Nostalgia

Täna sain ma täiega oma nostalgialaksu kätte ja seda tänu ETV 2-le. Mul mängis telekas lihtsalt taustaks, kui ühel hetkel äkki algas üks lapsepõlvest tuttav heli ning ekraanile tuli Telepoiss, kes lehvitas mulle ja lastele , millega siis andis märku, et aeg on lastesaadete jaoks ning siis hakkas selline laul: tili-tili, tili-tili, tili-tili-tili-tiliton, nagu pöialpoisse, meidki seitse on...tili-tili, tili-tili, pesamuna Hellik, teadlane Tarkur (kahjuks enam ei mäleta mismoodi sõnad jätkuvad). See siis minu lapsepõlvest pärit saade ja olin tegelikult suhteliselt üllatunud, et sellist "kuldvara" tänapäeval veel näidatakse, aga näe täitsa näitavad ja nii ma siis istusin diivanil, tühi pilk suunatud ekraanile, kõrvu paitamas nii palju mälestusi täis helid ja laulud ning näos totakas naeratus... :)
Hiljem tuli ka hilisema aja multifilme, millel näiteks ühel oli väga õpetlik sisu lapsele teemal, kuidas raha hoida, koguda ja mitte kulutada tühja-tähja peale, vaid pigem koguda mõne suure asja tarbeks ning siis tuli Lastetuba, kus ka meie Janetiga eelmise aasta maikuus käisime. Meenutuseks siin link:
http://etv2.err.ee/videod/lastetuba/c6f97e57-66f6-48ba-a292-7fc894264b58Tänases lastetoas olid vahvad küsimused, millele üritas vastuseid anda krokodill Timmu ja kuna need ajasid mind naerma, siis äkki on Teile ka naljakad.
Küsimus 1:
Miks on elevandi silmad punased?
Vastus:
Et ta saaks end kirsipuu otsa ära peita.
Küsimus 2:
Kuidas elevant sinna kirsipuu otsa sai?
Vastus:
Ronis.
Küsimus 3:
Mismoodi elevant puu otsast alla saab?
Langeb sügisel koos langevate lehtedega.
Ja siis kui elevant on lõpuks puu otsast alla langenud, siis on aeg tuppa minna ja siit tuleb viimane küsimus: kuidas Sa tead, et elevant on külmkapis? Kui arvad või pakud, et teed külmkapiukse lahti ja vaatad, siis see vastus on vale ja kui ütled, et Sa ei peagi külmkapiust lahti tegema, et vaadata, sest elevant on nii suur ja sellest tulenevalt elevant ei mahugi sinna või et uks ei mahu kinni, siis ka see on täiesti vale vastus. Tegelikult on õige vastus palju lihtsam...Õige vastus on: Elevandi sussid on ju külmkapi ees...on ju lihtne!
See oli siis tänane lapsesuu ja vahel tulebki enda seest see lapsemeelsus üles otsida, valla lasta ja näha maailma vähe rõõmsamalt ja värvilisemalt.
Kuna vaikselt on lähenemas kevad ja ma olen üpriski veendunud, et suuri külmakraade enam ei tule, siis on kõikidele koeraomanikele välja pakkuda paar uut sõnakasutust koera kohta, kes ajab talve karva maha. Mina ise olen kasutanud sõna "karvaplahvatus", sest kui koeral on karv lahti, siis on terve elamine karvu täis: vaip, riided, nõud, toit, suu, nina, kapid, õhk...ühesõnaga on toimunud suuremat sorti plahvatus ja täna kuulsin veelgi lahedamat ütlust ning nimelt "koer hargneb", ehk et kasukas on lahti ja hargneb seljast maha.
Mismoodi Teie oma koera karvavahetust nimetate või kommenteerite ning kas plaanite nendest kahest sõnast ühe kasutusele võtta?

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top