Lapsepõlve magustoit- leivasupp

Mäletan oma lapsepõlvest, et aegajalt tegi ema meile ikka leivasuppi ja mul nagu ei meenuks ühtegi hetke, kus ma oleksin selle üle pirtsutanud. Ise pole ma kunagi leivasuppi teinud, kuid kuna ma avastasin, et meil on kaks pätsi leiba mingist x-ajast, siis otsustasin proovida leivasupi tegemist. Igaksjuhuks helistasin emale ja kontrollisin üle, kas mul on leivasupi valmistamise protsess ikka õigesti meeles. Kõik oli õige, kui välja arvata see, et leivasupp peab kindlasti sisaldama ka vormileiba, mida mul otseloomulikult ei olnud. Meie sööme enamasti Joosepiga peenleiba. Kuna Joosep oli veel linna peal, siis andsin talle korralduse tuua pool pätsi kõige tavalisemat vormileiba.
Seni kuni saabus minu vormileib, valmistasin ma peenleiva ette supi jaoks, eemaldades koore ja tükeldasin leiva kuubikuteks ( kusjuures, leivakoori ma ära ei visanud, vaid otsustasin, et teen nendest küüslauguleivakesed vms). Kui see oli tehtud, siis lisasin potti vett, et leib saaks liguneda.
Lõpuks saabus ka Joosep koos "poole pätsi" vormileivaga...nimelt selle asemel, et tuua mulle palutud pool pätsi vormileiba, tõi tema kaks vormileiba- üks poolik päts ja teine terve vormileib. Ma ei tea, kes kõik selle leivalaadungi ära sööb...mõtlesin siin isegi vahepeal viia seda tahket leiba mõnele bussijaama pompsile, n-ö vahelduseks vedelale leivale.
Igatahes, kui sai peen- ja vormileib potti vette pandud, siis lülitasin pliidi keskmisele kuumusele, lasin natuke podiseda, maitse järgi lisasin suhkrut ja kui leib oli ühtlaseks massiks keenud, siis tõstsin poti pliidilt ning päris lõpus valasin koormatäie rosinaid sisse. Lapsepõlve leivasupi miinus oligi see, et seal oli krdima vähe rosinaid ja nüüd ma otsustasin, et panen kohe mõnuga neid rosinaid...kõik need ka, mis mul jäi lapsepõlves saamata. Supp tuli imemaitsev ja Joosep ka kiitis. Mina lisasin supi peale ka hapukoort, sest muidu tundub kuidagi vänge, aga Joosep sõi ilma. Mnjah, maitse asi.
Kas teie sööte leivasuppi või on teil mingeid mälestusi selle imeliku magustoiduga?

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Ma ikka sõin kui ema tegi, aga õigupoolest ma ei oskagi nüüd öelda kas see siis maitses mulle või nii väga ikka ei maitsenud ka. Ise pole teinud...ju siis nii väga ei maitsenud :D

    VastaKustuta
  2. Ma pole ka päris täpselt aru saanud, et kas maitseb või mitte. Lemmik pole kunagi olnud, aga kuna viimati sõin leivasuppi vist kooliajal, siis vahelduseks oli täitsa mõnus :D

    VastaKustuta
  3. Piimaga on ka väga hea (nagu mannavaht)

    VastaKustuta
  4. Mmm, ma polegi piimaga proovinud, kuid nüüd kindlasti proovin ära :)

    VastaKustuta
  5. Hapukoorega on parem kui piimaga :P

    VastaKustuta

Back
to top