Abielus esimesest silmapilgus

Kuna meil on juba ligi aasta otsa olnud kadunud see Elioni minipult, siis ainuke kanal, mida vaadata saame on TV3. Täpsemalt öeldes ma räägin siin endast, kuna Joosep vaatab omale meelepäraseid ja huvi pakkuvaid saateid netist. Kuid ega ka mina pole päris ära lõigatud teiste telekanalite poolt pakutavatest saadetest. Nimelt, kui kodus (ema pool) käin, siis seal võin lõpmatuseni telekat vahtida ja nii ma sattusingi ühel päeval sellise saate otsa nagu Abielus esimesest silmapilgust. Esmane reaktsioon oli mul tõsine hämming, et omg mis saatega nüüd on live (loe: laivi) lennatud. Ma saan sellest veel aru, kui lähed reality saate kaudu endale kaaslast otsima vms, aga kohe abielluma?! Ei, eks ma mõistan küll, et telemaastikul on vaja järjest rohkem intriige ja enam ei püüa vaatajaid tühipalja suhte kammajaaga. Kuid siis mõtlesin, et tegelikult pole siin kellegil õigus kobiseda. Täiskasvanud inimesed ja ise teavad ja vastutavad oma tegude ja otsuste eest.  
Mina siis juhtusin nägema selle saate II-osa ja rohkem ma pole vaadanud. Mitte, et mind ei huvitaks, aga lihtsalt...mul polegi hetkel väga mingit head põhjendust. Aga eile hakkas Joosep minuga sellest saatest rääkima ja et millised naised seal on ja et üks naine (Liis), kes hakkas seal kohe mingit seksijuttu ajama, et tegi end lihtsalt täiesti odavaks. See olevat umbes sama, et kui naine räägib avameelselt kõik oma seksifantaasiad välja ja igasugu muud salajasemad mõtted, et sel hetkel on see küll mehele põnev ja paeluv, kuid pärast on täpselt selline olukord nagu now what? Sest kõik on juba ju avastatud. Joosep siis seletas, kui ebameeldiv ja vastik oli kuulata antud olukorras selle naise juttu, aga ma ei osanud väga miskit arvata või kaasa rääkida, sest ma polnud ju saadet näinud.
Õhtul aga linkis Joosep mulle saate kolmanda osa ja ühe kommentaari, mis kirjutati saates osalenud Heleni kohta ja ma läksin närvi ära.
"Tere! Tõsiselt närvidele käib Heleni suhtumine, milleks saatesse tulla kui ei tohi ka puudutada? Ma kaaluks saate meeskonna asemel tõsiselt Heleni väljavahetamist uue naise vastu, kes oleks mõistlik. Teised saates olid juba vahekorras, aga see bitch pipardab ja käitub nõmedalt."
 Nagu tõsiselt, kas selle kirja on kirjutanud mingisugune pedereeriv ahv, kes arvabki, et naised on ainult keppimiseks. Et kui inimesed lähevad reality saatesse, kus peavad natuke mängima kodu ja olema suhtes ja rääkima endast jne, siis peab kohe ka voodisse hüppama, eriti veel voodisse sellise inimesega, kes tõmbab end umbe ning ropsib voodi ja toapõranda täis. Ja mis krdi põhjus see veel on, et teised on juba olnud vahekorras. Mis näitaja see veel on? Aga eiii, mingi ahvi meelest on Helen mingisugune pirtsperse, kes vaat lipakas ei lasegi endale taha keerata. Täiesti haige suhtumine. Minu silmis on Helen just kõige väärtuslikum nendest naistest, sest ei allu mingisugusele provokatsioonile ja reality survele, vaid julgeb jääda iseendaks. Kohe näha, et tugeva isiksusega naisterahvas, aga mitte mingisugune arulage lammas. Teised naised jäävad ka kindlasti iseendiks, aga siin ongi see nõme asi, et kui üks eristub millegi poolest teistest rohkem, siis hakatakse kohe nokkima. 
 
Aga kui üldisemalt rääkida paaridest, siis tõesti väga hästi sobivad kokku Juhan ja Liis. Eksperdid tegid küll siin hea matchi, aga ma ei annaks kogu au ekspertidele, sest eks igas paarisuhtes on oluline mõlema inimese paindlikus ja suhtumine kaaslasesse. Ma arvan, et Juhanil ja Liisil sujubki kõik nii hästi, kuna on chillid. Ainukest küsimust tekitab minus see, et kui Juhan on kristlane, et kas tunneb end päriselt ka ekraanil saja protsendiliselt mugavalt, kui filmitakse kuidas ta kanepit tõmbas, kuidas värske abikaasa pajatab kaitsevahendite ja libesti ostmisest ja seda tervele ilmale, kaasa arvatud Juhani koguduseliikmetele.
Kristjani ja Liisa puhul tekkis mul see mõte, et erinevus tõesti rikastab ja kui üks pool suhtest on selline uimasem ja teine outgoing, kelleks antud juhul on praegu Liisa, siis peabki see elavam pool utsitama meest tegutsema jne. Kuid mitte sundimise ja kamandamisega, vaid pigem naiseliku kavaluse ja nunnutamisega. Aga noh, Liisa vist pole seda veel välja jaganud, et see oli ka üks ekspertide lootusi, et Liisa hakkab seda tegema vms. Kolmandas saateosas, kus üks nende erinevusteks oli see, et Kristjan on rohkem kodusem ja Liisa tahaks miskit teha ja korraldada, siis mul tekkis koheselt mõte, et aga leidku kompromiss. Korraldagu näiteks oma ühises kodus vahel nädalavahetusel korteripidusid või selliseid ägedaid teemaõhtuid vms, siis peaks kõik rahul olema. Kristjan saaks kodus olla, Liisa saaksb natuke chillimalt olla ja samas oleks see ühiselt koosveedetud aeg. Hundid söödetud ja lambad terved.
Heleni ja Siimu kohta ma ei oskagi rohkem väga midagi arvata. Okei, ma tunnistan, et see on küll veits awkward, et käest kinni ka ei taha käia, aga samas, kui tõesti Siimu puudutused ja lähenemiskatsed on olnud Heleni jaoks rohkem käperdused, siis ei tundu see käest kinni hoidmine ka enam armas ja lähedust tekitav. Ja ma tõesti ei imestaks, kui asi võibki olla Siimu poolt natuke peale pushitud, sest kui mees joob, siis muutub selliseks lõviks ja mõtleb oma ego mitmekordseks. Ma arvan, et valed inimesed said kokku pandud, sest nagu Helen ütles, siis tahab läbi suhtluse õppida inimest tundma, enne kui suhtes järgmine step ette võetakse, aga Siim tundub selline veits paugutaja tüüp olevat. Naine käes ja nüüd olgu olla- küll hiljem võib-olla jõuab suhelda :D

CONVERSATION

1 kommentaari:

  1. Paljudel mitte kristlastel on eelarvamuslik suhtumine Kristlastesse. Kaitsevahendite ostmine ja neist rääkimine ei ole küll mingi tabu teema mis kristlaste jaoks Pigem on küsimus eripõlvkondade kasvatuses,teadmistes, tavades ja siin pole vahet enam kas kristlane või mitte.

    VastaKustuta

Back
to top