Õhust on haista lähenevat silmakliiniku külastust

Mnjah, täna hommikul ärkasin sellise ebameeldiva tundega silmas nagu 176 päkapikku taoks kirkadega mu silma sees tunneleid. Alguses mõtlesin, et äkki magasin terve öö lihtsalt ühe külje peal ja nüüd annab see sutsu tunda vms, aga kui köögis toimetasin, siis mingi hetk ikka tajusin, et raisk, vasak silm ikka valutab. Lähemal katsumisel oli selge, et mu silmarõhk ei ole päris okei, sest silmamuna on katsudes kuidagi häästi kõva. See võib praegu teile kõlada rõvedalt või ebameeldivalt, aga kui silmad kinni panna ja õrnalt sõrmeotstega katsuda oma silmi, siis on tunda, et kuidas see rõhk on. Mitte küll nii, et nonii, ma arvan, et mu silmarõhk on hetkel 24, vaid lihtsalt mingi umbkaudse aimduse, et kas rõhk on madal, normis või kõrge.
Arvestades seda eilset ajukääbikutele sarnanevat koosolekutt ja stressi, mis see mulle valmistas, siis pole siin hetkel midagi üllatavat. Koju jõudes oli mul veresuhkur eile ülejäänud päeva üle 20mmol/l (see on vääga kõrge). Ma loodan lihtsalt, et paari päevaga läheb silmarõhk korda, sest kui esmaspäevaks pole see rõhk langenud, siis pean silmakliinikusse helistama ja aja silmakirurgile kirja panema. See omakorda tähendab seda, et suure tõenäosusega ootab mind ees järjekordne silmasisene süst, jipikajeii. Teise variandina silmaop, kui aparaat näitab, et on tekkinud mingisugune ummistus, mis ei lase silmavedelikel normaalselt liikuda. Ma ei tahaks kumbakit, aga kui peab valima, siis võtaks süsti, sest sellega veidi lihtsam, suts ja valmis. Opiga on nii palju jebimist...paki kott, sõida Tallinna, kükita palatis ja oota edasisi instruktsioone, avasta palatikaaslaste "vahvaid" eripärasid. Järgmisel päeval valmistu närveldades opiks ja kui hästi läheb, siis pikutad opisaalis umbes tund ja kuna tehakse arvatavasti kohalik tuimestus, siis kuula, mida kõike nad Su silmaga teevad: "Ulata skalpell. Lõikan silma lahti, anna vatitampoon, vasakul on verejooks. Ulata näpitsad, lükka toru sisse..."
Kusjuures selle silmasisese süstiga meenub mulle kunagine Pealtnägija lugu, kus räägiti, et kuna Haigekassal pole nii palju raha, et originaal ravimit osta silmarõhu alandamiseks, siis kasutatakse analoogi, aga see analoog pole mõeldud silmadele, vaid pärakuvähi tarbeks. Lihtsalt kaks ravimit, mis on mõeldud eriotstarbeks, sisaldavat ühte ja sama toimeainet. Natuke veider mõelda, et see, mis sobib p*rse sobib ka silma.

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Aaww, not nice. Loidan, et saad süstiga hakkama voi veel parem, et silmarõhk taastub iseenesest.

    VastaKustuta
  2. Jeeš, ma panustaksin ka kolmandale variandile :D

    VastaKustuta

Back
to top