Kas tahad oma neeru müüa?

Üleeile keset päist päeva sain ma sellise naerupahvaku osaliseks, et võttis suisa silma niiskeks. Kindlasti paljud teist on kursis ja kokku puutunud kõiksugu spämmidega, a la näiteks "335€ ainult täna ja ainult Sulle, kliki kohe!" või "Ainult täna ja ainult 100 kiiremale ostjale tasuta salendavad termoefektiga vöö ja rinnahoidja Sauna Shaper" (lihtsalt kõrvalmärkusena...mis asi see salendav rinnahoidja veel on?) või "Hello Sir/Madam! Warm greetings from The Global Care and Peace Organization! We are organizing one week...". Ühesõnaga neid pakkumisi ja konksu otsa tõmbamise spämme tuleb lademetes, aga nagu juba öeldud, siis üleeile sain ma suisa pakkumise müüa maha oma neer. Hah, mulle, kes ma olen ise neeruhaige ja kelle neerud töötavad heal juhul kokku 15% :D
"Kas soovite müüa oma neeru? Kas sa otsivad võimalust müüa oma neeru raha tõttu rahalist laostumist ning sul ei tea, mida teha, siis võtke meiega ühendust juba täna ja me pakume teile hea summa eest oma neeru." Kuna antud eksklusiivne pakkumine tuli minu ühe konkreetse postituse alla, siis täispika kommentaariga saate tutvuda siin.
Esialgu ei pruugigi see sugugi naljakana tunduda, kuna reaalselt on mustal turul organitega kauplemine tohutult suureks probleemiks. Võtame kasvõi noorukid, kes on müünud oma neeru maha ainuüksi sellepärast, et endale mingi mõttetu tehnikavidin osta, no täiesti absurd, eksole. Aga jättes kõrvale olukorra tõsiduse, siis minu esmane reaktsioon oli tõepoolest üks suur naerupahvatus. Muidu see polekski mind nii südamest naerma ajanud ja täiesti võimalik, et oleksin selle silmagi pilgutamata ära kustutanud, aga tõesti...see oli lihtsalt nii irooniline. Rääkisin Joosepile ka saadud pakkumisest ja tema andis mulle hüva nõu. Ehk et, kui ma peaksin tundma vastupandamatut soovi müüa oma neer maha, siis küsigu ma ikka tutika neeru hind. Oeh, küll see eluke võib ikka vahel irooniline olla.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top