samuti viljakohvi ja söön Tõmmu komme. :D
Aga olgu... Kuidas need ameeriklased ütlevadki "cut the crapp" ja ma ei hoia enam pinget. Siin siis tulemused!
Algkaal: 56,4kg.
Hetke kaal: 49,8kg.
Kaotust kilodes: 6,6kg.
Reie ümbermõõt enne 55cm ja nüüd täpselt pool meetrit ehk 50cm, seega kaotust 5cm. Puusad enne 94cm ja nüüd 89cm. Käsivars enne 28cm ja nüüd 26,5cm. Rinnaümbermõõt oli enne 95cm ja nüüd 91,5cm, niuks. See ongi trenni ja toitumise juures kõige kurvem pool. :D Aga nüüd minu keha puhul kõige probleemsema kohani ehk keskkoht ja alakõht. Või noh keskkoht pole kunagi eriline probleem olnud, aga just alakõht on olnud minu see kõige suurem valupunkt alates sellest hetkest, kui ma siia ilma sündisin või endast kui inimesest sain teadlikuks. Ausalt ka, sellele üleliigsele rasvale kohe meeldib campida mu alakõhul. Igatahes keskkoht oli enne 74,5cm ja nüüd paramparampaa 67cm. Tark internet ütles, et keskkoht asub inimesel vaagnaluu kõige kõrgema haripunkti ja alumise roide vahepealses osas. Alakõhu ümbermõõtmist teostasin nii, et asetasin mõõdulindi enam-vähem naba alla ja mõõtsin siis koos peki ja sangadega oma vöökoha polstri ära, milleks oli 74cm, enne oli 79cm. Ma kiirelt arvutasin kokku oma kaotatud sentimeetrid ja kui ma nüüd näpukat ei teinud, siis olen poole aasta tulemusega kaotanud 26,5cm ja 6,6kg. 
Hoolimata ilusatest numbritest, siis oma alakõhupekist pole ma ikka lõplikult lahti saanud ja vihun siin peaaegu iga õhtu kõhulihaseid teha. Tunnen kohutavalt puudust ühest trenakast, mis sai jõusaalis mu lemmikuks, see treenis nii alaselga kui kõhtu. See oli umbes midagi sellist, et istusid ja siis raskus oli seljas ja pidid ette kummarduma. Mnjah, pole vist kõige parem seletus. :D
Ja selle trenni ja toitumisega ma ei alustanud sellepärast, et ma peaksin end kohutavalt paksuks inimeseks, kaugelt sellest. Ma olen tegelikult peale vaadates mingisugune miniinimene, aga ega trenni jaoks ei peagi olema otseselt paks ja oma voltide vahele ära uppuma. Minusuguseid tüüpe kutsutakse skinni fättideks. Ehk et välimuselt annad saleda inimese mõõdud ja välimuse välja küll, kuid teatud kehapiirkonnad ei kannata päevavalgustki, sest rasv on kogunenud ühte teatud punkti- minu puhul siis alakõhule. Mul pole never olnud lamedat kõhtu ja ega ma ei purgi ka täiesti pesulaua kõhu poole, aga Tartus elades hakkas alakõht kuidagi punduma ja oli minule katsudes ebameeldivalt paisunud ja lödev. Kuigi tihtipeale katsudes tunduvadki asjad palju koledamad ja hullemad, vähemalt minu arvates. No ja meil oli ka Joosepiga kokkulepe, et kui ma muutun tema meelest suts siit-sealt paksuks või vajaksin trenni, et siis ütleks mulle silmapilkselt ja seda ta ka tegi. Naljakas oli see, et kuigi olime selle eelnevalt sõbralikult omavahel kokku leppinud, et ütleks, siis sel momendil, kui tuligi selle uudisega lagedale, siis ma solvusin täiega ära.Olin nagu õnnetu paks lehm, kes vitsutas heina ja mõtles, et ahah, või et tema peab mind paksuks... Õnneks sain ma sellest draamatsemisest ja solvumisest kiiresti üle ja asusingi trennikaaslast otsima ja siin ma nüüd siis oma tulemustega olengi. Ei saaks rohkem rahul ollagi. Joosep on ka mitu korda kiitnud, et mu kõht näeb ilus välja ja et olen heas vormis. Ma tegin talle isegi plankingus pähe. :D Minu uus rekord on 3:36, Joosep tegi 3 mintsa, kuigi oleks arvatavasti kauemgi suutnud, aga 3 mintsa oli tema eesmärk.  
Kuidas teil oma eesmärkidega lood on? Või trenni, toitumise ja tulemustega? Või jagage hoopis oma motivatsioonipuudust ja nõrkushetki või soovitusi kuidas nendest hoiduda. ;)

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Võtsin end kokku ja tegin ära. 4 minutit. Beat that :P
    M.

    VastaKustuta
  2. Hah, päris hea tulemus, aga mitte ületamatu. Hakkan siis uut rekordit sihtima. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aiii, jään huviga ootama ;)
      M.

      Kustuta
  3. Hei Kai

    Rääkides sellest alakõhule jäävast rasvast siis ära põe sellepärast :)
    Paraku on see kehaosa kuhu rasv ladestubki ja seda kõigil inimestel ning see on ka viimane koht kust rasv kaob,et su sihti õigena hoida siis sellest lahti saamiseks ei ole mõtet paugutada neid kosmilisi numbreid kõhulihaste harjutusi,sest sellega treenid sa kõhulihaseid mitte ei kaota rasva.Kõhurasvast vabanemiseks on vaja langetada keharasva protsenti ning selle saavutad ja tervisliku toitumise,rohke vee ja rohke liikumisega.. ja see on pikaajaline protsess aga kogu seda aega väärt :)
    Niiet hoia siht kõrgel ja rüga edasi, you're doing a great job ! ;)

    VastaKustuta

Back
to top