Lahutamatud sõbrad

Parampampampaa! Video sai pühapäeval filmitud, aga kuna juubiduubi ei tee alati koostööd, siis saate videot alles täna näha. Ma pean kohe ette ära hoiatama, et Džännul sel päeval väga tööindu polnud (jättis koju või miskit). Lisaks tekitas talle segadust, et miks Linda telefoniga ümber meie tiirleb. Seega kõike peale ei saanud, mida juhtkoer oskab, aga sebra ja pingi otsimine on peal, vasak- ja parempööre ning enne sõiduteed peatumine said ka kaadrisse. Kuna ukse otsimist ei saanud näidata, siis otsustasin lõpus teile demonstreerida, miks juhtkoeral pole suukorvi, visates oma kinda maha. Teoorias peab juhtkoer selle üles tõstma ja oma peremehele andma või ootama kuni peremees ise hambust selle ära võtab. Kuna minuga ikka ja alati juhtub, siis ma leidsin just sellise koha, kus oli kõnnitee ainus lomp ja just sinna ühte ja ainsasse lompi ma oma kinda ka viskasin. Džännu muidugist vaatas seda kinnast sellise tülpinud  pilguga, et misasja, kas tõesti mina pean hakkama seda kinnast sealt välja õngitsema??? Tema, kes ei armasta vett, märga, niiskust. Kuid lõpuks paari käsu andmist  haaras lompist kinda, raputas selle kuivaks ja jäi ootele, et ma selle nätsaka tema suust ära võtaksin.
Ja seal pingi juures, kus ma olematuid "kärbseid" käega püüdsin, siis seal oli minupoolne viga see, et ma vist andsin esimese käskluse "otsida pink" liiga ebakindlalt. Ühesõnaga see kõik on meil normaalne ja igapäevane, sest sedasi me kahekesi koos otsime ja leiamegi asju, et umbes jõuan kohale ja siis hakkan kobamisi asju otsima. Nii, et ärge pange tähele, kui järgmine kord mingi tüüp (loe: mina) lihtsalt vehib kätega mööda õhku või teie näo ees või katsub teie põlve, sest järelikult olen ma ametis konkreetse asja otsimisega. Kui ma jään ikka korduvalt vehkima ja näete, et paar millimeetrit jääb õigest kohast puudu, no siis võite ikka tulla ja aidata. Aga mis ma oskan siis kokkuvõtteks öelda...üldiselt me liigume ikka sujuvamalt ja oleme rohkem tasemel, aga eks sellistel hetkedel tulebki Murphy kohale ja keerab kõik sinna samma. Ma arvan, et lumisel ajal teeme veel ühe video...veidi sisukama ja rohkemate detailidega.
PS. See värgindus, mis juhtkoeral seljas on, nimetatakse rakmeteks. Rakmed on sellepärast olulised, et siis saab juhtkoer pool sammu pimedast eespool liikuda ja nii on pimedal piisavalt aega reageerimaks koera peatumistele ja pööretele jne. Lisaks läbi rakmete tajume koera kehakeelt, millest on võimalik väga palju asju välja lugeda: kas eemalt läheneb teine koer, kas ja kui konarlik on tee, kas algab trepp üles või alla jmt. Pluss ka see veel, et läbi selle oskavad kaasliiklejad märgata, et tegu on juht- või abikoeraga.

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Jaah, on ju nii armas :D Ta on minu väike päike igas päevas :)

    VastaKustuta
  2. Hei :) Mäletan, kunagi kirjutasid, kuidas pimeda poole pöörduda, oli vist, et koputad õlale või võtad käest. Kas sa ei ehmu, kui oled enda meelest üksi ja äkki keegi sind puudutab? Ma saan südari ka sellest, kui keegi selja tagant äkki tere käratab.

    VastaKustuta
  3. No peab lihtsalt lootma, et ma ei ehmata ja Sulle maksahaaki ei anna :D
    Ei, tegelikult enne puudutust ütle enne "Tere!" ja siis puuduta, sest siis on väiksem tõenäosus, et ehmatan. Kui üldse pole muud rahvast ümber, siis ei pea üldse puudutama :)

    VastaKustuta
  4. Hahaha, see kinnas seal lõpus otse lompi. Kai sa ikka oskad neid pirne toota :D

    VastaKustuta
  5. Mulle väga väga meeldib teie koostöö :)
    Olete mõlemad nii vaffad !

    VastaKustuta

Back
to top