Eks suurimat tugevust näitabki see, kuidas suhtutakse endast nõrgematesse...

Sattusin täiesti puhtjuhuslikult newsfeedil selle Tippmodelli Gerili Narusing vägitegude peale, kus Facebooki kommuunis "Märgatud Tartus" postitati musta värvi Alfa Romeost pilt, mis oli pargitud invaliidi parkimiskohale ja väidetavalt sõidabki selle sama mašiinaga too näitsik. Delfi esimese uudise kohta saate lugeda siit ja Buduaari uudisnupuke koos Gerili blogipostituse lingi ja kommentaaridega siit.
Kuigi ma ise olen pime ja poliitkorrektselt väljendades oman ma ju nägemispuuet ja olen ka seetõttu justkui invaliid, siis isiklikult ma ei tunne ega pea end invaliidiks või sandiks ja seetõttu ei läinud ma ka puhevile, et jessas küll, on alles peast hele tibi, et julges nagu püha lehm invaplatsile parkida. Kuid mind häiris hoopis rohkem ja ajas harja punaseks selle näitsiku vastus. Gerili pröökas "Märgatud Tartu" kommuunis lugejatele: "Mind ei tule ükski netikommentaator õpetama, kuhu parkida. Pargin edaspidigi nii, kui vaja ruttu ära käia. Teie arvamus on ühest kõrvast sisse, teisest välja!"
Ookeii, sellega demonstreeris see neiu  mulle oma madalalaubalisust,taktitundetust, ülbust, üleolevust, enesekesksust jms. Ma ei eeldagi, et täisväärtuslik ja terve inimene, kellel on jalad-käed küljes, peaks igal sammul mõtlema ja panema end puudega inimese olukorda. Kuid, kui ta satub antud olukorraga silmitsi, kus ta reaalselt näeb ja saab aru, et miskine lahendus on mõeldud ja tehtud puudega inimeste ligipääsetavuse ja iseseisva tegutsemise jaoks või elukvaliteedi tõstmiseks, siis Sa ei ole ju ometigi nii taun, et lihtsalt lähed ja hõivad ilma mingisuguste süümepiinateta invaliidi parkimiskoha ja oled selle üle veel uhke ka...?! Lihtsalt sellepärast, et Sul on mugav kiiresti ja lähedal ära lipata. Usu mind, piiratud liikumisvõimega inimesel oleks ka vääga mugav invaplatsile oma auto parkida, kui mingi hälvik poleks oma "traktori" sinna ette parkinud. Samamoodi nagu need invavetsud, mida paarikesed armastavad tihtipeale kasutada seksimiseks... Samal ajal, kui tuvikesed oma vajadusi invavetsus rahuldavad, passib pime või ratastoolikas oma hädaga (ja ei, mitte seksihädaga) kannatlikult, jalad ristis,ukse taga.  
Nüüdseks on muidugi Gerili ise ka oma blogis sõna võtnud ja nüüd selgus, et tema ei ole autoomanik, kuid aegajalt sõidab ja poosetab selle taustal küll, aga tema ei sõitnud ega parkinud invaplatsile. Minu jaoks on kogu tema jutt lihtsalt üks veiderdamine ja pullikakast välja rabelemine, sest sai ikka paraja sitaga hakkama. Eriti, kui arvestame, et aina enam ja enam seistakse erivajadustega ja puudega inimeste õiguste eest ja kui keegi ajudebiilik lihtsalt mõtlematult lahmib seda, mida sülg suhu toob, siis ei mõju see ka tema modellikarjäärile hästi. Kogu see kamarajura, meedia kiskus ta alatusse skandaali ja inimesed tahavad talle kätte maksta ja blabla. Täielik lapse jutt, selle veiderdamise asemel oleks võinud lihtsalt vabandada ja ongi kõik. Ja mis õigustus see veel on, et lugejad olid päris kurjad ja sellepärast tuligi neile vastu lahmida. Minu meelest võiks just siis väärikuse ja rahu säilitada, aga no eks näis mis sellest tibist saab. Üks tuttav ütles minu arvates väga hästi ja tabavalt "Minu jaoks väärib siin tähelepanu lause "reeglid ongi rikkumiseks!". See neiu õigustab seega nii varastamist kui nt tapmist. Loodetavasti ei tagane ta oma sõnadest ka siis, kui reegleid tema suhtes rikutakse- näiteks varastatakse miskit talle kuuluvat või naaber tema ukse maha saeb või siis hoopis tema ukse kinni naelutab, nii et ta ei saa oma elukohta sissenii nagu ratastooliga juht ei saa oma kinnipargitud autosse kitsamal parkimiskohas parkides. Pole midagi hullemat kui kahepalgelisus- mina reegleid täitma ei pea, aga minu suhtes reegleid täidetagu."

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top