Naabrist Parem: kuhu nad lapsed panevad?

Kunagi ammu, kui selline reality show nagu "Naabrist Parem" alles esmakordselt Eesti teleekraanile jõudis ja kus üheks võistluspaariks olid saarlased, noored kiiksuga kunstihinged ja veel neli noort, keda ma hetkel enam ei suuda meenutada, siis tol ajal ma veel nägin ja maru põnev oli jälgida, et mismoodi ühed suhteliselt ehitusvõõrad noored teostavad ehitustöid ja siseviimistlust. Vahepeal on vist veel neid saateid olnud, sest see praegune on vist juba neljas hooaeg? Ma ei tea, kus ma vahepeal elanud olen, aga mina neid vahepealseid saateid pole näinud ja pole ka kuulnud neist suurt midagi. Võimalik, et mul oli just sel vahepealsel perioodil tegemist oma nägemise kaotusega. Ja no ma olen üpris veendunud, et ega ma millestki olulisest ilma pole jäänud, eriti kui vaatan nüüd seda praegust hooaega.

Mulle tegelikult kõiksugu sellised siseviimistlus ja sisekujundus saated meeldivad, kuna sealt võib vahel päris kasulikke ja ägedaid ideid üles korjata ning saab ühtlasi väärt nõuandeid kõrva taha panna, et mida kasutada, kuidas kasutada või hoopis mida kindlasti mitte teha jne. Aga praegune saade... Ausalt mul on nii kurb vaadata neid noori, kes lihtsalt visatakse järjekordse võistluse ette ja kästakse näiteks üks sein poole tunniga ära tapeetida. Nagu päriselt või? Palun näidake mulle meistrit, kes tapeedib teil poole tunniga korrektselt ühe seina ära. Ma olen üpris kindel, et üks korralik ja asjatundlik töömees saadaks teid selle poole tunni jutuga pikalt. Ta ei hakkaks isegi üritamagi põlve otsas tapeetimist, sest meister ei lubaks endale sitanikerdamise taset. Isegi mina, kes olen vist ainult paar korda elus olnud tapeetimisel abiks, võin öelda, et see pole mingisugune lasteaialapse käsitööring, kus lõigatakse ja liimitakse. Paanid on tarvis välja lõigata ja lõigata nii välja, et need hakkaks mustrisse jooksma. Liimisegu on tarvis valmis teha ja ala, kus hakkad paane liimiseks tegema tuleb iga paani jaoks ette valmistada, et järgmine paan ei läheks õigelt poolt liimiseks. Kui paan on seina asetatud, siis tuleb seda siluda ja harjata, et ei jääks õhumullikesi jne. Ei noh, mida ma siin seletan ja räägin. Usun, et teate seda isegi, aga see ajab lihtsalt närvi, mida neid noori pannakse tegema. Mis valemiga nad peaksid terve seina 30 minutiga ära tapeetima, kui räägime kvaliteetsest ja korralikust tööst, mitte aga rapsimisest. Mis valemiga? Ja siis laotakse lademes miinuseid, et no siin on vähe liimi, siin ei jookse muster kokku ja no see pole korrektne...
 

Või siis nüüd selle nädala saade, kus noored pidid põrandakatet panema ja vist ei tasu mainidagi, et jällegi ajalimiidiga. Alguses ei öelda neile suurt miskit ja pärast, siis kui võistlustööd ära hinnatakse, tuleb tõsise näoga hindaja ja alles siis annab väärt nõuandeid, et kuidas oleks võinud ja pidanud põrandakatet paigaldama. No aitüma, ole isegi meheks! Miks enne ei anta? Või siis see pahteldamise teema, kus noortele anti 5 mintsa, et mingu leidku selle aja jooksul Bauhofist 5 asja, mida neil võiks endi arvates üheks korralikuks pahteldustööks vaja minna. For real? Siis ei oleks nagu hullu, kui ma võiksin 10 asja korvi laduda, aga need viis asja olid põhimõttelised sellised must have tarvikud pahteldamiseks. No ja loomulikult oli seal noori, kes võtsid valesid asju, aga et saada lõppudelõpuks endale õiged tööriistad ja abivahendid, siis iga vahetusega läks neile miinus kirja, mis pole ju üldse reaalse tööga seotudki. Näiteks üks paar- Triin ja Tanel, kes näe ei tahtnudki miskipärast rohkem miinuseid kirja saada, aga kuna pahtlilabidas oli vale suurusega, siis naine pahteldas papitükiga, mille sai selle tööriista karbi küljest, kus oli mitte nii vajalik pahteldamis tarvik sees olnud.
 

Kuskilt lugesin, et need võistlused on just televaatajate jaoks korraldatud, et need mängud olevat vaatajamagnetid. Ma ei tea, kelle jaoks selline põlve otsas nikerdamine magnet on ja kes silmad punnis vahivad ekraani, et näha kuidas noored koguaeg teevad vigu  ja rapsivad. Mina tahaks näha ikka kvaliteetset tegemist ja tulemust. Eriti, kui arvestame, et need korterid lähevad pärast ju müüki. Kui mul oleks tagataskust sellist raha võtta, siis ma ei ostaks isegi relva ähvardusel mitte ühtegi nendest korteritest, sest koguaeg näidatakse, mis feile ja apsakaid seal juhtub ja seda mitte nende noorte süül, vaid saatetegijate ebanormaalse formaadi süül. Saatesse kandideeris juttude järgi ligi 1000 paari. Võtnud siis nende seast need ehitustöölised ja siseviimistlejad, kellel oleks aega kõiksugu muude jamadega tegeleda.
 

Lisaks on mind kui lastetut alates esimesest saatest peale vaevanud selline "olmeküsimus"- kuhu need noored oma tulevased maimukesed kavatsevad panna? Keldrisse? Pööningule? Kummutisahtlisse? Kui ma õigesti aru olen saanud, siis kõik need korterid on seal 2-toalised. Ma eeldaksin, et kui kogu oma higi, vaev, veri ja energia panna sellisesse ebanormaalsesse saateformaati ja loota, et sellest saab minu tulevane unistuste kodu, siis ma eeldaks, et elamine oleks vähemalt 3-toaline.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top