Minu filosoof


Joosep on tohutult analüüsiv ja laialt mõtlev inimene, võiks öelda, et lausa filosoofi tunnustega. Seetõttu on Tal päris tihti, või no mis tihti, praktselt iga õhtu, suuri raskusi uinumisega, sest vaja on ju mõelda-mõelda-mõelda. Aga kuidas siis und oodata? Joosep nimelt loeb õhtuseks unejutuks LHV foorumit. Foorum, mis minul ajaks pea valutama, pakub Talle suurt huvi ja kui saab huvitavaid postitusi lugeda, siis saab heade mõtetega uinuda. Kuigi paaril korral on juhtunud ka see äpardus, et kui satub väga põletava teema peale, siis on uni nagu peoga pühitud.

Joosep on sama tundlik une suhtes nagu arvuti, mis on  stand by peal…piisab vaid kergelt hiirt liigutada või klahvi alla vajutada ja juba hakkab arvuti undama. No Ta on umbes samasugune, ainult selle erinevusega, et vaat uuesti stand by või sleepi ei saa Teda nii kergesti panna nagu arvutit.

Ja kui juhtub nii, et LHV foorum on loetud, mõnus unekas peal ja siis äkki miski ajab une pealt ära, siis on asjalood kehvasti. Vahel aitab see, kui ma Ta pead silitan ja silitan nii kaua kuni kuulen, et nohiseb, võtan vaikselt käe ära, kui äkki Joosep pobiseb:“Hästi natukene on veel vaja…“

Kuid teinekord aitab see, kui räägime natuke juttu ja olenemata Tema poolt valitud teemavalikust (majandus, majandus, majandus, programmeerimine, majandus), kõlavad peaaegu kõik Tema laused mulle kui hiina keel, mida ma ei suuda hoomata.

See näeb umbes nii välja: kell on 01:16, mina peaaegu magan, kuid kuulen kuskilt kaugelt kostuvat heli, kuid hetke pärast taipan, et see pole lihtsalt heli, vaid inimene…oi, Joosep räägib…   

Joosep räägib:“Selline probleem oli, et tahtsin Erply API-st küsida kalendri alt task'e ja panin kriteeriumid ka, kahjuks ühe päeva task'e ma nii kui nii ei saanud ja ajakriteeriumiks oli homne kuupäev aga see arvestas kuni homne ja ei olnud kaasa arvatud, ehk siis tänane oli maksimaalne kuupäev ja seega hilisem kontroll, et vaadata homset kuupäeva feilis ja seetõttu ei saanud Messente API-ga sõnumeid välja saata. Kui see viga sai parandatud, siis koheselt töötas rakendus ootuspäraselt.“

Mina vastu pobisedes:“Mhmh.“

„Mis Sa sellest arvad?“ uurib Joosep.

Pobisen unesegaselt:„Sa oled väga tubli!“

 

Joosep vaatab Janetit ja Pythonit ning unistab, et suudaks samamoodi uinuda nagu koerad. Koertel on tõesti ikka mega hea uinumistaktika. Loomulikult eelistavad nad pehmet ja sooja aset, kuid pole probleem magada ka kuskil laua all. Eriti hea oleks siis, kui saaks veel peremehe jala ka kaissu ja elu olekski lill!

Kuid selle tohutu mõtlemise ja analüüsimisega kaasneb veel igasugu negatiivseid asju. Esimene oli siis unehäire, aga teine on ajameelsus…

Ma võin rääkida nädal aega järjest, et sõidan emale külla ja kõik plaanid nagu paigas ja kui saabub reisipäevale eelnev õhtu ning hakkan asju pakkima, uurib Joosep, et kuhu ma minema hakkan.

„Sõidan homme emale külla“, vastan mina.

„Mis asja? Miks ma sellest midagi ei tea?“ pärib nagu kuuleks sellest esimest korda.

 

Eile koliti Joosepi töökoha kontor teise kohta. Kui enne pidi liftist väljudes keerama vasakule, et kontorisse jõuda, siis nüüd peab keerama paremale. Ma olin nii kindel, et kui täna tööle kiirustab ja on oma mõttemaailmas,, siis läheb automaatselt vasakule, kuid täitsa õigesti läks. Ma olen nii uhke Ta üle!

 

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top