Fänn I küsib ja mina vastan

Tegelikult on nüüd asjad sedapsi, et väga paljud lugejad ootavad endiselt minu chatvlogi, mis on üle mõistuse kaua viibinud ja kahjuks viibib veel teadmata aja. Mul on selle pärast väga piinlik, aga lihtsalt see on nagu needus. Alguses kadus pool vlogi ära, siis teisel korral hakkas Joosepil paha, kolmandal korral polnud mul tuju, neljandal korral ütles ema mulle, et ma ei tohi inimeste sekka ilmuda, sest mul on juuksevärv nii kohutavalt palju välja kasvanud, viiendal korral tuli mulle odraiva silma (mis kusjuures veel tänase päevani paraneb) ja et sellest veel vähe oleks, siis tulid mulle lõua otsa ka mingisugused pisvinnid. Ühesõnaga vlog praegu viibib pisvinnide tõttu, sest ma tahaksin ikka võimalikult normaalne välja näha, kui kaamera ette astun, muidu on oht, et jooksete laiali :D
Aga seni kuni te ootate kannatlikult vlogi, saate lugeda minu fänn I küsimusi (nii ta ennast ise kutsub), mis ta mulle esitas ja loomulikult ka minu vastuseid. Küsimused ise läksid selle postituse kommentaariumisse, aga kuna neid küsimusi oli tõsiselt palju, siis mõtlesin, et äkki kedagi teist huvitavad samad küsimused. Ja nii ma otsustasingi, et teen juba eraldi postituse. Kolm kärbest ühe hoobiga- fänn I saab vastused, teised lugejad saavad ka ehk midagi uut ja huvitavat teada ja mina saan lihtsalt uue postituse kirja.
1. Kuidas satud Sina reklaamide peale, mis netis figureerivad? (Mina kui nägija saan sellest hästi aru, aga... )
No põhilised reklaamid liiguvad Facebookis. Kõiksugu loosimised, kampaaniad jne. Ja loomulikult ka need järelvaadatavate saadete vahepealsed reklaamklipid, mis minul ei ole add blockeriga ära keelatud, sest muidu ma ei teaks üldse, mida uut ja põnevat poodidest võiks saada. Kuid samas väga paljud reklaamid jäävad mul "nägemata", sest ekraanilugemisproge ei loe flash või pop-up reklaame ette (ma ei tea kuidas päriselt neid reklaame nimetatakse ja kui küsisin Joosepi käest, siis ütles, et enamus on s*tt, not much help). Ühesõnaga näiteks neid reklaame mulle ei karga ette, mis Malluka blogis figureerivad ja nägijaid tüütavad.
2. Kuidas Sa söögi tegemisega hakkama saad? Millal tead, et kartul on läbipraetud ja valmis?
Tänan küsimast! Toidu tegemisega saan hästi hakkama :) Kuid kõige paremini tulevad mul välja supid, ahjuroad, kastmed. Kõige vähem meeldib mulle praadida, olgu selleks kasvõi kala, kotletid, pannkoogid jmt, sest alati kärsatan ma oma sõrmed ära. Kuid hakkama saan sellegipoolest. Praekartuli valmidust ja krõbedust saab näiteks maitse ja lõhna järgi kontrollida. Eks ma olen pääris palju toite ära ka kärsatanud ja pannkoogid on kõik erisuguse kujuga (loe: mitte ümmargused).
3. Saan aru, et Sa oled pime, aga neid vorme on mitmeid eks, st et kas Sa näed näiteks varje v kuma v midagi?
Minu nägemisjääk on 0%, kuigi vasaku silmaga mingis olustikus võin murdosa sekundiks tajuda, et keegi pani tule põlema või kustutas ära, aga no see peab ikka väga ere valgus olema. Samas sellele ei saa kunagi kindel olla, sest päike on küllaltki ere ja mulle tundub vahel isegi sombuse ilmaga, et päike paistab :D
4. Tõid näite, et Sind segaks kui keegi veekeskuses Su kõrval urineeriks. Aga kuidas Sa sellest aru saaksid? (Ma kusjuures ei saaks sellest nägijana ka aru, ma arvan)
Ega ma vist ei saakski aru, aga see teadmine on lihtsalt rõve.
5. Kuidas Sa üldse Facebookis ringi nö vaadata saad? (Ma mäletan küll postitust, mis programm Su arvutil on, aga ei ole sellele veel hästi pihta saanud, sorri)
Eee, Sa tahad teada kuidas see programm töötab? Arvutisse on installitud ekraanilugemisproge, mis suudab graafikakaardilt tuleva info dešifreerida tekstiks ja siis omakorda on arvutil veel ka häälproge, mis teeb koostööd ekraanilugemisprogega, et siis lõpptulemusena loeks häälproge kuvaril oleva teksti mulle ette. Kuidagi nii peaks see asi töötama, ma pole just kõige teravam pliiats tehnikas :)
6. Ükspäev oli Sul pudru postitus. Kuidas Sa tead, kui palju vett valada v piima?(Mul nägijana tuleb ikka ette, et üht v teist saab liialt palju.. )
Absoluutselt kõike panen tunde järgi. Ega ma mingi imeinimene pole ja eks mul tuleb ka olukordi ette, kus ma feilin, kuid siis parandan olukorra ära. Lihtsalt pärast parandust saab plaanitust palju rohkem toitu. Näiteks oletame, et plaanisin teha seenekastet, kuid kogemata panin liiga palju jahu vms. Ja nüüd see kaste muudkui pakseneb ja pakseneb... Sellisel juhul pean kastmele koort juurde lisama ja lõpuks saangi soovitud poole poti asemel terve potitäie kastet :D
7. Loen, et käid edukalt trennis. Kas alati saatjaga? Kuidas Sa tead uude ruumi astudes, kuhu minna ja mida kasutada?
Jah, praegu olen trennis käinud ainult saatjaga, sest kuigi spordihoonesse jõuaksin ka ilma saatjata, puhtalt juhtkoera abiga, siis kitsaskoht tekibki just jõusaalis trenasööridel. Ma nimelt ei saa üksi raskusi määrata ja kuna neid masinaid on seal niii palju, siis ma pole sellestki veel päris hästi aru saanud, et mismoodi need seal asetsevad. Ega uude ruumi sisenedes kohe esimese korraga ei saagi aru, et mis ja kus midagi on. Selleks ongi maruhea, kui saatja teeks natuke kirjeldustõlget. Näiteks: vasakul pool mööda seinaäärt jooksevad kapid, ruumi keskel on puidust pink ja paremal pool mööda seina liikudes on esimene uks duširuumi oma ja sellest järgmine vetsuuks ning kuiliigud paar sammu veel edasi, siis leiad prügikasti. Taoline kirjeldus annab juba üldise pildi ruumist kätte.
8. Kui palju aega kulub keskmiselt ühe postituse tegemiseks? Ja kuidas oled veendunud, et vigu sisse ei tule?
See täiesti sõltub... Aga keskmiselt tunnike kuni paar läheb lebolt ära. Näiteks praegust postitust olen praeguseks kribanud ligemale 2h. Kirjavigadega on selline lugu, et düsgraafilised vead saab vägagi edukalt Jawsiga tuvastada, sest see riivab nii kohutavalt kõrva, kui see häälproge loeb sõna vigaselt. Teine lugu on aga grammatikaga, neid vigu ei suudagi ma sada prossa vältida, kahjuks. Komad on minu eriti nõrk külg ja vahest ajab närvi, kui ei suuda sünonüümi mingile sõnale leida.
9. Kuidas Sa näiteks iseseisvalt riietud? Kuidas tead, et näiteks pesu õigesti jalga saab, näiteks kui sildid puuduvad?
Aga Sul on täitsa see võimalus ju ise järgi proovida ;) Proovi üks hommik end nii riidesse panna, et terve aja hoiad silmad kinni. Kui ära proovid, siis anna kindlasti alla kommentaariumisse teada, et kuidas läks! ;) Kui aga konkreetselt aluspükstest rääkida, siis õnneks naiste aluspükstel on teadupärast kõiksugu vidinaid küljes, näiteks väga levinud on trussikutel lipsukesed ja mina pole veel alukaid kohanud, millel oleksid lipsukesed tagumiku peal :D
10. Poes käimine, kuidas asju üksinda valid? (Alati ju pole teenindajad sõbralikud, kes asju valida aitavad) 
Üldjuhul ei valigi üksi (va paaris Pärnu toidukaupluses, kus ma tean mõningaste toodete asukohta). Ma tavaliselt marsin poodi sisse ja jään viisakalt ootama kuni kassiir vabaneb ja siis palun abi. Aga samas väga tihti tulevad poekülastajad ise minu juurde ja pakuvad ise abi :)

 
Uh, kuna olen nüüdseks seda postitust trükkinud kolm tundi, siis praeguseks tõmban otsad kokku ja ülejäänud 10 küsimusele vastan homme.

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Väga tore, et leidsid aega vastamiseks. 😊 Ootan põnevusega teist poolt.
    I.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Asja positiivne külg on see, et mul endal on ka marupõnev neid küsimusi lugeda ja neile vastata ;)

      Kustuta
  2. Sattusin alles hiljuti sinu blogi peale ja olen nüüd uusi postitusi lugenud, kahjuks pole veel aega olnud, et algusest alustada. Ja kuna igapäevaelus ei ole minu teed vaegnägijaga ristunud, siis antud küsimuste postitituses sain küll väga palju vastuseid küsimustele, mis mulgi tekkisid. Jään järge ootama. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga äge, et siia sattusid ja et leiad enda jaoks midagi uut :)

      Kustuta
  3. Su blogi on alati mõnus lugeda, esiteks on postid mõnusalt tasakaalukad, enne vaatad asja teisi külgi ka, kui kedagi risti lööma hakkad. Lisaks mõnus huumor ja erinevalt teistest blogijatest ei reklaami sa neid lapstööjõu poolt toodetud ebakvaliteetseid hiina kaltse. Seenekastme isu tuli kohe seda posti lugedes, mis seentest tavaliselt kastet teed?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ma tahaks jah loota, et ma pole kedagi ülekohtuselt risti löönud :)
      Ma tavaliselt teen kastet kukekatest ja harvem tuleb ette ka puravike, šhampinjonie ja pilvikuid ;) Aga ise ma seenel ei käi :D Nägijana olin suur seenelkäija, aga no enam mitte.

      Kustuta

Back
to top